bugün

son osmanlı yandım ali

çok önemli bir dönemi anlatmaya çalışmış, osmanlının son dönemlerindeki özgürlük mücadelemizi ufak bir konu etrafında döndürerek bizlere sunmuştur. cansu dere'nin boş bakışları ve ezelden beğenmediğim oyunculuğu filmden biraz soğutmuş, etkilemesi gereken sahneler etkisini yitirmiştir. daha başarılı kadın oyuncular kullanabilecekken neden cansu dere anlayamadığım filmdir.

--spoiler--

fakat en önemlisi filmdeki gereksiz yere uzatılmış, ve hatta fazlasıyla işlenmiş sevişme sahneleridir.kuşatma, mücadele, hinlikler, ihanetler, casusluklar, direnmeler varken işleyebileceği, bu sahnelerin gereksiz çoğunluğu konuyu dağıtmıştır.özellik fransız hatun ile olan sahnede hadi be kardeşim sevgilisi bassın olay geçsin, savaşa yönelin savaşa diye isyanıma sebebiyet vermiştir.lakin ince ayarları ve nüansları ile dikkat çekiyor.işgalci ingilizlerin önlerine attıkları ekmekleri, silahları bıraktırıldıktan sonra eskişehirden gelip ortada kalmış askerlerin alıp kenara koymaları gibi..

--spoiler--

son zamanlarda türk filmlerinin vizyonu doldurmasının sevincine eklenen bir filmdir. izlenmesi de gerekir. eğlenceli, bol atraksiyonlu belgesel tadında..