bugün

imamların aldığı para haramdır

islam inancına göre yerden göğe doğru olan önerme.

sünnetten örnek verelim:
muhammed döneminde imamlar, müezzinler, vaizler bunu para karşılığı mı yapıyorlardı? hayır!

farzdan örnek verelim:
namaz kılmak farz mı? farz! cemaatle namaz kılmak sünnet mi? sünnet! iki kişi bir arada olsa birinin imam olması gerekir mi? gerekir!

imam maaşının yerden göğe hak edilmediğini bir kenara bıraksak bile dînen haram olduğu gerçeği gün gibi ortadadır.

adamlar günde taş çatlasın 5 saât islam inancına göre farz olan bir iş yapmak için para alıyorlar. ibadet allah için yapılmaz mıydı, ne ara para kazanmak için yapılır oldu?

dinin kazanç kapısı olması tam da budur işte. haydi vatikan 1 milyar malın bağışlarından geçiniyor. mâlûm, reform hareketleri cennetten tapulu arsa satmak gibi kârlı işlerine sağlam çomak soktu. islam inancında vatikan benzeri bir örgütlenme de yok ve hiç olmadı. kimse hilafeti vatikan'la karşılaştırmasın, çok alâkasız oluyor.

e müslümanlara bakıyoruz şimdi, arapçaya benzer anlamlı-anlamsız sesler çıkartan her şarlatana inanıyorlar. biri çıkar kadın-erkek ayırmadan siker. öbürü çıkar ellerinde avuçlarında ne varsa alır. beriki çıkar "partime oy vermeyen patates dinindendir" der. sonra müslümal deyince hakaret olur. lan bu kadar kolay kandırılan, dolandırılan, sikilen insana mal denmez de ne denir?