bugün

21 mart 2013 pkk terörünün bitmesi

hakkında konuşmak için henüz çok ama çok erken olandır.

pkk şu anda yalnızca sınır dışına çekiliyor ve eylemsizliğe geçiyor. tıpkı 2000'li yıllarda yapmış olduğu gibi.

eylemsizlik süreci tam bir muamma ve provakasyonlara çok açık. türkiye'de terörün asla bitmesini istemeyecek olan mi6, cia, mossad ve özellikle savama'nın yapacağı çok basit bir sabotaj bile eylemsizlik sürecini sekteye uğratabilecektir.

öncelikle bağımsız kürdistan kurma amacındaki pkk hangi amacını elde etmiştir ki eylemsizliğe geçmektedir ? istediklerinin pek çoğunu elde edemediğini gördüğümüz pkk, sırf geçen yıl aldığı ağır kayıplardan (2012 yılında % 80'i ölü olmak üzere 2.500 kadar pkklı etkisiz hale getirilmiştir.) dolayı toparlanmak için mi sınır dışına çekiliyor ?

Ya da apo vaz geçti diye silahlı mücadeleden vaz geçmeyecek olan kan, silah ve uyuşturucu baronlarının son sözü ne olacaktır ? pkk'nın avrupa ve diğer kıta ve ülkelerde diplomatlar gibi lüks ve keyif içinde yaşayan pkk'nın siyasi kanadının son sözü ne olacaktır ?

doğu ve güneydoğu üzerinde derin emelleri olan ermenistan bu gelişmeleri yalnızca izleyecek midir ?

pkk'nın 2000'lerde eylemsizliğe geçmesiyle birlikte terör sevdalılarının yeni adresi oluveren, silahlı militan sayısını hızla artıran tikko ve mkp ne yapacaktır ?

pkk, türkiye cumhuriye'tine 2 kez yenilmiştir; birincisi apo'nun paketlenip türkiye'ye getirildiği 15 şubat 1999 tarihinde, ikincisi 2012 yılı genelinde. lakin yenilgisinin asla farkında olmayan ve yenilen pehlivan güreşe doymazmış havalarındaki pkk ve yandaşlarına ne kadar güvenilebilir ?

açıkçası pkk halen silah bırakmış değil ve ben bırakacağını da sanmıyorum. türkiye'de 2012 yılında ağır kayıplar veren pkk bir süreliğine toparlanacak ve hayalindeki toprak parçasına kavuşmaya çok yakın olduğu suriye cephesine ağırlık verecektir. suriye'de emellerine ulaştıktan sonra tıpkı israil gibi hızla kök salıp çöreklenmeye başlayacaktır. şimdi değil ama 5-10 yıl sonrasında örneğin türkiye'nin girmiş olduğu bir savaş sırasında, zor durumunda türkiye dejavu diyecektir.

her pkklı silahlarını bırakıp kamplarından ayrılmadıkça, kamplardaki mağaralar, barakalar ve diğer yaşamsal birimler imha edilmedikçe, pkk'nın kandil'deki üst düzey görevlileri avrupa'daki malikanelerine gidip yerleşmedikçe hiç bir şeye inanmam.