bugün

türkiye de komünizm veya sosyalizm

malesef güçsüzdür fakat güçlenecektir, tarihsel diyakeltik bilimsel bir gerçektir, uzun uzun ve daha uzun yıllar bir toplumu-coğrafyayı aynı düzenle aynı fikirlerle idare edemezsiniz, edilemezler.

Türkiye'de şu anda komünizm iddiasında bulunan legal-illegal bir parti bulunmamaktadır, partiler sosyalizm hedeflemektedir.

sosyalist bir cumhuriyet şu an Türkiye solu üzerinde yegane hedeftir, sosyalizm sosyal devlet anlayışını savunur, ortak mülkiyeti savunur, kapital ve liberaller size zengin olma vaadiyle gelirler ve evet bu ilk bakışta mantıklıdır, sosyalizm size zenginlik sunmaz, fakat liberalizm sizi kandırır, kapitalizm ve liberalizm sizi zengin yapmaz, zenginleri daha zengin ve fakirleri daha da fakir yapar, eğer bunu istiyorsanız buyurunuz.

en basit -bilal'e anlatır gibi- bir örnekle, toplumun zengin kısmı özel güvenliklerle korunan ultra lüks konutlarda kalıyorken, diğer uçtakiler çöpten ekmek arıyor, işte sosyalizm bu aradaki uçurumu olabildiğince aza indirmek için vardır.

kapitalizm israfkardır, sosyalizmde planlı ekonomi vardır, bizzat ekonomistler tarafından gereksinimler tepsit edilir, serbest piyasadaki gibi israf edilecek mallar rekabet ortamı adına üretilmez. -fazla malların denize dökülmesi-

sosyalizm kürt milliyetçiliği ile bağdaşamaz, sosyalistler kürt siyasi hareketiyle her daim mesafelidir çünkü kürt siyasi hareketi faşizm ile uzlaşı yolunu seçmiştir, sosyalistler onurlu bi duruş sergiler, Erdoğan'ı alkışlamaz yani.

daha bu uzar gider, ben yazarım siz okumazsınız, merak ettiğiniz kafanıza takılan başka bi husus varsa sorunuz, sosyalizm öcü değildir, merak etmeyiniz.