bugün

hufflepuff

harry nin maceralarında her binanın öğrencilerinin/öğretmenlerinin/velilerinin payı vardır. ancak tarafsız bir şekilde düşünüldüğünde hufflepuff harry'ye slytherin'den bile az yardımcı olmuştur. Kraliçemizin böyle bir sınıf oluşturmasının asıl amacının kitabı okuyan çocukların psikolojisi olduğunu düşünüyorum. her ne kadar şu sıralar yayınlanmakta olan kitabında farklı bir politika izliyor olsa da... kitabı okuyan her çocuk hermione kadar yetenekli, pansy kadar zalim, luna kadar bilge olduğunu düşünmeyecekti elbette. bence kraliçemiz böyle çocuklarında kendini hikayeye dahil hissetmesini istedi ve hufflepuff bu yüzden oluşturuldu.

karşılaştırma isterseniz:

hufflepuff=Ernie Macmillan(tek yaptığı harry ve dumbledor'un aleyhindeki gazete haberlerine katılmadığını herkesin içinde açıklayarak hala sağduyulu olanları düşünmeye sevk etmekti.) Nymphadora Tonks ( hufflepuff'tan çıkıp harry'e gerçek anlamda yardım eden tek kişidir.) cedric diggory(bazıları harry için hayatını feda ettiğini düşünüyor nedense. ama öyle bir durum yok. kabul, iyi kalpli bir büyücüydü ama o kadar işte...)

slytherin=Horace Slughorn(tam olarak bilinçli bir yardım değildi aslında. biraz suçluluk duygusundan biraz sarhoşluktan ve benim kanaatimce biraz da lily' ye olan saygısından ve harry olan hayranlığından kaynaklanıyordu. ama yine de harry'nin Karanlık Lord ile savaşında kullanabileceği en büyük silahlardan birini vermiştir. gerçeği...) Narcissa Malfoy(yine kendi çıkarları doğrultusunda yapılan bir iyilik olmasına karşın "hatice değil netice önemlidir". eğer içinde harry'ye dair en ufak bir sempati olmasaydı istediği bilgiyi elde ettikten sonra onu Karanlık Lord'a ispiyonlaması işten bile değildi.) Draco Malfoy(şimdi bazıları buna itiraz edeceklerdir ama eğer draco dumbledore'u öldürmekten kaçınmamış olsaydı, Karanlık Lord mürver asanın sahibi olur ve savaş daha başlamadan biterdi. Kim ne derse desin draco'nun özündeki iyilik Harry'nin efsanesine yardımcı olmuştur.) Severus Snape(ve işte asıl kahraman. asla harry'nin ve arkadaşlarının başardıklarını küçümsemiyorum ancak daha en başından severus Lord'una harry'nin davası için ihanet etmemiş olsaydı ortada bir efsane olmayacaktı. öyle bir durumda neler olacağını bilemezdik tabii ki. ancak Karanlık Lord lanetlendiği sırada severus onun sağ koluydu. başlarda ilk ve tek aşkını kaybetmeyi göze alacak kadar bağlıydı lorduna. eğer o akşam lily'nin intikamını almaya karar vermeseydi, Lord'unun lanetlenmesine neden olan çocuğu sağ bırakır mıydı???)