bugün

ayahuasca

yazarın adının epifiz olmasıyla alakalı olarak, kendisiyle yakın bir geçmişim bulunan "şarap".

(bkz: epifiz)

etken madde DMT, ayahuasca nın içerdiği MAO inhibitörleri sayesinde yüksek oranda emilirek beyinin çekirdeğine (bütün cevaplar burada saklıdır) yolculuk başlar.
ufak not: yani yüksek oranda DMT içeren bir bitki (mimoza) ve MAO inhibitörü bulunan bir diğer bitki (çerçilerde bulunan üzerlik tohumu) ile evinizde hazırlayabileceğiniz bir "şarap". (yapmayın, yazının devamını okuyun!)

ayahuasca nın alımıyla kullanıcı kendini, yeterince tanıdık olan, bilinçaltının tam ortasında bulur, ordan türlü saçmalıklar bilince girmeye çalışacaktır. işte bu noktada kullanıcının bir yol göstericiye ihtiyacı vardır. yoksa bilinçaltından çeşitli şeytanlar (harbi şeytan değil, sizi delirtmeye yarayan kreasyonlarınız) bilincinize, dolayısıyla yaşamınıza yansımaya başlayacaktır. hatta bilinçaltında kısılıp kalan kullanıcılar rapor edilmiştir. bunlar için bilinçaltından çıkmanın yolu olarak, bilinçaltı dünyası sırasında tekrar hayal ürünü ayahuasca kullanıp bu sefer hayal ürünü yol göstericinin eşliğinde yola devam etmek olduğu söylenir. inception vari yani

şayet yol göstericinin ritmini takip ederek yola devam edenler, trip sırasında "doğru" soruları sorarak cevaplara erişebilirler.lost dizisindeki john locke böyle bir uygulama yapmıştı çadırın içinde.