tikko 

kapat
  1. turkiye isci koylu kurtulus ordusu'dur. tkp/ml'nin vuran kısmıdır. ibrahim kaypakkaya tarafindan 1972 yılında kurulmuştur.
    (LocK, 08.06.2006 20:12 ~ 29.05.2007 13:29)
  2. devrimin köylerden, kırsal kesimden gelecegine inanmış örgüttür..
    (crazy horse, 08.06.2006 20:14)
  3. son yillarda çok bölünme yaşayan örgüttür.
    (LocK, 08.06.2006 20:16)
  4. Daha çok dersim, ordu, tokat illerinde faaliyet yürüten; yeni adı hko olan yasadışı radikal sol örgüt. Örgütün silahlı yapılanması tunceli merkezli olup son yıllarda örgütten büyük kopuşlarla ve bölünmelerle güç kaybetmiştir. Maonun kırsal kesimden şehirlere yayılarak örgütlenme prensibini temel edinmişlerdir.
    (diyonsos, 13.09.2006 15:45)
  5. kırsaldaki yaşlı teyzelerden, amcalardan, çoluktan çocuktan haraç toplayan, özellikle tokatlıların nefret ettiği, halka illallah getirtmiş pkk benzeri o.ç. ler topluluğu...
    (soul forged sin, 24.12.2006 13:52)
  6. http://www.youtube.com/watch?v=OWG_S3ScYRg +
    (sipermanevra, 29.12.2006 22:15)
  7. (bkz: ayrıca)

şehirlerde de, o "çok nefret ettikleri"(?) emperyalizmin eliyle(gizli maşalık) baya bir olay çıkarmış, daima halka zarar vermiş(tabi bazı mankafalara göre bir insan evde yaşıyorsa-ciddiyim, bunu diyen angutlar da gördüm!- yada küçük çapta da olsa bir işyeri-dükkan sahibiyse halktan değildir, burjuvadır, hatta insan bile değildir*(*). onlara diyecek bir sözüm yok, bir an önce akıl hastenelerine kapatılıp insanlara zarar vermelerinin engellenmesi temennisi dışında) diğer bütün radikal sol-sağ gruplar gibi sadece kendilerini haklı gören, diğerlerine söz hakkı vermeyen, despot -ve her ne kadar yırtınsalar da, en hasosundan- terörist-faşist örgüt( ha tabi durup dururken jandarmaya ateş açmak -hem de amerikanın ırak olaylarının patlak verdiği sıralarda, ne hikmetse ( ;) ) - yahut da çocuk kaçırıp fidye istemek, köylülerin -zaten elde avuçta olmayan- mallarını gaspetmek faşizm yada terör değil de özgürlük savaşıysa, halkçılıksa o ayrı.)

not: isteyen kötüleyebilir, farketmez, ama eğer başka bir bildiğiniz varsa bu konu hakkında paylaşın benimle, yanlışımız varsa düzeltelim...

(*): pol pot'u hatırladık mı?

edit: gerçekler acıdır...
    (soul forged sin, 30.12.2006 03:32 ~ 03:43)
  8. türkiye komünist partisi / marksist-leninist (bkz: tkpml) e bağlı askeri birim. türkiye'nin emperyalizmin yeni sömürgesi, yarı-feodal bir ülke olduğu tespitini yapan, proletaryanın, küçük burjuvazi ve büyük burjuvazinin işbirlikçi olmayan kesimleri ile ittifak halinde sömürgecilik karşıtı bir mücadele ile iktidara yerleşip bir halk demokrasisi kurması gerektiğini savunan partinin bu amaçla gerilla faaliyeti yürüten bölüğüdür.
    stratejisinin halkaları, çin devrimi öncesinde mao'nun uyguladığı gibi, kır gerilla faaliyeti, kizil askeri usler ve nihayetinde köyden kentlere doğru ilerleyen bir halk ordusu yaratmaktır.

örgütsel açıdan en sağlam olduğu yıllarda ( 80 sonu - 90 başı ) dağda yaklaşık 700 gerillası bulunurdu.

