bugün

9 haziran 2013 ankara recep tayyip erdoğan mitingi

insanları ekmek paralarıyla korkutup, meydan doldurmaya çalıştıkları mitingdir.
Özel ders verdiğim öğrencimin babası ankara büyükşehir belediyesine bağlı taşeron bir firmada çalışıyor ama sanırım parasını belediyeden alıyor daha doğrusu parasını alamıyor. Ailenin durumunu bildiğim için, nezaman maaşını alırsa adam ozaman bana ufak bir para ödüyorlar. Normalde aylık alması gereken maaş, hiç birzaman tam gününde yatmıyormuş. Neyse en son 10gün önce kızına son matematik dersini verdim ve bu ders bu ay ki 4.ders oldu, yani toplamda 8 saat ders vermişim, ama bugüne kadar para gelmedi. Çünkü adam maaşını alamamış. Bugün öğlene doğru kadın aradı evdemisin vs dedi anladım ben tabi ödeme yapacağını, eve çağırdım kadını. Şimdi kadının anlattıklarının aynısını size aktarıyorum.
Şimdi bu belediyeye bağlı taşeron firma bütün çalışanlarına bu mitinge gelmesini zorunlu kılmış ve yanlarında da aileleriyle birlikte !!! Gelmezlerse işten çıkarılacağı söylenmiş. Nedense dün bu duyuru yapılırken o geciken maaşlarda ödenmiş ve eklenmiş bu mitinge katılan herkes havaalanında müdürlerini bulacak ve orda olduğuna dair bir kağıda imza atacak.
Benim öğrencimin velisi gitmedi bugün mitinge, yıllardır akp seçmeni olan aile yine yıllardır sözleşmeliden kadroya geçirilme vaatlerinden sıkıldılar. Adam 10yıldır belki de ilk defa kendi çapında isyan etti bugün ,hemde ekmek parasına. O kadar canına tak etmişki 'çıkartırlarsa çıkartsınlar' dedi eşi, 'yetti artık' dedi.