bugün

zorunlu din dersinin insan hakki ihlali olmasi

din dersi eger surelerin ogretıldıgı, ogrencılere mutedeyyın olmayı aşılayan, teşvik eden bir dersse hatta dersin öğretmenleri kendini ögrencilere dogru yolu gösterecek bir misyoner olarak görüyorsa eğer bu dersin gayri müslim ögrencilere değil müslüman öğrencilere dahi zorunlu olarak verilmesi insan hakkı ihlalidir. devlet hele din gibi hassas ve kendisinin tarafsız olmasının mecburi oldugu bir konuda halka kendi istediğini empoze etmemeli sadece bireylere talep ettiklerini vermelidir.

fakat zorunlu olan din kültürü dersidir.ne yazıkki bu ders ülkemizde amacından fazlaca sapmıs içeriğiyle, öğretmeniyle yukarıdaki formata bürünmüştür. gerçek bir din kültürü dersi bütün dinlere eşit uzaklıkta duran, hepsinden aynı ölçüde bilgi veren öğrencinin hepsini tanımasını sağlayan din dersidir. bu ders bir dini doğru olarak tanıtıp,sonra da bakın diğer mallar da bu saçmalıklara inanıyorlar diyerek diğer dinleri işlemez. amacı herhangi bir şeye inandırmak değil sadece bilgi vermektir. ve bu bilgi cok derin bir bilgi değildir, yüzeysel örneğin müslümalıkta alevilike sunniliğin detaylarına dahi inmeyen sadece ikisininde kabul ettiği hatta bütün dinlerde o dinin bütün alt ayrımlarının ve mezheplerinin kabul ettiği genel bilgileri verirler.

şimdi diyeceksinizki ''banane ben onu da istemiyorum!'' . şimdi bu din kültürü dersinin verilmesinin şöyle bir faydası var. ateist de olabilirsiniz fakat yasadıgınız cevrede farkli dinlere mensup insanlar vardır, hatta artık globallesen dünyada farklı inanıslaraki insanlarla şu veya bu sekilde karsılasma ihtimalimiz artıyor. benim inandıgıma inanmayan bu insanlar neye inanıyor bunu bilmek insanların birbirlerine karsı musamahlarını arttırabilir, karşındakini daha iyi tanıyabilirsin, ilişkinizde artı bir yöndür. bunları gecelim sadece genel kültür olarak merak edip öğrenmek istemezmi insan ''ya bu adamların inandığı sey nedir'' diye. milyarlarca insanın hayatında çok önemli yerlere sahip olan dinler haftada bir saatlik dersle öğrenilmeye değmeyecek kadar önemsizmidir? biz iş teknik, ev ekonomisi, beslenme dersleri görmüş bir nesiliz ya..