bugün

17 mayıs 2006 danıştay saldırısı

mustafa birden konuştuktan sonra tansel çölaşan'ın da bazı gerçekleri ağzından kaçırdığı saldırı olayıdır.

http://www.stargazete.com...ylemedim-haber-360038.htm

--spoiler--
"Beş yıldır saldırganın Allahuekber deyip ateş ettiği iddiası size dayandırılarak kamuoyunda sıklıkla gündeme getiriliyor, neden tekzip etme veya çıkıp işin aslını anlatma gereği duymadınız şeklindeki soruya Tansel Çölaşan ;Bunu medya gündeme getiriyor. Beni bu saldırı ile ilişkilendiren yayınlar da yapıldı. Dava açmadım çünkü kaale almadım. Gerek görmedim. Çünkü ben saldırı anına ilişkin hiç konuşmadım. Bilgim yok. Görmedim çünkü. Bu medyanın yazdığı şey, medya düzeltsin; diye cevap verdi. Tansel Çölaşan;5 yıldır Türkiye'nin konuştuğu bu kadar önemli bir konuyu düzeltme gereği önemsiz bir konu mu? şeklindeki sorumuz üzerine ise konuyu daha fazla uzatmak istemediğini söyleyerek telefonu kapattı.

Tansel Çölaşan'ın 5 yıl boyunca kaale almayıp yalanlamadığı, 5 yıl sonra da ;Ben duyup görmedim. Allahın askeriyiz sözlerini saldırı anında değil polisler yakalanınca söylemiş, polislerden duydum dediği sözler ülkeyi kaosun eşiğine götürmüştü. Bazı gazeteler ilk gün Çölaşan'ın sözlerini sayfasına taşırken, daha sonra yapılan yayınlar ve bazı siyasilerin açıklamalarına bu sözler temel teşkil etmişti. Çölaşan'ın sözleri nedeniyle saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Özbilgin'in cenaze töreinde hükümet üyesi bakanlar saldırıya uğradı, muhafazakar ve başörtülüler uzun süre hedef yapıldı.
--spoiler--

yalan olduğunu bildiğin bir sözü kendin söylememiş olsan bile birileri sana dayandırarak bu yalanı besliyor ve yıllarca sesini çıkarıp yalanlamıyorsan bu yalana gönüllü olarak ortak oluyorsun demektir.