bugün

cin çağırmak

bundan yıllar önce lise yıllarında ismini söylemeye gerek duymadığım bi cemaatin dersanesine giden arkadaşım dersanelerinde cin cağırıcaklarını söylemişti. cagırıcak kişide babası imam olan yine cemaatin içinden bizimle yaşıt olan bir cocuktu. gittiğimizde cocuk kartondan hazırladıgı ve üstünde alfabenin ve rakamların bulunduğu sözde cin cagırmamıza arac olucak şeyi cıkardı. neyse ayin yapıldı falan derken cocuk cin geldi dedi. tabi bizde bir heycan bir korku falan var ama meraklıyız da tabi. parmaklarımız fincanda sorular sormaya başladık. soruları sürekli cini cagıran cocuk soruyodu ve fincanada sürekli hafif bastırmamızı söylüyodu.

ortamda bulunan 2-3 kişinin dersane numarasını bildi, telefon numarasının son 2 rakamınıda bildi. biz tabi şaşkınız. tam inanıcam derken beni çılgına döndüren o soruyu sordu cocuk:

mustafa kemal iyi bir insanmıydı ?

bu soruyu sorunca benim kontak attı tabi. cevapta hayır gelince ben iyice işkillenmiştim. bende soru sormak istiyorum dedim ve başladım.

sağ cebimde ne var?
sol cebimde ne var?
cüzdanımda kaç para var?
atletim hangi renk?

gibi cin tarafından o an hemen öğrenebilicek sorular sordum ve sorularım hepsi cevapsız kaldı. cocugun bahanesi hazırdı tabiki her soruyu bilemiyo dedi. mustafa kemal'in kötü biri olduğu biliyo ama! dedim. cevap veremedi tabi. rezilliğiyle kaldı öyle.

cin'e gelince cin yokmu? tabiki var. fakat böyle kendini çok müslüman sanan çakma hıyarların beyin fakiri insanları keklemek amaçlı yaptığı oyunlara gelmemek gerekir.