bugün

insanların fiziksel özellikleriyle alay etmek

Toplum güzel olana saygı duyar. Güzel olan değerlidir, saygı uyandırır. Sırf bu sebepten dolayı güzel görünmek için daha bakımlıyız, daha şık giyiniyoruz ve sürekli bi uğraş içindeyiz. Aslında saygı duysunlar diye bunu yapıyoruz çünkü çocukluğumuzdan beri bu içimize öyle bir işledi ki bundan daha farklı davranabilmek elimizde değil.

Toplum hepimizi standart davranış kalıpları olan, davranan insanlar haline getiriyor. Topluma uygun davranmazsak dışlanıyoruz ve toplumun suçladığı birey halini alıyoruz. Tüm bunlarda aşağılık duygusundan kaynaklı.

Topluma uygun davranmaya başladığımızda da bize uygun olmayanı beynimiz ayıklamaya başlıyor ve onun bizim gibi saygıyı hak etmediğini fark ediyoruz. Bu noktadan sonra da aşağılık duygusunu saklama gereği duyup aşağılamaya başlıyoruz.

Toplumun güzel olana takıntısı bu noktada güzel olmayanın canını yakıyor. insanın et parçası değil de duyguları, karakteri ve düşünceleri olan bir varlık olduğunu kabul etmediğimiz içinde bu tür mallıklar yapıyoruz.

Mesela biri benim dış görünüşüm ile dalga geçse ben onu bir daha toplum içinde konuşamayacak hale getiririm. iki dakikamı almaz bu. Neden çünkü et değilim, düşünebiliyorum. Kısacası sıçarım onun ağzına. Net. Böyle yapılmalı. Saygı duymam için insanların güzel olmasına gerek duymam, güzel düşünmesi ve davranması gerekiyor. Bu anlamda bana göre güzel değilse ve bu tür davranışlar içine giriyorsa çok üzülür.
Bu tür davranışlar, suçlamalar ve dalga geçme halleri her zaman eğlenceli sonuçlar yaratmaz. ölçülü davranmakta her zaman fayda var. Ayıp.