bugün

ütopya

benim ciddi ciddi izlediğim yarışma. haber izlemeyi mehmet ali birand ölünce bıraktım. belki öldükten sonra birkaç hafta daha izledim. hem haberleri izlemediğimden dolayı hem de yorucu bir iş gününün üzerine kafamı boşalttığı için izliyorum bu yarışmayı. bu tarz yarışmaları izlediğini itiraf etmek 7/24 belgesel izleyicisi sözlükçü tayfalar karşısında oldukça zor ama itiraf ediyorum ben bu yarışmayı izlemeyi seviyorum. şimdi yarışmacılar hakkındaki düşüncelerimi teker teker yazmak istiyorum.

türkan : tartışmasız ütopyanın en çalışkanı. onu izlerken kendi annemi izler gibi buluyorum kendimi. benim annem de bu yarışmada olsa türkan gibi çalışır diyorum. ütopya için faydalı ama hiç mi olumsuz özelliği yok! var elbette. hepimiz gibi dedikodu seviyor, kendi grubu hakkında bile dedikodu yapabiliyor ama dediğim gibi bu bütün o yaş grubu insanlara ait bir özellik. bunun yanı sıra bir gün kavga ettiği ile ertesi gün öpüşüp sarılabiliyor. bu da tasvip etmediğim bir özelliği ama yarışmacıların genel olarak genç olması ve türkan'ın da bir anne olmasından dolayı bunu da anaç yanına bağlıyorum. sonuç olarak kadın çalışkan, yorulmuyor.

murat : yarışmanın bir diğer çalışkanı. az konuşuyor ama ne zaman konuşsa lafı gediğine oturtuyor. kahkaha atması beni çok güldürüyor. biraz daha grubuna sahip çıkarsa karşı tarafla ilişkiyi keserse daha iyi olacak.

semih : değişik bir albenisi var. konuşması, hareketleri ilk zamanlar itici gelse de sonradan sevdim kendisini. akıllı bir adam aynı zamanda. boş konuşmuyor, sorunları iyi tespit edip grubuna akıl veriyor iyi de yapıyor. ilk zamanlar inek satılsın, gece kulübü yapılsın demesine rağmen ineğin faydasını gördüğü için inekten yana olan tayfa ile takılıyor. inek işine pek bulaşmıyor ama satılsın istemezuk tayfası gibi gaspçılık da yapmıyor. ayrıca kurretülayn'a aşık falan değil. yarışma bittiğinde ilişkisini kesecektir.

kurretülayn : bu zor isimli abla çocuk gibi saf. bu saflığı bazen çok tatlı gözüküyor bazen de onu itici yapabiliyor. ama kimse için kötü düşünce besleyemeyen yapısı ona karşı sempati duymamı sağlıyor.

özlem : hak etmediği halde çok üstüne gelinen yarışmacı. hemen herkes dedikodu yapıyorken kendilerinin yaptıklarının farkında olmayan ya da olmak istemeyen kişilerce en dedikoducu seçildi. dedikodu yapıyor elbet ama herkes gibi ben gibi sen gibi. eleştirdiğim noktalar ise birincisi kendi grubuna çabuk sinirleniyor. altar'a para mevzusundan dolayı, semih'e ve kurretülayn'a tavırlarından dolayı birden yükselebiliyor. belki de karşı taraftan görmediği saygıyı kendi grubundan görmek istiyordur ama bu onun sinirlenirken fazla yükseldiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. ikincisi, seni ütopyadan göndermek isteyenlerle, seni en dedikoducu seçenlerle, senin üzerine oynamayı erkeklik sanan boş bir adamın etrafında toplananlarla hala ilişkilerine devam ediyor. serkan, tuncay benim için farklı grupları birleştirelim zırvaları yapabiliyor. üçüncüsü, fotoğraf çekmesine rağmen, elinde süper bir makine olmasına rağmen hala hu işten para kazanamayarak ekstra bir yeteneksizlik sergiliyor.

Altar : yarışmadaki favorim. Sessiz, sakin, efendi kişiliği ile beğenimi kazandı. Yarışmanın başlarında hata yaptı elbette. Ama bir tek hatasını telafi etmek için çok çabaladı ve etti bence. Yarışmada her kişi hata yaptı ve bu hatalarını telafi etmek için hiç çaba göstermeyen insanlar da varken altar’ın bu çabası takdire şayan. 4 aralık 2014 tarihinde yayınlanan programda eleme esnasında biraz daha sesini çıkarması da olumlu. Artık sana yapılan saygısızlıklara eyvallahın olmasın ver cevabını aslanım benim.

