bugün

19 Mayıs ta üniversitelerarası yüzme şampiyonasının düzenleneceği ilimiz.şampiyonada yüzeceklerden biri de benim büyük ihtimalle.bir de futbol kulübü var (bkz: samsunspor)
bir sigara markası
kurtuluş savaşının başladığı yer.
memleketim, bursadan daha samimi buldugum sehir. ayagının ucunda sahil olmayınca olmuyor bea..

(bkz: 55)
benimde memleketim. insanın istediği her saniye denizi görme şansının olması güzel bir şey..
sigara ismi ile özdeşleşmiş şehirlerden biri. karadeniz bölgesinin hem nufus hem de gelişmişlik yönünden en büyük şehridir.
YükseLen bir denizin iLk daLgaLarını sahiLine vurduğu şehir...19.05.1919
Dogup buyudugum 12 yilimi gecirdigim Karadenizimin bir sehri olan guzelim memleketim..Evimizin sahile olan yakinligindan dolayi kendimi sicaklar baslar baslamaz ya kumsalinda otururken, yada denizinde yuzerken bulurdum..Denizle dogup denizle buyuyen ben gelince taa Hollanda lara tabi bir afallama durumu yasanmiyor degil. Nerdeee Samsunu mun denizinin koyu mavisi nerdee Hollandanin camurun renginden farki olmayan yazda dahil der daim insani usuten okyanusu..
(bkz: samson)
nefes çekilip körüklenmediğinde 20 saniye içinde sönen otomatik kontrollü ilk dünya sigarası.
(bkz: samsun 216)
doğduğum, hayatımın büyük kısmını geçirdiğim, çoğu akrabamın ikamet ettiği, yaşanılası şehir.*
17 senemi gecirdigim içindeyken kurtulmak için can attıgım şimdiyse istanbuldan gidince sakinligiyle ozledigimi hissettigim yinede sadeje tatillerde yasanması gereken tum ailemin yasadıgı sehir.
(bkz: samsun asfaltı)
Merkezi sıkıcı bir Anadolu şehrini anımsatan ama Alaçam,Bafra civarı sizi her daim dinlendiren şehir.
üniversite şehri olarak yanlış bilinen şehir. zira ondokuz mayıs üniversitesi bir eğitim kurmu değil, bir hastaneden ibarettir.
bir üniversite şehridir.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin merkez yerleşkesi, Karadeniz bölgesinde uluslararası bir limana sahip olan Samsun dadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Amasya, Ordu ve Sinop dahil toplam 10 kent ve beldeye yayılmış fakülte ve okullarıyla bölgesel bir üniversitedir. ilk kurulduğunda, Tıp Fakültesi nde sadece 26 öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitemizin öğrenci sayısı, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında 231 yabancı uyruklu, 753 yükseklisans, 308 doktora öğrencisi dahil olmak üzere toplam 28,030 a ulaşmıştır. Üniversitemizde ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerin yanısıra özellikle Samsun ve çevre illerden gelen öğrencilerimiz büyük çoğunluğu oluşturmaktadır.

2002-2003 akademik yılı sonu verilerine göre; üniversitemizde 189 Profesör, 185 Doçent, 579 Yardımcı Doçent, 297 Öğretim Görevlisi, 702 Araştırma Görevlisi, 73 Okutman, 82 Uzman, 1 Eğitim-Öğretim Planlamacısı olmak üzere toplam 2108 öğretim elemanı görev yapmakta, 1764 idari personel çalışmaktadır.

Üniversitemiz, Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, 3 Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat, ilahiyat, 3 Eğitim Fakültesi, Su Ürünleri, iktisadi ve idari Bilimler ve Veteriner fakülteleri olmak üzere toplam 14 fakülte ve bu fakültelerde yürütülen 90 lisans programı, 5 yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu (2 yıllık) ve 4 Enstitü (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Güzel Sanatlar) ile eğitim-öğrenim hizmetlerini sürdürmektedir.

http://www2.omu.edu.tr/universite/universitymain.htm
osmanlının son dönemlerinde limanı sayesinde ticari bir merkez olan kent. öyle ki samsunun ticari önemi nedeniyle birçok avrupa ülkesi kentte ticari elçilikler ve okullar açmışlardır. bu okullar sayesinde birçok kadın, evhanımları da dahil, bir yabancı dili konuşabilirlermiş. fakat cumhuriyetin ilanından sonra kent eski cazibesini yavaş yavaş kaybetmeye başlamıştır. 1930 yılında serbest cumhuriyet fırkasının kurulması ve samsunda fırkanın büyük bir ilgi görüp belediye seçimlerini kazanması sonucu samsun iktidarın gözünden düşmüştür. ilgisizlik nedeniyle kent yavaş yavaş gerilemeye başlamış ve bugünkü çarpık kentleşmeyle sonuçlanacak çirkin bir görünüme sahip olmuştur.
entry kaynakları:
(bkz: kazım berzeg): (bkz: kapıkulu geleneği ve liberalizm)
(bkz: ahmet hamdi başar): (bkz: atatürkle üç ay ve 1930 dan sonra türkiye)
çarsamba adında ünlü bir ilcesi vardır.kızları yaramaz.*
(bkz: carsambayı sel aldı) (bkz: ferhan sensoy)
memleketim.bırakıp geldikten sonra 55 plakalı araba görüldüğünde "lastiğini indiriim de memleket havası aliimm ahh ahh" şeklinde insanı psikopatlaştırabilen şirin karadeniz ilimiz.
çiftlik caddesinde amaçsızca dolaşmaktan çok memnun kaldığı bir sürü genç insanın bulunduğu karadanizin en büyük kentidir.
eskiden savaşta kullanılan köpeklere verilen isimdir.
(bkz: mehmet aslantuğ)
hayatımın en güzel saatlerini bana yaşatan özel bir yer.. zaman daha hızlı ilerliyor bu şehirde..
rocker potansiyelinin fazla olduğu şehirlerden birisidir