bugün

cirrus

tunus asıllı nawel ben kraiem'in solistliğini yaptığı, etnik müzik icra ettiği tahmin edilen (yani hani etnik de diyebiliriz. tarzları gerçekten çok farklı) harika müzik grubu. albümlerinde yalnızca daha ve lilla şarkılarına hasta olmadım. geri kalan hepsi vazgeçilmez şarkılar listemde mevcuttur. dinlendirirken harbiden dinlendirir. kafan rahatlar, boşalır biraz daha geniş hissedersin kendini. aslında o kadar da önemli olmadığını farkedersin. hele nenniyi dinlerken nawel'in (evet sevişiyoruz kensidiyle. in your face haha) sesi eşliğinde uyuma ihtimaliniz çok yüksektir.
priere şarkısında bir ayrı kalmışlık hissi doğar, tüm ayrılığı, ayrılığın kendisini dahil ederek birleştirmek, vahdaniyet'i bilme, onu görme gibi garip şeyler düşündürür. arap ezgileri çokça bulunur. çok da güzel olur tamam mı. tadından yenmez. zaten priere yakarış, dua anlamına gelmektedir. nawelciğimin la ilaheillallah diyen sesine ve söylediğine hayran kalırsınız.
eğer şarkı sizi hareketlendirme niyetiyle yapılmışsa zaten kaçarınız yok. she kills dinleyip de kalkıp oynamayan en azından içinden oynamayı geçirmeyen insan evladı tanımıyorum . mama please ise sanki birazdan kötü bir şey olabilirmiş, ortalık karışabilirmiş yapar.
gariptir yani hem grup hem albüm. aynı zamanda bağımlı yapar. ama sadece bütün albüm sadece nawel konuşsa yine dinlerdim valla.
ve bir güzel yanı da piyasacıların eline düşmemiş olmasıdır.
güncel Önemli Başlıklar