bugün

entry'ler (94)

cuiq beauty

Son zamanlarda kadınlardan çok sıkça duyduğum kozmetik markası.

Ürünlerini kullanma sansı buldum ve hakikaten de bahsettikleri kadar varmış dedirttirdi. Ürünler kaliteli ayrıca fiyatları da çok çok pahalı değil. Özellikle probiyotikli el ve tırnak bakım setini internet sitesinden sipariş verdim ve öyle güzel bir jest ile karşılaştım ki... Kutusu ayrı bir güzel el peeling'in kokusu ayrı bir güzel. Müşteri memnuniyetine önem veren http://www.cuiqbeauty.com böyle firmalar umarım ülkemizde daha da fazla olmasını ümit ediyorum.

bu güzel maviş gezegenin insanoğlundan çektikleri

dünya diye adlandırdığımız şirin maviş gezegenimiz, bizden milyarlarca yıl önce var olan ve sonra üzerinde yaşamaya başladığımız evimiz. bizden önce türlü türlü canlılara misafir etmiştir. bazılarını kendi iç dinamiklerinden ötürü yok etmiş bazı türleri ise dış kaynak ( meteorlar ) yüzünden yok olmalarına engel olamamıştır. türlü türlü küçük,büyük yaralar almalarına rağmen hep bir yolunu bulup iyileşmiş ve doğa ile iş birliği içinde yeni türlerin doğmasına yardımcı olmuştur. daha sonra bir tür çıkmış ki 4.5 milyarlık yıllık geçmişi olan gezegene üstelik üzerinde yaşadığı evine zarar vermeye başlamış. bu tür şuan bu yazıyı yazan ve okuyan türdür aynı zamanda.

öyle bir türüz ki yediğimiz kaba sıçma konusunda üzerimize yok. doğayı yok etmek ve yaşamı bizlere en güzel biçimde sunan gezegenimize zarar vermekten usanmadan vazgeçmiyoruz peki ne için? para... ego ve kişisel çıkarlar uğrana...

biz öyle bir türüz ki kendi türümüzü bile yok ediyoruz. bunu yeri geldi mi savaşlarla yeri geldi mi çevreye zarar vermekle yapıyoruz. öyle bencil bir türüz ki bu dünyanın sadece bize ait olduğunu düşünecek kadar da aptal ve ahmak bir yapımız var. binlerce türü yok ettik ve daha niceleri de yok olma eşiğinde. peki ya denizler ve okyanuslar? onları da kirletmekten alıkoyamıyoruz kendimizi. tıpkı iklimi değiştirmekten alıkoyamadığımız gibi. doğa ana dediğimiz o anneye verdiğimiz tahribat akıl alır gibi değil. üzülerek ve türümden nefret ederek bir cümle kurmam gerekirse yani resmen bir seri katiliz. en kötüsü de bile bile bunu yapmaktan keyif alıyoruz ve dur demek için ufak çabalar dışında hiçbir şey yapmıyoruz. biliyorum buraya kadar bir çoğumuz bunun farkında belki de bazılarınız boku çıktı bu dünyanın artık diyorsunuz. peki ya bunun için ne yapıyorsunuz ya da bu zamana kadar ne yaptınız? doğa anayı ve maviş gezegenimizin ölüşünü izlemekten başka...

sanırsam bu güzel gezegenin yeni meteoru bizleriz.

dünyada tek kalsaydınız ne yapardınız

eğer bu dünyada tek insan ben kaldıysam ve şuan her şey olduğu gibiyse ve bir anda insanlar ortalıktan kaybolduysa... avrupa asya afrika gezerdim arkadaş. oh amk ne güzel her şey beleş istediğin eve git kal camı kır yat uyu falan. amerika ve avusturalyaya büyük ihtimalle gidemezdim. neyse buraları gezerken araba çalıp çalıp gezerdim tabi benzin de beleş oh mis de sıkıntı şurada başlıyor ilk ay yiyecekler götürür de beni. daha sonra zzaman geçtikçe hali hazırda ürünlerin son kullanma tarihi geçtiğinden konservelere kalıcam o da ciddi sıkıntı yaratıyor. elektrikler de 1 ay götürse internet olmucak o yüzden bu da ciddi sıkıntı... neyse yanıma bi maymun bi köpek alrıım. böyle gezeriz üçlü. ya maymun beni maymun eder ya da ben maymunu insan ederim orası muamma.

en sonunda da can sıkıntısından bi yamacın ucundan kendimi boşluğa bırakırım düşerken de ellerimi kafamın arkasına koyar hoşcakal dünya diye bağırırım. sonrası the end...

eptoys

piyasada arayıp da bulamadığım meteoroloji istasyonu oyuncağını bulduğum site. ya hocam koskoca türkiyede bu ürün nasıl olmaz derken vahiy gibi karşıma çıktı. adamlara özellikle arayıp teşekkür ettiğimde kargonun içine bir de not yazmışlar. epey bi hoşuma gitti açıkçası...

