bugün

bir lisede yaşanabilecek en dumur olaylar

okuldan kaçarken otostop çekmeniz, otostop çektiğiniz arabaya, ingilizce dersi hocasının kocasının arabası olduğundan habersiz olarak binmeniz,

araba sahibi genç, arkadaş canlısı abimizin, çok saran güzel muhabbetinden sonra, dersleriniz nasıl, kaç zayıfınız var, ingilizce dersine kim giriyor, hocanız nasıl biri diye ebeveyn sorularına muhatap kalmanız, ve sizinde zaten onun dersinden dolayı kaçıyor olmanıza istinaden hala muhabbet ve makaranın da vermiş olduğu gevşeklikle, hem kadının kendisine hem de bir alt dönem güzeller güzeli kızına futursuzca saydırmanız.

bütün bunlara rağmen arabasından inene kadar en ufak bir falsosunun olmaması, sadece inerken; "gençler! bende falanca falancanın" kocasıyım demesi.

yanındaki arkadaşla beraber e tabi ki sizin de buna inanmamanız.
-oldu abi görüşürüz. biz de seni çok sevdik.

-lan kim karısına kızına onları söyletir? sonra ne işi var adamın okulda? sonra bize mi denk geldi diye söylenerek, sizin bunu normal olarak ve de böyle birşeyin başınıza gelmesini istemeyerek ve böyle birşeyin olmuş olabileceğine ihtimal dahi vermeyerek reddetmeniz.

- adam ne makara adamdı ama be! bizle iyi kafa buldu.
-he he. iyi güldük ama. yoksa o yol çekilmezdi.

bir gün sonra ise ingilizce hocasının dersine girdiği bütün sınıflarda, fellik fellik, kocama iki kişi otostop çekmiş kim onlar diye o şüphelileri araması.

o iki arkadaş ise;

ingilizceleri bir düşmesine düşüyor da ondan daha da kötü bir riskle karşı karşıyalar artık. disiplin suçunu falanda geçtik.

0. koca bir sıfır. meretin kredisi fazla. biz bire bile razıyız. bir düşmesi için uğraşıyoruz. sıfır alalım bir de o kadar krediden mi olalım.

rabbin kim? ses yok! bizden çıt yok. garibim o iki kişiyi bir yıl aradı durdu.