bugün

kadın psikolojisi

ev içi ücretsiz emek üreticisi olup, sabahtan gecenin körüne kadar canı çıktığı halde her yaptığı "evdesin işte ne rahatsın", "yaptığın da iki ütü bir bulaşık", "annelerimiz de yapıyordu bunları, sorgulamak size mi kaldı" diyerekten hem küçümsemelerle hem de kuş beyinlilerin akıl vermeleriyle karşılanan insanın psikolojisidir. üçüncü sayfa haberlerine çıkan kadınların, neden kocalarını baltayla doğradıklarını bir anda anlayıverirsiniz. aydınlanırsınız. "annelerimiz de yapıyordu bunları..." diyenler, kendi annesinin ya da komşu teyzenin, akraba ablanın neden lustral laroxyl cipram bağımlısı olduğunu, gün içinde ruh gibi gezdiğini bilmez tabi. bilse de anlamaz.

birşey yapmak zor değildir muhakkak. aslolan, o yaptığı şey her neyse, ona yabancılaşmadan üstelik her gün yapabilecek motivasyonu bulabilmektir.

yaparken canınızın çıktığı, üstelik de küçümsendiğiniz ve saygı görmediğiniz şeyleri, her gün her gün yapmaya ne kadar devam edebilirsiniz, hiç düşündünüz mü?

allah aşkına, birazcık insanlığa saygınız biraz da beyniniz varsa, annelerinizden başlayarak hayatınızdaki kadınlara saygı duymayı öğrenin. sevmek zorunda değilsiniz, ama saygı duyun.