bugün

güzel ve dahi

eleştirilmesini geçiniz yayından kaldırılması gereken programdır.

kimse demez ki kalk da "27 mayıs 1960 ta neler oldu anlat bakayım yavrucuğum." değil mi? -keza bunu bilmemeleri de gariptir ya biz cumhuriyet in ilanını bildi die şükrediyoruz.-
lise mezunu bir insanın ne halde olabileğini gözler önüne sermiştir. öyle rezildir ki eğitim, bir insanın ne kadar dahi olduğunu ölçmek için "karede kaç köşe var" sorusu gelebilir. veya ahmet necdet sezer'i magazinel açıdan bilip de mesleğini bilemeyecek kadar dangoç yetişebiliyorsa bu ülkede insanlar kimse bana kalkıp da " her şeyi bilmek zorunda değil ki kızlar güzel oldukları için oradalar" demesin. dahilik derecelerini "birleşik alanlar kuramı" ile ilgili sorular sorarak ölçmeye çalışmadı. magazin gülü biri çıktığında yedi ceddini sayarken "kenan evren" i bilemeyen biri nasıl 11 senelik bir öğrenim hayatı geçirmiştir merak etmekteyim.

sorulan sorulara "ama ben daha çookk küçüğüüüm. ben o zaman dünya da değildim ki." diye isyan eden yaratık -yaratılan anlamında kullandım efendim estafurullah.- bu sözlükte çatır çatır siyaset, politika, dünya tartışabilen insanlarla akrandır.
istediğimiz oraya çıkanların bilgi düzeylerinin çok iyi olması değil, en azından >0 olacak kadar var olmasıdır. bu gibi insanların ekranlara bu formatla getirilip, bilgisizliklerinin ispat edilmesi ülke için ağlanması gerektiğinin kanıtıdır.

elden ne gelir? açarsın programı, oturursun arkadaşlarınla ağlanacak hale gülersin. ya da en fazla entry yazarsın şimdilik.--aa bu benim lan.-

toparlamak gerekirse;
sorun kızların dahi olmaması değil, adı soyadı gibi bilmesi gereken olgulardan bihaber olmaları. bu gibi insanlar 11 sene okuyup bir halt öğrenmezken anadolu'da onların yerinde olmak isteyen birçok öğrenci "aday"ı vardır eminim.

sonuç olarak yarışmada ne güzel ne de dahi vardır iki taraftan da. bu yarışma için "dahi" kelimesinin tek geçebileceği durum, kendini dahi zanneden napolyon felsefesinde bir yapımcının varlığıdır. "para para para."