bugün

şükürler olsun

yaradana, verdiklerinden dolayı borçlu olduğunu bilen kişinin tevekkülüdür.

sana şükürler olsun allah' ım.

öncelikle beni sağlıklı ve noksansız bu dünyaya gönderdiğin için sana binlerce kere şükürler olsun.

doğduğumda annem ve babam hayattaydı. 33 yıldır da yanımdan ayırmıyorsun. şükürler olsun.

çok fazla darlık yaşatmayacak kadar rızkı aileme nasib ettin, o şartlarda bizleri büyütmelerini sağladın. binlerce kere şükürler olsun.

liseyi bitirdiğim yıl üniversiteyi de kazanmama vesile oldun. sana sonsuz şükürler olsun.

üniversite okurken bir kıza aşık olmamı sağladın. gönlüme sevda düşürdün. o kadar sevdirdin ki sana ne kadar şükretsem azdır. Bu güzel duyguyu bana doyasıya tattırdığın ve bunları yaşayacak sağlığı ve sıhhati bana verdiğin için şükürler olsun sana allah' ım.

tatlısını tattırdığın gibi acısını tattırdın aşkın, ona da şükür ki aldın içimden acısını, şimdi gülümsemeyle bakabilecek iradeyi bahşettin.

sonra bir daha sevdirdin, ve dedin ki bu da benim sana emanetim olacak ona gözün gibi bakacaksın. sana şükürler olsun bana bu duyguyu yeniden tattırdığın ve sevdiğim kadınla evlenmeme vesile olduğun için.

bir çocuğum olsun istedim. hemen nasib ettin çok şükür. oğlum bir yaşındayken bir anlık dalgınlığımızla 2. kattan aşağıya düştü. ya rabb! sen tuttun onu ellerinle indirdin aşağı. ben gördüm. küçücük bir burun kanaması ile atlattık sana yüzbinlerce kere şükürler olsun. şimdi oğlum 3 yaşında çok akıllı, çok zeki ve sağlıklı. bunların herbiri için sana bir parçamı kurban etsem tutar mı ki yerini ?

irademiz dışında bir çocuk daha nasib ettin bizlere. şimdi annesinin karnında, yaklaşık bir ayı kaldı izninle biliyorsun. göründüğü kadarı ile ona da sağlık sıhhat nasib ediyorsun. senden gelen ne olursa olsun başımın üzerine, ama senden dilemek için bana bir sebep daha veriyorsun. ona da sağlık ve akıl nasib eyle. bana dua edecek gücü verdiğin için sana şükürler olsun.

sana şükretmeyi bana hatırlattığın için sana şükürler olsun allah' ım.