bugün

pardus

uzak ara türklerin ürettiği en iyi linux dağıtımıdır. ayrıca dünya seviyesindedir. suse, yoper, debian, gentoo, ubuntu tecrübelerinden sonra; en uzun süredir bilgisayarımda duran linux dağıtımı.

diğer dağıtımları kullandığımda habire bir arıza çıkartırdı, bir programı kullanamazdım, bir şey kitlenirdi, düzeltmeye çalışırdım içine ederdim. pardus'u 1.0 itibariyle kurup sadece update yaparak; hiç bir şeyi bir daha yüklemeyerek 1,5 yıldır kullanıyorum; zerre kadar sorun çıkartmış değil halen.

işin daha ilginci; italyanlar, brezilyalılar ve hollandalılar da pardus'a merak salmış durumda; ve önemli bir kullanıcı kitlesi var bu ülkelerde.

oturup da; şunu kullanamıyorum bunu kullanamıyorum da demenize gerek yok. wine ile gerekli ayarlamaları yapınca çoğu windows programını da taş gibi kullanabiliyorum pardus altında. ( http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?t=11907 )

saçma sapan şeylerden gurur duyduğumuz memleketimizde (türkün coca cola'ya ceo olması, bir futbolcunun avrupada oynaması, sibel kekilli'nin pornoları vs.); bu memlekette en fazla gurur duyduğum ürünümüzdür pardus.
güncel Önemli Başlıklar