ayrıca, *
    son yıllarda silahlı aktivitesi azaldığı için sol içinde ciddi biçimde eleştirilen bu örgüt, sözlükte yazılanlara bakılırsa türkiye kırsalını hallaç pamuğu gibi atmaktadır.
    (volkanar, 30.12.2006 04:28)
  9. sokaktaki tikinin, tiki karşıtı doğulu vatandaş tarafından çağrılma şeklidir.
    (hyperion, 30.12.2006 04:30)
  10. çok kiytirik bir kısaltmaya sahip terör örgütü.
    (chilavert, 04.01.2007 12:17)
  11. tiky cono karışımı erkek.
    (nickimle değil entrylerimle hatırlanmak isterim, 04.01.2007 12:21)
  12. --spoiler--
    "Savcılığa gittiğimizde bana fotoğraflarını gösterdiler. Ben tanıdım, 'Evet bu benim oğlum, ben babasıyım' dedim. Morga götürdüler sonra. Cenazelerimizi gördük. Seyit'i, Doğan'ın üstüne atmışlardı.
    insanlık dışı uygulamalar vardı. Vücuduna işkence yapılmıştı."
    Yaşadığı ağır travmanın etkisiyle düğümlenen boğazından güç bela bu cümleleri kuran Rıza Altun, Tokat Merkez'e bağlı Yeşilalan Köyü'nde 14 Nisan 1999'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrasında arkadaşı Seyit Külekçi ile birlikte resmi kayıtlara göre 'ölü ele geçirilen' Doğan Altun'un babasıydı.
    Seyit Külekçi; 1961 Maraş Elbistan Gücük Köyü, Doğan Altun ise 1972 Erzincan Tercan doğumluydu. Her ikisinin ailesi de istanbul'a göç etmişti. Kaldıkları yoksul semtlerde Türkiye işçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TiKKO) adlı örgüte katılmışlar, ikilinin yolu bu örgüt adına çalışma yapmak üzere gittikleri Tokat kırsalında kesişmişti. 14 Nisan 1999'da Tokat'ta güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldüler.

Cesetlere işkence
    Doğan Altun ile Seyit Külekçi'nin aileleri, cenazeleri almaya gittiklerinde çocuklarının cesetlerine işkence yapılmış olduğunu gördüler. Seyit Külekçi'nin ablası Tamiş Akpınar, 16 Nisan günü Tokat'a gittiklerinde karşılaştıkları tabloyu ağlayarak anlattı:
    "Seyit'i teşhis etmek üzere abim morga girdi. Karakolun önünde slogan atıp bizlere küfür eden 500 kişi toplanmıştı. Yapılan işkenceyi cenazeler yıkanırken gördüm. Dehşet içinde kaldım. Her ikisinin de kollarına zincir takmışlar, kaba etlerini kesici aletlerle delmişler, kulaklarını kesmişlerdi. Bacaklarında, cinsel organlarında, vücutlarının her tarafında derin izler vardı. Halktan kişilerden öğrendiğimize göre, Doğan ve Seyit'i öldürdükten sonra Turhal Karakolu'nun önüne getirmişler. Elbiselerini çıkarıp 'işte teröristler' diye teşhir etmişler. Sonra kaba etlerine geçirdikleri zincirleri tanka bağlayıp ilçede sürüye sürüye dolaştırmışlar. JiTEM görevlileri halkın arasına girerek cenazeyi tekmelemelerini istemişler."
    Doğan Altun'un babası Rıza Altun da cenazeyi alırken gördüklerini, olayın üzerinden birkaç ay geçtikten sonra şöyle anlatmıştı:
    "Cenazeyi almaya gittiğimizde çok büyük baskılarla karşılaştık. Neredeyse bizi öldürmeye çalıştılar. Savcılığa gittiğimizde bana fotoğraflarını gösterdiler. Ben tanıdım, 'evet bu benim oğlum, ben babasıyım' dedim. Morga götürdüler sonra. Cenazelerimizi gördük. Seyit'i, Doğan'ın üstüne atmışlardı. insanlık dışı uygulamalar vardı. Tabii ben o zamana dek inanamıyordum, 'belki kimliği ele geçti, o değildir' diye düşünüyordum. Görünce tanıdım tabii, kabullendim. Vücuduna işkence yapılmıştı."
    Rıza Altun ve Tamiş Akpınar'ın bu feryatları, tam sekiz yıl sonra, Türkiye'nin AiHM'de mahkûm edilmesine yol açacaktı; hem de pek eşine rastlanmayan cinsten bir 'vahşet' suçlamasıyla... Tamiş Akpınar ve Rıza Altun, otopsi raporlarını ve cesetlerin fotoğraflarını da dilekçelerine ekleyerek avukatları aracılığıyla aynı yıl AiHM'ye başvurdu. Bu başvuru kayıtlara, "Başvuru sahipleri, Avrupa insan Hakları Sözleşmesi'nin (AiHS) 'Hiç kimse, işkence ya da insanlık dışı veya alçaltıcı muamele ya da cezaya tabi tutulamaz' denilen 3. maddesine dayanarak yakınlarının cesetlerine ölümlerinden önce ya da sonra işkence yapıldığı ile cesetlerin durumunu gördüklerinde manevi zarar yaşadıkları şikayetinde bulunmuştur" diye geçti.
    Dosyayı inceleyen mahkeme, "Cesetlerin başvuru sahiplerine teslimi sırasında Külekçi ile Altun'un kulaklarının tamamen ya da kısmen kesildiğinin tartışmasız olduğunu" not etti. Ayrıca Mahkeme'ye gönderilen fotoğraflardan Doğan'ın sol kulağının yarısı ile Külekçi'nin iki kulağının otopsi sırasında zaten kesik olduğunun belirlendiği de vurgulandı. Mahkeme ayrıca, "Otopsiden önce cesetlerin devlet güvenlik güçlerinin elinde olduğunu, yani cesetlere bu sırada zarar verilmiş olduğunu" da kayıt altına aldı. Türkiye'de cesetlere zarar verilmesi konusunda daha önce de başvuruların olduğunu anımsatan AiHM'nin kararında, "Külekçi ve Altun'un kulaklarının öldükten sonra kesildiği sonucuna varılmıştır" denildi.

