bugün

the butterfly effect

başroldeki çocuğumuzun bir hafıza sorunu var. doktor buna günlük yazmasını tavsiye ediyor.ve herşey bununla başlıyor.

çocuk büyüyüp eşek kadar olunca bu günlükleri okuyor. okuyunca hayatı bir film şeridi gibi gözünün önünden geçiyor, üstelik o zamana geri dönüyor.''dur''diyor,''ben şu hayatı bir düzelteyim.''

--- spoiler ---

posta kutusuna bomba koydukları ve bu yüzden bir anne ve bebeğinin ölümüne yol açtıkları güne dönüyor. anne ve bebeği kurtarmak için atılıyor. kurtarıyor. yaşadığı zamana dönüyor. bir bakıyor kolları yok.

bu hayatı beğenmiyor tabi. yine çocukluğuna dönüyor. bu defa kız arkadaşının babasının kendilerine çocuk pornosu çektirmeye çalıştığı güne dönüyor. babaya''haddini bil''diyor. yaşadığı döneme geliyor. kızın abisi kafayı sıyırıyor.

bunu da beğenmiyor, tekrar eski zamana dönüyor. işleri yoluna koymaya çalışırken yine herşeyi berbat ediyor.ç

en nihayetinde bir daha geçmişe dönüyor. bu kez, kendisi gibi sorunlu babasının yöntemi ile. geçmişe döndüğünde gelecekte potansiyel kız arkadaşı olacak kıza''senden nefret ediyorum, karşıma çıkarsan seni öldürürüm.''diyor. kızla hiç tanışmıyor, aşık olmuyorlar.

bunun ardından yaşadığı zamana dönüyor. anaa, ne güzel, herşey yolunda. arkadaşının kafası yerinde, annesi sağlıklı, kendisi iyi. kızdan haber yok o ayrı. ama filmin sonunda onun da iyi olduğunu görüyor, böyle karmaşık bir filmin mutlu sonla bitmesine seviniyoruz.

--- spoiler ---