bugün

ugruna beste yapilan kadinlar

pattie boyd'da bunlardan birisidir. ama tabi bu iş, şarkıyı yapan eric clapton için öyle kolay olmamıştır.
hikayeyi biraz açıp, başa alırsak olay şu şekilde başlamış.

pattie hanım kızımız 19 yaşında iken beatles'ın 64 yapımı bol koşturmacalı A Hard Day's Night filminde oynamış. beatle'lardan george harrison ise film çekimleri esnasında bu tatlı kıza gönlünü kaptırmış. pattie ise o sıralarda nişanlı olduğu civan delikanlıyı terk ederek george'u tercih etmiş ve iki yıllık flörtlerinin ardından george harrison ile evlenmiş. hatta o günlerde, neredeyse her yaptıkları magazinsel olay oldukları için, düğün zamanında john lennon ve ringo starr basının ilgisini dağıtmak adına yurt dışına gitmişler.

evlendikten sonra mutlu mesut yaşarlarken george'un panpası olan eric clapton pattie'ye aşık olmuş. adama bak yahu. ama arada bir engel var tabi. bu engel sadece bir adam değil, eric clapton'ın en yakın arkadaşı george harrison. uzun süre eric bu aşkı kimselere çaktırmadan hayatına devam etmiş.

george harrison ise beatles'ın son dönemlerinde grubun en verimli adamlarından olarak pattie için something ve for you blue adlı şarkıları yapmış. tabi george something'i sonradan Ray Charles'ın söylemesi için yazdığını söylese de biz pattie olduğunu anlayabiliyoruz.
70'lere doğruda eric'le olan panpalıkları daha da ilerlemiş. hatta eric, benim için george harrison'ın en iyi ve beatles'ın ise en iyi 5 şarkısından biri olan while my guitar gently weeps'in kayıtlarında gitar çalmış. tabi bu stüdyo'ya kimseyi sokmama beatles'ın büyük bir tabusu. istisnai olarak yesterday'in kayıtlarında yaylılar girmişler. ve pis kadın yoko ono da kafasına göre girer çıkarmış, o da farklı bi konu zaten. 70'lerden sonra da billy preston çok kez girmiş tabi.
ki stüdyo kaydını geçtim george here comes to sun'ı eric claptonun evinin bahçesinde yazmış. o denli panpalar yani.

eric ise boş durmuyo tabi o zamanlar. o meşhur layla'sını yazıyo. soranlara da şarkıyı pattie ve george'un aşklarına yazdım diyo çakal. yerler mi koçum yemezler tabi. daha sonradan öğreniliyo ki şarkı sadece pattie için yazılmış. kim bilir belki de george'un yerine kendini koydu adam. sadece layla da değil Wonderful Tonight'ı da yazıyo adamcağız.

işin george harrison yönündeki trajik kısmı ise pattie ile olan ayrılıkları.
eric clapton bu izdıraba dayanamayarak george'un karşısına geçip "karını seviyorum ahbap" demiş. bak sen şuna yürek yemiş. george da eşine gidip "seviyosan ona git" deyince pattie ilk başlarda olmaz desede bi zaman sonra ayrılıp eric'le evlenmiş. o dönemlerde ise eş değiştirmeler normal karşılandığı için pek üzerinde durulmamış. vay arkadaş ne dönemmiş dimi.

pattie de şımardı tabi. o kadar şarkılar yazılmış, peşinde koşuşturulmuş kalkmış tabi neticesi. bir kaç yıl sonrada eric clapton'ı terk etmiş. eric'te ayrılıktan sonra eroini fazla kaçırınca uzun süre rehabilitasyon merkezinde yatmış.

kadına bak terk etmelere doyamadı. ne kadınmış yahu. ama hep o şarkılar kaldırdı o neticeyi.