Alçaltıcı muamele
    AiHM, devleti suçlu gördü ve başvuru sahiplerinin yaşadıkları acıyı 'alçaltıcı muamele' olarak kabul ederek AiHS'nin 3. maddesinin ihlal edildiği hükmüne vardı. Mahkeme Altun ve Külekçi'nin öldürülmesi olayının adli makamlarca yeterince tahkik edilmediği sonucuna da vardı. AiHM başvuru sahiplerine 20'şer bin avro manevi tazminat ve yasal masraflar için de 3 bin 930 avro ödemesine karar verdi.
    --spoiler--

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=214238
    (LocK, 28.02.2007 09:51)
  13. bir zamanlar doğu perinçekin de içinde bulunduğu tkp/ml tkp(ml) tkp/ml-shg gibi bir çok bölünmeler yaşayan örgüt içi hesaplaşmaların giderek arttığı eylemden çok söylem üreten halkla diyalektiğini kesmiş örgütümsü. kaypakkaya yoldaş yaşasaydı kahrından ölürdü.
    (trteee s12, 28.02.2007 10:07)
  14. 1 yıl önce adını mkp olarak değiştiren örgüt..
    (nickmickyok, 28.02.2007 10:11)
  15. birçok terör örgütü (bkz: pkk) üyesi ve sempatizanı olan cahil cühela kişilere nazaran, örgüt üyeleri okumuş, kültürlü, hatta birçoğu üniversite mezunu olan üye ve sempatizana sahip; yasadışı, radikal sol örgüttür.
    (paleface, 28.02.2007 10:22)
  16. tek dertleri gecim ve evine sicak as getirmek olan, temsil ettiklerini idda etikleri isci ve koylulerin pekte .ikinde olmayan angut orgut.
    (mese odunu, 28.02.2007 11:00)
  17. dersimde iki gerillası ölen örgüttür. hidir oguz ve mahmut polat her ne işse ölenlerin pkk'lı olduğu söylenmiştir devlet tarafından. *
    (LocK, 29.05.2007 13:14)
  18. iki hafta önce Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında eski adı Türkiye işçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TiKKO) olan yasadışı terör örgütü Maoist Komünist Partisi'ne (MKP) yönelik operasyonda, dokuzu lider kadrosundan olmak üzere 17 terörist ölü, üçü de sağ ele geçirildi. Adını bir yıl önce MKP olarak değiştiren TiKKO'nun son bir yıldaki militan kaybı böylece 35'i buldu. Güvenlik güçlerinin öldürücü darbe olarak nitelendirdiği operasyonun ardından 33 yıllık TiKKO serüveninin sona erdiği ve örgütün tamamen etkisiz hale getirildiği öne sürüldü. Ancak madalyonun öteki yüzü hiç de öyle değil. Her ne kadar MKP'nin liderleri sayılan Cemal Kutan ve Cafer Cangöz operasyon sırasında öldürülmüş olsa da örgütün hem sayı hem de mühimmat bakımından etkili bir güç olduğunu söylemek mümkün. C-4 ve roketatar gibi ağır silahlarla donatılmış militanların nerede olduğu ise şimdilik bilinmiyor.

100 terörist Karadeniz'e kaçtı

Sonuna kadar silahlı mücadeleyi savunan PKK-Devrimci Çizgi Grubu üzerinden PKK terör örgütü ile birlikte hareket etme kararı alan TiKKO'ya yönelik bu operasyon sürpriz olarak nitelendiriliyor. Tunceli kırsalında PKK operasyonu yapan güvenlik güçleri, karşılarında TiKKO militanlarını görünce fırsatı kaçırmadı ve gerekeni yaptı. Aslında operasyondan önce TiKKO'nun 1990'ların başında düşman olduğu; hatta çatıştığı PKK ile bölgede ortak hareket etme adına anlaştığı ve PKK terör örgütünün Tunceli'deki zafiyetini bu örgütle doldurduğu biliniyordu. PKK tarafından silah ve mühimmatla donatılan TiKKO, Tunceli kırsalında PKK adına eylem yapacak ve askeri operasyonlara karşı birlikte hareket edeceklerdi.