umarım ~http://www.eptoys.net~ gibi firmalar bu ülkede çoğalır.

sözlük yazarlarının şu an düşündükleri

sakallarımı kessem mi?

sakalsız erkek memesiz kıza benzer

şu sakal olayını çok büyütüyoruz amk. sakal lan işte kılların bir araya gelip yüzde halay çektiği bir oluşum. yok sakalsız erkek çocukmuş yoksa erkek değilmiş falan boş işler bunlar. size inat şimdi sakallarımı kesmeye gidiyorum.

kayak

insanı deşarj eden spor. Ama kim ne derse desin snowboardlar hiçbir zaman bir poşet tadı vermez bende. Hele ki o küçükken dik yokuşlardan kaydığımız anları hatırlar geçmişe biat ederim.

yine de kaymayı gerçek anlamda sevenler için

http://www.birseyhakkinda...lamayan-nazli-spor-kayak/

paris

dünyanın en fazla turist çeken şehri.

millet buraya aşk yaşamaya gidiyor ne var abicim bu şehirde niye gidiliyor diye bir araştırayım dedim de şimdi anladım niye gittiklerini.

http://www.birseyhakkinda...is-mi-ask-romantizm-moda/

zamanda yolculuk

zaman denilen kavramın aslında sanıldığı gibi basit olmadığı bir evrende, zamanda yolculuk yapmak insanların hep ilgisini çekmiştir. fakat gel gelelim fizik kuralları gereği geçmişe gidemiyoruz arkadaş madem geçmişe gidemiyoruz peki bizde geleceğe gidelim desek o zaman da evrenin gaddar ve acımasız yüzü ortaya çıkıyor...

zamanda yolculuk için hem keyifli hemde bilgilendirici bir yazı paylaşıyorum adam hakikaten çatır çatır yazmış. sonu özellikle çok hoşuma gitti ~http://www.birseyhakkinda.../birden/zamanda-yolculuk/~
--spoiler--

Aslında bizler zamanda yolculuğu çoktan keşfettik.Geçmişe gitmek için fotoğraf makinesini icat ettik, geleceği görmek için ise teleskopları… Yeni yazımda gelecekte görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

--spoiler--

birseyhakkinda com

bir kaç gün önce keşfettiğim, içinde farklı farklı konularda bilgiler barındıran güzel bir site.

daha önce bu site ~http://www.birseyhakkinda.com ~ ile alakalı hiç entry girilmemesi açıkçası şaşırttı beni.

özellikle ülkemizde böyle içerik üreten sitelerin azlığından dolayı şikayet edenler için güzel bir keşif gibi adeta...

kategorilerin isimleri oldukça zekice. zeki müren kategorisini görünce bi ne alaka dedim sonra içine girince anladım ki adamlar sanat kategorisinin adını zeki müren yapmışlar. neyse efendim umarım ülkemizde böyle sitelerin sayısı gün geçtikçe artar.

hayatın insana öğrettikleri

ortalama bir insan ömrünün ilk çeyreğine gelmişseniz eğer bu soruyu kendi kendinize sormaya başlarsınız.

herkesin farklı farklı yorumları olacaktır bu noktada. ağır bir sorudur cevpalaması da öyle kolay olmayacaktır açıkcası ama özetlemek gerekirse hayatın bana öğrettiklerini şöyle sıralayabilirim...

öncelikle hayat bana insanlara güvenmemeyi öğretti. sevgi ve iyiliğin ne kadar güzel bir şey olduğunu, aslında insanların paranın peşinden koştuklarında mutlu olabileceklerini düşünürken sen insanları severek ve iyilik yaparak mutluluğun kestirme yolunu bulmayı öğretti.

hayat bana yalnızlığı öğretti. yalnızlık ise kendimi tanımayı öğretti. hayat bana bu dünyanın ne kadar zor olduğunu öğretti. çocukken büyüklerin söyledikleri nasihatların ne kadar doğru olduğunu öğretti.

hayat bana umudumu kaybetmemeyi öğretti. hele ki artık bitti derken... hayat güzel bir öğretmen aslında. insanlara o kadar güzel şeyler öğretiyor ki... burada iş size de düşünüyor tabi ya öğrettiklerini çabucak kavrarsınız ya da çok çok sonra... merak etmeyin hayat öğretmekten usanmıyor siz anlayıncaya kadar öğretmeye de devam ediyor...

kısaca hayat insana yaşamayı öğretiyor.

neden türkiye de uber çıkmaz

Uber size mobil cihazınızdan şehir içi ulaşım ihtiyaçlarınız için taksi, ekonomik veya lüks araç bulma olanağı sağlayan bir platform. 7 Haziran 2014 cumartesi günü Ars Technica haber sitesinde yayınlanan haber yaklaşık 4 yıl önce kurulan Uber’in aldığı son yatırımla (1,2 milyar ABD doları) teknoloji girişimleri arasında yeni bir dünya rekoru kırdığını ve değerini 17 milyar dolara çıkardığını söylüyordu.

