bugün

berkin elvan

15 yaşında bir çocuk haksız yere ölüyor ki çocukların ölmesinin haklı hiçbir nedeni olamaz. Bir millet ayaklanıyor, buraya kadar her şey çok güzel olması gereken şey. Hak aranıyor çünkü. Herkes seferber hem de. Harika.

Sonra 19 yaşında bir genç acımasızca dövülerek öldürülüyor. Yine aynı şekilde hak arıyoruz. Hepimiz seferberiz. Ailesinin acısını yaşıyoruz.

Ama 31 mayıs 2010'da öldürülen 19 yaşında bir gencimiz daha vardı. Bu insanlar o zaman nerdeydi diye soruyorum kendime. Körler miydi? Sağırlar mıydı da o haksızlık için seferber olmadık? Neden Onun annesinin de acısını paylaşmadık, o da haksızlığa kurban vermemiş miydi gencecik evladını? Daha mı günahkardı, daha mı suçluydu furkan berkin'den ya da ali ismail'den? Değildi gram farkları yoktu. O yüzden kimse kusura bakmasın buradaki ağıtların çoğu samimi değil çıkar kokuyor hepsi. Birilerine yüklenmeye fırsat buldum, kaçırmayayım der gibi. o gün gitmeselerdi* vurulmazdı diyen insanlar berkin'in ölümünü kendi ideolojisi için iğrenç bir şekilde kullanıyordur ancak. O gün susanın bugün haksızlık için konuşmaya hakkı da yoktur. Masum ölümleri taraflaştırmayı bırakın artık. Vicdan varsa masumun kimliği yoktur zaten. Hepsine üzülürsün. Ama neden bugün var da dün yoktu o vicdan, neden?
güncel Önemli Başlıklar