Peki, TiKKO militanları şimdi nerede? Teröristleri yakalamak için Tunceli, Tokat, Giresun kırsalında operasyonlar sürüyor. Bölgede görev yapan üst düzey bir yetkili, TiKKO'nun bitmediğini, dağılan militanların izinin sürüldüğünü söylüyor. Militanların Alucra kırsalı üzerinden Ordu ve Giresun'daki ormanlık alanlara yöneldiği belirtiliyor. Ağır yara alan terör örgütü Karadeniz'de saklanarak nefes alıp yara sarmak istiyor. TiKKO'nun Konferans Grubu'nun gönderdiği ve PKK tarafına da ulaştırılan bildiride, TiKKO/MKP olarak Karadeniz'e kayacakları bunun için gereken yardımın yapılması gerektiği ifade ediliyor. Bildiride ayrıca MKP'nin ciddi yara aldığının; ancak halen silahlı bir güce sahip olduğunun altı çiziliyor. Bildiride, ayrıca, örgütün sonuna kadar mücadele edeceği belirtiliyor ve intikam için militanlardan şehirlerde eylem yapmaları isteniyor. Güvenlik güçlerine göre MKP'li militanların sayısı 50 ila 100 arasında değişiyor. Ancak bu rakamın 150 olduğu örgütün kendi kaynaklarınca doğrulanıyor.

TiKKO'nun Karadeniz'e sığınması yeni değil. Daha önce de başı sıkıştığında Karadeniz'e sığınmıştı. Hatta iki sene önce örgüt militanları maddi gelir sağlamak için Giresun bölgesinde kendi temel felsefeleriyle hiç de uyuşmayan bir yöntemle zekat diye halktan zorla fındık toplamıştı. Örgüt fındıktan elde ettiği gelirden sadece Tokat ve Sivas'taki militanlarına o zamanın parasıyla 15 milyar lira göndermişti. Nihat kod adlı teröristin komutanlık ettiği 150 kişilik TiKKO militanlarından 100'ünün son bir haftada Karadeniz'e kaydığı belirtiliyor. Geriye kalanların ise Tunceli ve civarındaki kırsallara yayıldıkları ve küçük gruplar halinde saklandıkları aktarılıyor.

kaynak:aksiyon.com.tr
    (diyonsos, 24.06.2007 16:26 ~ 16:29)
  19. ibrahim kaypakkayanın kuruculugunu ustlendigi devrimci örgüttür :
    http://www.kaypakkaya.net/
    (nobran ne ya, 11.09.2007 17:37)
  20. sikko örgüt.
    (sara nobetcisi, 18.12.2007 11:54)
  21. devletin polisine el kaldirmak ta sakinca gormeyen, cigeri bes para etmez insanlar dan kurulu oldugunu dusundugumsey.
    (fiftyfifty, 18.12.2007 12:40)
  22. ibrahim kaypakkaya'nın çizgisinden, ideolojisinden ve eylem taktiğinden fazlasıyla kopmuş örgüttür. fazla etkin değildir.
    (meredith, 01.04.2008 19:17)
  23. pkknın karadenize sızmaya çalışan uzantısıdır. içeriğinde devrim kelimesi geçen herşey solculara acayip karizmatik geldiğinden maalesef haketmediği yerlerden haketmediği destekler bulmuştur.

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24322
    (sirin baba, 01.04.2008 19:35)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hayko cepkinin gozleri » cimri birinden borc para istemek » cep sarji sutyen » astronomy » a priori » cappie pondexter » evlenilecek kiz var eglenilecek kiz var » cengiz candar » seri arti oy alan entry nin silinmesi » utanmadan cakma converse giyebilen insan » 402 numarali sinif » mucize » ucaktan dusen sahsin ruh hali » ulkucu » zorda kalinca beraber olan kadin modeli » dani filth » baglama » eternal sunshine of the spotless mind artisligi » meme ucu killi kizlar » jonny b » avrupa edebiyati » veli toplantisi » filthy whore » turk polisi tarafindan soyularak dovulen doktor » iceri penetre etmek » gittigi ulkenin yerel kiyafetini giyen baskan » komunizm sahipsizlikten yikildi » iron maiden » bilkant a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa