bugün

pirates of the caribbean on stranger tides

öncelikle filmden önceki beklentilerim; (#8795928)

tanım: serinin en zayıf halkası.

her ne kadar tam bir penelope cruzhayranı olsam da filmde ilk göründüğü ve jack'le düello yaptıkları sahneden sonrasında fazlasıyla sönük geldi bana. ayrıca bütün o korsan kıyafetleri keira knightley'e daha çok yakışıyordu. olmamış penny.

filme bakarsam; en başta ispanyolları duyunca "tamamdır" dedim büyük bir ispanya hayranı olarak. serinin en güzel filminin geleceğinden adım gibi emindim. ama beni yanılttı ispanyollar. film boyunca ısınamadım adamlara, hoşuma gitmedi, ne bileyim. film boyunca hoşuma giden tek şey deniz kızlarıydı. zaten bir kızın saçının ıslak olması beni yeteri kadar tahrik ederken, orada bir sürü deniz kızının bulunması ve hepsinin sırıl sıklam gayet masum bir şekilde su yüzüne çıkmaları beni bitirdi. daha sonraki vahşilikleri de cabası. deniz kızları fikri güzeldi ve iyi işlenmişti.

orlando bloom'un eksikliğini hissetmem diyordum, çünkü geoffrey rush ve johnny depp'in kafada olmaları onu unuttururdu. ama yer yer onu özlediğim anlar da oldu.

böyle güzel bir seri böyle kötü giderse lütfen daha fazla çekmesinler. ben böyle bir film olduğunu unutup, ilk üç filmi ardı ardına izlemeye de razıyım.