Teczan : yarışmanın etkisiz elemanı. Son oylamada altar’a “senin boyun kısa benimki uzun yeee” demesi “ufaklık” demesi gidici olduğunu gösteriyor. Çünkü; bir önceki oylamada giden arda da giderken baya çirkinleşmişti. Anlaşılan Tezcan da çirkinleşerek, kendini bitirerek veda edecek yarışmaya. Evet Tezcan efendi boyun altar’dan uzun, altar’dan daha yakışıklısın ama ne uzunluğun ne de yakışıklılığın altar’a yaptığın saygısızlığı ve içinin çirkinliğini örtecek kadar büyük değil.

inci : fesat, kinci, uyumsuz, kavgacı, çığırtkan vs vs vs…inci konuşmaya başladığından evde televizyonun sesini kısıyoruz öyle rahatsız edici bir tip. Bence hakkında çok yoruma lüzum yok.

Gamze : hani herkesin bir tanıdığı bir arkadaşı vardır “oha falan oldum yaneee” diye konuşan. işte bu da o insanlardan. Doğru grubu seçse doğru yönlendirilse işe yarayabilirdi ama artık çok geç.

Tuncay : şarkı söylemesini seviyorum bu adamın. Onun haricinde el işlerinde de gayet becerekli ama akıllı değil. Eğer akıllı olsa arda grupları ayıralım diye hareket etmeye başladığında “napıyoruz biz amk” diyebilirdi. O zaman sesini çıkarmadı şimdi ben hiçbir grupta değilim istediğim yerde otururum falan diye söyleniyor. Hayır tuncay efendi sen grupların ayrılmasına ses çıkarmadın tren kaçtı.

Serkan : başka akıllı olmayan biri daha. Yine de grubunun en çalışkanı ama hala özeleştiri yapamıyor. Arkadaş sen yanlış kişilerle yola çıktın. Yanlışa doğru giden trende doğruya doğru yürümeye çalıyorsun olmaz. tutturmuşsun biz rol yapmıyoruz onlar yapıyor diye. Sen ütopyada bir çift gözsen sizi izleyenler kaç çift göz! Onca insanın gördüğü yanlış da senin gördüğün mü doğru? Bu tripleri acilen bırakıp özeleştiri yaparak bizim grup haksız lan diyebilirse destekleyeceğim kişidir. Yarışma bitince herşeyi izleyecek ve yanlış yaptığını zaten kabul edecektir.

Abidin : Ünlü -en azından bir zamanlar ünlü- biri dahil edilmemeliydi yarışmaya. Bu eleştirdiğim nokta ama düzgün bir insana benziyor. Hem oylamada altar’a sahip çıkması hem de “benim ütopyamda inek yok yeee” diye takılan concon tayfaya yaklaşmaması ile sevdirdi kendini.

Son olarak elenen yarışmacılar;

Çağdaş : liderliğe soyundu ama insan idare etmekteki başarısızlığı yüzünden altından kalkamadı. ilk zamanlar inci ve melek’in yanlış yönlendirilmesiyle hep diğer taraftan insanlarla mesafeli durdu. Halbuki karşı tarafa tarafsız bakabilseydi o da doğruları görecekti. Semih’e ithafen herkes süngerde yatıyor kızlar bile böyle mızmızlanmıyor, lan, doğru konuş benimle tarzı birçok söz söylemişken üstelik bunları sürekli işaret parmağı havada yapıyorken bu yaptıkları tahrik olmuyor ama semih’in salça olma demesi tahrik oluyor. Vallahi pes. Ayrıca semih’in aldığı 50 liralık yatak lan. Siz şu asma kata denen gereksiz şeye kaç para harcadınız adamlar bir kere ses etti mi? Neyse sonuç olarak liderlik becerisi olmayan lider.

inci melek : ………………………

Arda : tam bir sinsi. Ütopyada en plancıyı semih, en dedikoducuyu özlem seçtirirken kendisinin hiçbir ende isminin olmaması da bu sinsiliğini kanıtlıyor. Ütopyada hiçbir iş yapmayan fakat her işe burnunu sokanların başıydı ayrıca gitti kurtulduk. Bir kadının üzerine oynayarak prim yapmayı erkeklik sanan delikanlıdır. Ben burada senin sinsiliğini yazsam kara tahtalara sığmaz arda efendi. inşallah bunu okuyorsundur.

Tuğçe : iyi bir insandı fakat yanlış grubu tercih etti.