bugün

milli eğitim bakanına öneriler

bir öğretmen adayı olarak ciddiye alınmasını istediğim önerilerdir.

1) Öğretmenlerin öğrencilik yıllarından başlayalım. meb eğitim fakültesini kazanan her öğrenciye burs ya da kredi vermelidir. eğer kredi verecekseniz, bu krediyi alan öğrenci kadrolu olarak işe başladıktan sonra 4 yıl boyunca maaşından kesinti yapar bu yolla mevcut eğitim fakültesi öğrencilerine de getiri sağlamış olursunuz. örneğin 1. sınıf türkçe öğretmenliği okuyan bir öğrenci meb\\\'e kredi için başvurur. krediyi alır. öğretmen olduktan sonra bu krediyi öder. Meb de alacağıyla yeni bir öğrenci okutur. bu böyle devam eder. 4 yıllık ödeneği meb gözden çıkarmalıdır.

2) öğretmen atandıktan sonra kendini kültürel ve sosyal alanda geliştirmeli meb de buna yardımcı olmalıdır. sinema, tiyatro ya da müze gezisi gibi kültürel etkinliklerde meb öğretmenine ayrıcalık sağlamalı. öğretmenlere özel indirimler olmalıdır.

3) öğretmenler atandıktan sonra yan gelip yatmamalı kendi alanlarında uzmanlaşmalıdır. bu yüzden (bence) 5 yılda bir öğretmen yeterlilik sınavı yapılmalı. bu sınav sonuçlarına göre de öğretmene gerekiyorsa eğitim verilmelidir.

4) öğretmenlerin emeklilik yaşı erkene alınmalı belli bir yaştan sonra öğretmenlik yapmasına izin verilmemelidir. (birçok öğretmen tanıdığım geliri azalacak diye emekli olmuyor. sınıfta da öğrenciye bir bok öğrettiğine inanmıyorum.) yaşı gelenler emekli olmalı, gençlerin önü açılmalıdır.

5) Meb öğretmenlerini yurtdışına eğitim amaçlı götürmeli, seminerlere katılmasını sağlamalı, çağdaş eğitimin nasıl olacağını göstermelidir.

(bkz: bizi kim sikler)
güncel Önemli Başlıklar