bugün

çanakkale başkomutanı atatürk tü yalanı

doğrudur, zaten başkomutan olmadığı her yerde yazar. o yalanı kimse söylemişse onun sülalesini...

neyse...

mustafa kemal paşa, kendisine verilen emirleri uygulamayarak o savaşın kazanılmasını sağlamıştır. oradaki kahramanlık o meyandadır. başkomutanlık eğer yüzbaşı mustafa kemal e verilen emrin uygulanmadığı için muharebenin kaybedildiği durumuyla karşılaşacak olsa, yüzbaşı mustafa kemal ´i idam eder. bunu da en iyi mustafa kemal paşa bilir. adam kendisinden o kadar emin ki, kelle koltukta, kendisine verilen emri uygulamamış ve "anafartalar kahramanı" olmuştur.

başkomutan ın liman von sanders olduğunu da hepimiz biliriz. biz üniversite sınavlarına girerken kpps sorularını çalmıyorlardı, biz bileğimizin hakkıyla okuduk, bırak da o kadarını biz de bilelim.

ayrıca ne cahillik, çanakkale savaşı, 1.dpnya savaşı 1.dünya savaşı içerisindeki bir muharebedir. 1.dünya savaşında osmanlı almanya´yla müttefikti, başkomutan ın bir alman olmasından doğal bi şey yoktur. tıpkı 2.dünya savaşında ingiliz ordularının kontrolünün bir kısmının, amerikalı patton ya da hepsinin birden general eisenhower komutasında olması gibi.

çanakkale savaşında hiçkimse başkomutan ın mustafa kemal olduğunu söylemez. mustafa kemal paşa "başkomutanlık meydan muharebesinde" başkomutandı. o da sakarya da olmuş, ve yunanlılara karşı verilmiştir. birileri "fena" karıştırmış gene.