bugün

gezi parkı direnişi

Ekmeğimizi elimizden alan hükümete karşı geliyoruz, adamlar herkes ekmeğine baksın diyor. Neymiş efendim iki bira içen taksime çıkıyormuş. Tayyip alkol satımını yasaklasın madem? yiyor mu? orada dönen parayı ortadan kaldırmaya yer mi? Öyle alkole bok atıp oradaki insanlara bok atmanın anlamı yok.

Oradaki insanlar halka dayatılanlardan memnun olmadıkları için oradalar. Ve sadece akp karşıtları değil akp ye oy vermiş insanlarda var. Buna ister inanın ister inanmayın bizzat kendi arkadaşlarım.

Şimdi diyeceksiniz akp neyi dayattı bu halka. Emek sinemasını kapattırdı halk istemediği halde. He bi kısım halk istiyordu evet. Ama onlar emek sinemasının yolunu bilmeyen ve sadece akp yaptığı için onay verenlerdi. Çünkü sinema olsun tiyatro olsun bunlar insanları sosyalleştirdiği için sokağa çıkarıyordu. Ama akp nin istediği bu değil. Akp insanlar gündüz çalışsın akşam eve gidip duasını okusun ve uyusun istiyor. Çünkü dışarı çıkan insan farklı bi dünya görür. Akp nin dayattığı ve uyguladığı yanlış şeylerin farkına varır. bi film izler ve o filmde gördüğü sahne ulan bizde neden böyle değil dedirtir adama. işte akp bunu istemiyor. insanların sokağa çıkmayıp televizyon karşısında sadece önüne konanı yemesini isteyip fazlasını isteyene de dur demek için imkanları kısıtlamaya çalışıyor. işte bu faşizmdir. insanlar orada bunun direnişi vermektedir. buna destekçi olan amerikadır israildir ingilteredir carttur curttur.

Ak partililere de iki çift laf etmeden gidemiycem. Başbakanımız televizyona her çıktığında yalanları sıralarken nasıl ona güvenebiliyosunuz ? Göstericilerin polisi öldürdüğünü iddaa etti, polisin kendisi düştüğü ortaya çıktı. Müezzin açıklama yaptı camide alkol alınmadığına dair, başbakan hala alkol alındı demeye devam etti ve müezzini tehdit ettilere kadar getirdi. bu ülkede, devletten başka hiç bir güç tehdit konusunda daha ikna edici değildir. madem müezzin tehdit edildi sen niye adama güvence verip konuşturmadın? madem adam tehdit edildi sen neden adamı apar topar izine yolladın? Neymiş efendim bilmem kaç milyon ağaç dikmiş. Fotoğraflarda gördük istanbulun son 15 yılının halini? gittikçe yeşillik kayboluyor uzaydan çekilen fotoğraflarda.

2010 yılında başbakan açıklama yaptı pkk ile görüşüyor diyorlar yalan! dedi. eyvallah dedik. 2011 yılında biz değil devlet görüşüyor! dedi. eyvallah. 2012 ve sonrasında ise imralıdan çıkan emirler doğrultusunda türkiye'nin siyaseti şekillendi. Sizin mideniz bu kadar yalan alacak kadar genişse, durmak yok yola devam.