bugün

çukurca

sadece bilmek zorunda kalanların bildiği "fantastik" ilçe.

sınıra çok yakın olmayan...

direkt sınırın kendisi olan 1926 yılında ülke sınırlarına dahil edilmiş, ironinin dibindeki ilçedir. misal ilçede "ürkek ürkek" dolaşırken cep telefonunuza "türkiyeye hoş geldiniz" temalı operatör mesajı geldiğinde yalnızca gülümsersiniz. o an kelimeler anlamsızdır, anlamlı olan kelimeleri de zaten siz anlamazsınız bilinmeyen de bir dil konuşulur çünkü.

sanayinin olmadığı.
tarımın yapılmadığı.
o nedenle katırcı bedrilerin ağa olduğu yerdir.

günlük gazete ulaşmaz buralara. yıl olmuş 2012. gazeteler halen iki gün geriden takip eder dünyayı.
dünya ilçedeki olayları nasıl takip eder peki... (burada duruyoruz) ilçedeki olay demişken ne olay olcak la ilçede? çatışma işte. çatışmalarda şehit verilmezse ülkenin haberi olmaz. net. haa herşey çatışma mı? yöok. misal kaymakamın koruması vurulsun * ruhunuz duymaz. bütün gece çatışma çıksın sabah saat 10'dan önce televizyonlara düşmez. sabaha kadar süren çatışmaların ardından kahvaltı ederken haberleri izlersiniz. çatışmadan ses yoktur. "lan galiba çatışmadık, rüya gördük" filan dersiniz. halbuki sabah bir türlü olmamıştır.

sık sık hakkari çukurca yolunu keser teröristler... * ziraat bankasında dönem dönem para biter. çünkü yol güvenli olmadığından para da gelmez. lan ben nerdeyim dediğiniz oluyor. oluyor yani. neden olmasın.

sanırım...
severseniz dünyanın en güzel yeri ama sevmezseniz dünyanın en güzel yeri değil. *