bugün

barcelona

katalunya'nın başkenti olan şehir.
kesinlikle abartıldığı kadar yoktur.
gaudi, expo ve 92 olimpiyatları olmasaydı bu şehir ne yapardı diye düşündürmüştür kendisini gezince.
ayrıca eğer barcelona aktarmalı uçuşunuz varsa, ve arada 4 saatlik boşluğunuz varsa, çok rahat her yeri gezilecek şehirdir. öyle üç dört günlük turlara kanmayın.
havalanından çıkarsanız eğer; taksiciye "sagrada familia" deyin. 20 dakikada ve yaklaşık 30 euro'ye götürür. diogonal caddeden giderek. gaudi'nin bu tamamlanmamış klisesi sizi kendine hayran bırakır, öte yandan önünde çektireceğiniz fotoğraf barcelona'ya gittiğinizin kanıtıdır ve facebook'a konur.
burdan yine taksiye bindiğinizde 10 dakika sonrasında las ramblas ya da la rambla'ya varırsınız. ve bu cadde barcelona'nın kalbi ve simgesidir. istiklal caddesidir bir nevi. 20 dakikada biter ve marinaya, kolomb heykeline ulaşırsınız. kolomb heykeli ve marina'da foto çekildikten sonra ulan bizim istanbul, izmir buraya on basar der dönersiniz. işte barcelona bu kadardır.
bu kısa, 4 saatlik turdur elbet. biraz daha zamanınız varsa camp nou'ya gidersiniz, fc barcelona ve camp nou'yu görürsünüz şehrin diğer tarafında olan, ama öte yandan havalanına yakın, taksi ile 20 euro'luk mesefade olan... şampiyonlar ligi kupasını ve camp nou'yu gezersiniz.
barcelona şimdi tamamen bitmiştir.
istanbul'u geçtim, izmir bile çok daha güzeldir bu kentten.
güncel Önemli Başlıklar