bugün

sözlük yazarlarının itirafları

hakikatan can sıkıcı bir durum var ve sürekli benim de canımı sıkıyor; sözlüklerde(insanların fikirlerini sunabildikleri ortamlar olduğu için) herhangi bir olaya tepki gösteren insanlar haklı bir sebepten ötürü tepki gösterseler bile hemen aşağılanıyor. mesela sigaraya, alkole, otomobillere gelen zammı eleştiriyor birisi, diğeri de çıkıp fakirler mızmızlanıyor diyor. ya hocam kendini ne sanıyorsun sen? sende çoksa para hayrına dağır o zaman, milletin cebindeki parayı bilmeden sen karşındakini nasıl yaftalayabiliyorsun? beyin sadece 2x2 yi çözebilmeye yaramaz. kimileri(ben de dahil) dönem başındaki bu alttan dersi olanlara yüklenen ders başı ücretlerin olmaması gerektiğini savunuyor, diğeri gelip fakirler okumasın diyor. ya hocam sanki fakirler okumasın diyenler olarak hepinizin cebine aylık binlerce dolar, euro mu giriyor? siz kim oluyorsunuz da insanlara fakirsen okuma diyebiliyorsunuz veya insanların hemen fakir olduklarına kanaat getirebiliyorsunuz?

ya hocam tamam ileride belki bu insanları hemen fakir olarak yaftalayanlar sigara veya alkol kullanmayacaklardır ama senin de çoluğun cocuğun olacak. senin çocuklarının başına bu şekilde bir olayın gelmeyeceğini nereden biliyorsun? belki senin evladın birçok dersi alttan alıcak o zaman iyi oldu bu zamlar fakirler okumasın diyip şrak diye parayı yatırabilecek misin? bu kadar geniş birisi misin? yahut ileride sen de otomobil alacaksın. o zaman iyi oldu bu zamlar fakirler binmesin diyebilecek misin? trink 50000 tlyi basıp otomobil alabilecek misin? ya sizler ne kadar geniş insanlarsınız. bir zam olayı olduğunda bana vurmuyo zaten beni ilgilendirmez, fakirler de okumasın, yaşamasın tarzında söylemleri nasıl söyleyebiliyorsunuz? hiç mi kendi hayatınızın ilerisini düşünemiyorsunuz? hiç mi empati kuramıyorsunuz? hani türk milleti misafirperverdir, yardımseverdir, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyordunuz? ne oluyor hocam? neyin kafasını yaşıyorsunuz? neyinize güveniyorsunuz? nasıl bu kadar pişkin olabiliyorsunuz? nasıl bu kadar gevşek olabiliyorsunuz? siz nasıl insanlarsınız?

yüzlerinize iyimser, pişkin tavırlı maskelerinizi takmışsınız, öyle yaşıyorsunuz. insan değilsiniz hiçbiriniz, adam değilsiniz. sizler her daim düzülmeye mahkumsunuz.
güncel Önemli Başlıklar