bugün

kuran ı kerim

içinde yazanları tartışmadığım ve de tartışmayacağım kutsal kitap. tartışmamamın sebebi de pek fazla konuyla ilgili olmamamdır. ancak şöyle bir şey söylenebilir ki bu kitap aleni bir şekilde yazıyor günahları. girip girmemekte insan evladının elinde, tanrı sana o özgür iradeyi vermiş.

peki farklı dinler var islamdan başka bu dünya üzerinde. tanrı dur lan şu müslümanlara söyleyim de domuz yemesinler gibi bir düşünce içine mi girdi de bize yasak onlara serbest oldu? tamam "domuz pis bir hayvandır, kendi bokunu yer" gibi yargılar var ancak bunlar biraz eskide kaldı. günümüzü takip edecek olursanız dünyanın her tarafında eti yendiği için domuz yetiştirme çiftlikleri mevcut. eloğlu aptal değil! hayvandan mikrop kapmamak adına temiz bir ortamda yetişmesini sağlıyor. bizim ülkemizde eti ve bilimum kullanılabilir hiçbir şeyi kullanılmadığı için bu tarz çiftlikler yok.

haa farkında olmadan bazen löpür löpür götürüyorsunuz o etleri. tadına hasta oluyorsunuz hatta. müslümanlık sözünde durmayı da gerektirir bildiğim kadarıyla. madem karşısınız, dikkatli sorun da o domuzlar kaçmasın bi tarafınıza.