pegasus airlines

4 senedir keyfi nedenlerle değil de iş nedenlerinden dolayı uçakla seyahat eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki; hayatım da bu kadar rezil bir hizmet veren kuruluş ile karşılaşmadım.

peki nedir pegasus'daki sıkıntı? şudur; iç hatlardan bir uçuş yapmak için diğer hava yolu şirketlerinin kontejyanları dolduğundan dolayı mecburiyetten dolayı pegasustan bilet alırsınız. check in işlemini de geçtikten sonra, uçağa yerleşirsiniz. uçuş saatinizde kalkacağınızı düşünüyorsunuz değil mi? fena halde yanılıyorsunuz. özel halk otobüslerinin daha fazla yolcu almak için tın tın gitmesi gibi pegasus'ta uçağı doldurmak için sizi uçağın koltuğuna mıhlar. yani rötar kaçınılmazdır. bu rötar uçağın maksimum kapasiteye yakın dolana kadar sürer gider.

uçak doldu. geçen süre ortalama 1-1,5 saat. artık havalanıyorsunuz. süper. ama bitti mi ? bitmedi.

uçak havalanınca o dijital sesli, seslerinin muhtemelen karizmatik çıkması için ince ayar çeken pilotların şöyle bir anonsuyla dona kalırsınız.

anons aynen şöyledir;

"sevgili yolcularımız, pegasus hava yolları ve coca-cola iş birliğiyle sizlere özel menüler hazırlanmıştır. bu menülerde bir adet sandiviç alana yanında kutu kola, bir adet menü alana ise yanında şişe coca-cola pegasus'un hediyesidir. menüler koltukların ceplerinde bulunmaktadır. hosteslerimiz size siparişleriniz konusunda yardımcı olacaktır."

ben ömrü hayatım boyunca böyle bir şey görmedim. bir pilot ortalama 1 saatlik uçuşta fahiş fiyatlardaki hamburger menülerin reklamını anonsla yapıyor. (fahiş fiyattan kasıt bir hamburger menü 19 ytl gibi..)

gülüp geciyorsunuz. ama bitmiyor. bitmiyor.

sıra yiyecek içeçek servislerinde. hanfendi soruyor;

-beyfendi içeçek olarak ne arzu edersiniz?
+ su rica edeceğim
- tabii, buyrun
+ teşekkürler.
- 5 ytl
+ (şaşırmış bir ifade ile) ne? anlamadım
(arkadaki kadınların fısıldaşması) aaauu bi su 5 milyonmuşş
-su ücretli efendim 5 ytl
+(suyun kapağını açmış ben) buyrun siz için o halde

evet. istanbul-malatya uçuşuna 169 ytl alan bir şirket. içeçek servislerinde ki suyu bile size 5 ytl ye satıyor. dünyanın hiç bir hava yolu şirketi böyle bir ofsaytı kaldırmaz, kaldıramaz.

pegasus, değil senin uçaklarına binmek, pegasus yazılı tabelası olan dükkanların bile önünden geçmiyor, karşı kaldırıma geçiyorum.