iphone 5 vs samsung galaxy s4

Geçici olarak 15 gündür samsung s4 kullanıyorum.
Geri tusu bulunması sebebiyle son 2 haftadır telefonda uygulamalardan çıkarken araba farı görmüş tavşana benziyorum. Deneyimlediğim kadarıyla kamerası geç açılıyor. Ancak çekimi gayet güzel ve berrak. Boyutu da buna bağlı olarak fazla. Telefonun yaradılıştan bir çok ne işe yaradığı belli olmayan ya da hiç gerek olmayan bir çok uygulamaya sahip olmasını hoş bulmadım.
Android arayüzü ise fazlasıyla sıradan. Bir kadın olarak tek elle telefonu tutup kullanmak imkansıza yakın. Bu nedenle konforlu kullanıma sahip olduğunu söyleyemem. Dokunmatik ekran özelliği aşmış. Hassasiyet süper. Ancak chrome ve internet Explorer kullanıyor olmak beni rahatsız ediyor. Şarj olayı bitirmiş durumda zaten. Günde 3 kere şarja taktığım iphone 5 yerine yeni olması da etken olabilir bilemem ama 24 saatte bir şarja taktığım samsung s4.

iphone 5 e gelince. Yazılımsal olarak her şeyin özel yazılım üzerine odaklanmış olması ve beynelmilel bir uygulama skalası olmaması sebebiyle hızlı ve oturmuş bir altyapısı olduğu kanısındayım.
Banka uygulamaları ve not-takvim kullanımı açısından beni fazlasıyla tatmin ediyor.
Tek elle kullanımı gayet kolay. Safari de gezinmek oldukça keyifli. Şarj konusunda girmiyorum. Gözü çıkasıca.

Sonuç ise şu.

Eğer bu iki telefonu da hiç kullanmadıysanız s4 alınız ve tadını çıkarınız. iphone kullanıyorsanız herhangi bir değişiklik düşünmek yerine bir üst modeline geçiniz.

iphone 5s ile ilgili görüşlerim için iş bu entryi en geç Perşembe güncellemiş olurum.

perşembe editi (bkz: iphone 5s vs samsung galaxy s4/#22853213)