bugün

fazıl say

sosyal paylaşım sitelerindeki işsiz güçsüz kültürel anlamda manda kıvamındaki insanlara dert olmuş dünyaca ünlü, gittiği her ülkede çok büyük saygı gören piyanist.

şu adamı eleştirenlere 3-5 eserini dinledin mi diye sorsan ''aa ee şey ama adam sarhoşşş, alllahsız yeaa'' der büyük ihtimal.

lan olm ne kadar mal var lan. bu adam gündeme geldiğinde ibretle takip ediyorum.

adam bazı şeyleri çok farklı ve kendi istediği gibi yani düşünce özgürlüğü çerçevesinde ve başına bence ekleyerek söylüyor. bu yarrak kafalılar da ''adam hakaret ediyoooo yaaa :/ '' diye çıkıyorlar piyasaya.

bi siktirin gidin amına koyayım. sen gel bu denetim mekanizması yerlerde olan, kalite süzgeci olmayan bu tip yerlerde bu dünyaca ünlü sanatçıyı eleştir, sonra ben küfür etmeyeyim sana.

gerçekten bi siktirin gidin.

arabesk vatan hainliğidir dedi bu adam. ulan az bile söylemiş. şu söylediği sözü eleştirenler yarın öbür gün ''araplar çok şey yhaa'' diye çıkacaklar ben en çok ona gülüyorum işte.

hadi eleştireceksin önce arabeskin, arabesk müziğin ne olduğuna bak lan davar insan. adam niye öyle konuşmuş bir bak.

arabesk: arap müziğini andıran, genellikle karamsarlığı konu edinen bir müzik türü.

bak anlamı bu arabeskin. arabesk müzik dersen o işte bizim tarafımızdan uydurulmuş bir müzik türü.

oryantale yakın garip bir müzik aslında.

tanımı şu hatta al sana copy paste.

Arabesk, Türkiye'ye özgü, oryantal bir halk müziği türü. Daima duygusal olan şarkı sözleri; başarısız aşkları, her türlü günlük sıkıntıyı, umutsuzluğu ve başarısızlığı konu edinmektedir. Arabesk müzik Arap müziği değildir. Türk müziğinin bir parçasıdır, bu yüzden 'Arab-esk' denmiştir. Klasik Arap müziğinin klasik Türk müziğinden geniş ölçüde ayrılması sebebiyle Arap müziği Türkiye'de benimsenmemiş, fakat sonra Türk sanat müziği ve Türk halk müziğine Arap ezgileri ve usulleri eklenerek arabesk müzik doğmuştur.

yani bizim müziğimiz değil amına koyayım. götten uydurulmuş saçma sapan bir müzik türü.

türk halk müziği, türk sanat müziği, klasik müzik, türkçe tango hatta mevlevi diye say ama bunların yanına arabeski koyuyorsan sen harbiden müzikten bir sikim anlamıyorsun demektir.