bugün

karısını çalıştıran erkeğe erkek demek

görür görmez sağ alttan tarihi kontrol etmeme neden başlık. baktım 2014'teyiz.

günümüz dünyasında hiçbir farkı kalmayan kadınla erkeği düşünürsek oldukça saçma durumdur. iş hayatında kadınlar oldukça önemli bir yükü çekmektedir. özellikle iletişim gerektiren meslek dallarında erkeklerden daha başarılı oldukları ayan beyan ortadadır. geçmiş yüzyıllardan kalma bu ilkelce düşünce derhal yerini eşitlik ilkesine bırakmalıdır. insanlar cinsiyet ayrımı olmadan aldıkları eğitim ve ilgi alanları sonucunda meslekler icra etmelidir.

diğer bir yandan inceleyecek olursak günümüzün zor geçim şartlarında çalışabilecek bir kadını çalıştırmamak oldukça saçmadır. evi tek maaşla geçindirmeye çalışmak, ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamasında sıkıntı yaratabilecek bir durumdur. sırf "erkeklik" * olacak diye çocukların masraflarından kısmak, ailesini tatile götürememek saçmalıktan öteye geçemez. ayrıca günümüz kadını bilinçlenerek, gerekli eğitimi aldığı takdirde, evde durmayacaktır, bir şekilde çalışmasını bilecektir.

yazımı önderimiz atatürk'ün bir sözüyle noktalamak istiyorum:
insan topluluğu, bir ulus erkek ve kadın denilen iki cins insanlardan oluşmaktadır. labilir mi ki, bir kitlenin bir parçasını ilerletelim. diğerini göz ardı edelim de, kitlenin tamamı ilerlemiş olabilsin? Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Şüphe yok, ilerleme adımları, dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve gelişme sahalarında ve yenilikle birlikte mesafe almak gereklidir.