bugün

sözlük yazarlarının itirafları

ikindi namazını kılıp geldim.

bunun pek itiraflık yeri de yok gerçi. sadece sözlüğün en esnek yeri burası bir de günün bu saatinde girilen entryyi onca yazı arasında kimse okumuyor.

hoca şöyle bi şey var, ben inancımı kaybedeli çok oldu. yıllaar yıllaaar oldu.ilkokulda din dersinden 3 almış adamım. şöyle söyleyeyim kör kütük müslüman hiç olmadım hayatımda ama allaha çok bağlıydım. sonra bi şeyler oldu uzaklaştım. sonra bi şeyler oldu daha da uzaklaştım. isyankar oldum iyice. inançsızlığımı da teorik olarak gayet iyi açıklayabiliyorum. ateist olarak tanımlamadım hiç kendimi. olsa olsa şu agnostik denenlere girebilirim. o ergen atesitlerden olmadım dedim ya oturduğumda saatlerce dinlerden, ilkel iktidar aygıtından, sosyolojiden bahsedip inançsızlığımı anlatabilirim. neyse konu bu değil ya. her şeyim var lan benim. milletin ölüp bittiği yerdeyim ben. eğer allah varsa itiraf etmeliyim bana çok cömert davranmış. 30 yaşındayım maddi gücüm var, efsane olmasa da türkiye standartlarında çok iyi kazanıyorum. arabam var, evim var, bunun yanında yaşamaktan zevk aldığım mis gibi bi evdeyim. yakışıklı adamım, çene kuvvetli, kendimi dinletirim. meslek sağlam, etkili bi pozisyondayım. isteyerek geldiğim ve hala istediğim deniz kıyısı bi şehirdeyim. kız arkadaşlarım oluyor, ondan da sıkıntı yok. ama mutsuzum lan. devamlı bi mücadele içindeyim, devamlı bi gerginlik, kendimi bildim bileli hiçbi şey beni tatmin etmiyor. artık yoruldum. bu sinir harbi hiç bitmiyor. içtikçe içiyorum, tükettikçe herkesi, her şeyi tüketiyorum.

aşırı mantıklı bi adamım. ne yaparsam yapayım kalbim, duygularım değil mantığım belirler. ben çok direndim. madem olmuyor bi de böyle deneyelim dedim. benim gibi mantıklı bi adam böyle bi karar verdi. bastım camiye gittim.

ikindi namazını kılıp geldim. bilmiyorum mistisizmin çekiciliği mi, alışıldığında dışına çıkmak mı neden ama huzurluyum lan. bunu da mantıkla izah etmeye çalışıp bok etmiycem. olm kendimi sanırım iyi hissediyorum.