bugün

faiz helaldir

efendim, yaptığım ilmi araştırmalar sonucu, faizin helal olduğunu tespit etmiş bulunmaktayım. izninizle arz edeyim:

memleketi islam güneşiyle aydınlatan akp'nin iktidara geldiği 2002 yılında 4,3 milyar tl olan kredi kartı borç bakiyesi, 2013 haziran sonu itibarıyla 78,2 milyar tl'ye ulaştı. yani 18 kat arttı.

keza kredi kartı sayısı Aralık 2002-Haziran 2013 döneminde yüzde 304 oranında artış gösterdi. yani üç kat arttı.

http://ekonomi.milliyet.c...detay/1740466/default.htm

bir de tüketici kredileri var tabi. dikkat edin şirket borçlarından bahsetmiyorum. 2002 yılında "tüketici kredileri + kredi kartı borçları" 6,5 milyar tl iken, 2012 yılında 253 milyar tl seviyesine ulaştı. yani tam 39 kat arttı.

2002 yılında bankalara tüketici kredisi borcu olan kişi sayısı 1 milyon 655 bin kişiydi. Bu sayı Haziran 2012’de 13 milyon 231 bin kişiye yükseldi. yani sekiz kat arttı.

http://ekonomi.milliyet.c....2012/1630860/default.htm

aklıma gelmişken sorayım: yandaşların açıkgöz olanlarını bir yana bırakırsak, 2012 yılında, 2002'deki gelirinin 39 katını kazanan var mı? veya gayrı safı milli hasıla 39 kat arttı mı? artsa şu anda 31 trilyon dolarla abd'nin gsmh'nı ikiye katlamış, dünyanın en zengin, en müreffeh ülkesi olmuştuk. neyse konuyu dağıtmayayım!...

teşhis: dini hepimizden iyi bilen akp iktidarı, insanların faize borca bu kadar batmasına sebep olduğuna göre faiz helaldir muhakkak. akp kurucuları zaman içinde faizin helal olduğunu ilmi olarak tespit etmeseydiler, hala ilk piyasaya çıktıkları 1994 yerel seçimleri zamanında olduğu gibi faizin haram olduğunu, amaçlarının faizsiz ekonomi yaratmak olduğunu tekrarlardı. oysa bilindiği gibi rakının yerine, düşük alkollü bira değil, ayran öneriyorlar ama faiz konusunda sadece insanlar daha rahat kredi alsınlar, harcamaları arttırsınlar, borca iyice batsınlar diye faizin düşürülmesi gerektiğini söylüyorlar. önceki batıl inançları olan "faizsiz ekonomi" lafını ağızlarına bile almıyorlar.

faizin haram olduğu yalanı, bırakın iktidar sözcüleri tarafından, artık cami minberlerinde bile nadiren söyleniyor. o da bazı cahil hocalar tarafından... dini iyi bilen ve aynı zamanda akıllı olan hocalar, her biri faize batmış cemaatin vicdanını rahatsız etmemek, durduk yere müşteri kaybına yol açmamak ve en önemlisi batıl inanışları islam'ın yasağıymış gibi sunmamak konusunda hassaslar.

evet, faiz helaldir. başka türlü olması düşünülemez. 2002 - 2012 yılları arasında alkol tüketimi 39 kat ve/veya alkol tüketen insanların sayısı 3 kat artsaydı alkolün de helal olduğu sonucuna varırdık. böyle bir manzara karşısında şüphesiz akp iktidarına sert tepki gösterecek dindar halkımızın, faiz konusunda gıkını çıkarmaması, akp'ye oy yağdırması, ilmin tabana yayıldığının en açık delilidir.

bir de kimi mendeburlar, ekonomi canlansın diye, milleti borca batırmak yerine, insanların gelirini arttırmaya çalışmalarının daha uygun olup olmayacağını sorarlar. işte bu tür sorular hep cehaletin eseridir. allah buyurmuştur ki:

(De ki: Mülkün sahibi olan Allah’ım, sen mülkü dilediğine verir, dilediğinden geri alırsın. Dilediğini yüceltir, dilediğini de alçaltırsın.) [Al-i imran 26]

demek ki mülkü arttırmak, iktidarın değil, allah'ın işidir. sen müslüman akp iktidarından, allah'ın takdirinde olan bir hususa karışmasını mı istiyorsun bre zındık!

kimisi de der ki: ama kendi mülkleri arttı.

el cevab: arttıysa ne olmuş? az önceki ayet-i celile'yi okumadın mı? veren allah'tır... haset günahtır...