Bunun üzerine üzerine girişimci dostum sevgili Alphan Manas Twitter’da darısı Secure Drive’ın başına mesajını yazdı. Uzun süredir de Uber’in Türkiye’ye geleceği konuşulduğu için ben de hatıralımdakileri yazıya dökmeye niyetlendim.

Secure Drive, Uber’den iki yıl kadar önce ilk olarak Çeşme ile Adnan Menderes havalimanı arasında ulaşım ihtiyacını karşılamak için ortaya çıktı. 2006 yılında Çeşme – izmir Adnan Menderes havalimanı arasında taksi ücreti yaklaşık 180 TL iken biz sponsorumuz Axess’in desteği ile 45TL’ye yolcu taşımaya başladık. ilk iş taksiciler bize karşı ayaklandı. Onlara işin yasal boyutunu anlattıktan sonra işe devam ettik ve Çeşme’li taksicilere de bir proje ortaklığı teklif ettik. Ancak bizimle bu işi yaparlarsa gelirlerinin artmasının yanı sıra her işe fatura düzenleyecekleri için gerçek usul vergi mükellefi olup daha fazla vergi vermeleri gerekeceğinden önerimize sıcak bakmadılar.

SecureDrive

Bu arada Ulaştırma Bakanlığından bir yetki belgesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir A grubu seyahat acente belgesi aldık. Ayrıca istanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istanbul’da çalışan araçlarımıza için de turizm güzergah belgesi aldık. Tüm araçlarımızda zorunlu trafik sigortası dışında kasko sigortası, zorunlu karayolu taşımacılık sigortası ve zorunlu koltuk kaza sigortaları var. Tüm şoförler ticari taşıt kullanma belgeli ve psiko teknik testlerden geçiyor. Hiçbir şoförün 15’ten fazla ceza puanı yok. Araçların tümünde çocuk koltuğu, ücretsiz kablosuz internet ve tablet var. Her transfer sonrası faturayı tanzim edip kurye ile gönderiyoruz (işin en pahalı kısmı fatura göndermek). 2010 yılında e-fatura kanunu çıkınca Türkiye’de onca uluslararası kuruluş, hayatını sürdürülebilir ekonomiye adamış onca şirketten önce e-fatura düzenleme izni alan 8 şirketten biri olduk. JCI bizi yaratıcı genç girişimci ödülüne, European Business Awards yılın girişimcisi ülke temsilcisi olmaya layık gördü. Geldiğimiz noktada Avrupa kıtasından en büyük 3 oyuncudan biriyiz. Birçok banka ve 4 havayolu markası bizimle işbirliği yapıyor.

Geçtiğimiz yıl bir gelişmeye daha imza atarak araçlarımızı daha az karbon salınımı için Blue Motion araçlarla değiştirmeye başladık.

Peki ama yukarıda Uber’den bahsediyorduk, niye şimdi bunları anlattım?

Yazının sonrasında bunlardan bahsedeceğim;

Bizden Uber çıkmaz çünkü:

– işi anlattığınız herkes size neden ve nasıl yapılamayacağını anlatır

– Devlet eFatura için düzenleme yapar ancak sonra sadece eFatura sistemindeki şirketler birbirine ve benim sistemim üzerinden kesebilir der. Bu nedenle de sokaktaki 70 milyon bireye veya eFatura sisteminde olmayan yaklaşık 500 bin şirkete faturayı eski usul basar, zarfa koyar, kuryeye verir teslim edilmesini beklersiniz. Bu arada mahkeme eposta ile yapılan iletişimi delil kabul eder ancak faturayı tarayıp gönderirseniz yasal olarak kabul edilmez.

– eFatura sisteminde olduğunuz için faturanın basılı kopyası üretilmemelidir. Ancak taşımacılık kanunu gereği faturanın kopyası araçta bulunmalıdır. Denetim görevlisi; taşıdığınız yolcunun çalıştığı şirketin merkezinin ingiltere’de olduğunu rezervasyonun 8 saat önce Londra’dan istanbul’daki merkezinize geldiğini, hizmetin de bu 8 saat içinde Antalya’da verildiğini ve doğal olarak faturanın buraya ulaşmasının olanak dışı olduğunu kabul etmez. Yazar size 500 TL ceza.

– Tüm araçlarınızda internet ve tablet vardır ancak yolcu listesi basılı olarak, imzalı ve kaşeli değilse emniyet yazar size 500 TL ceza.

– Taksiciler sürekli şikayet ederler ve bu nedenle polis araçlarınızı durdurur, denetim yapar. Polise göre taksici haklıdır. Taksi plakası istanbul’da 1.3 milyon TL olmuştur. Biz ise 70 bine aldığımız araçlar ekonomik, konforlu ve çevreci hizmet sağlarız. Taksiciye göre bu haksız rekabet. Hiçbir taksi sahibinin götürü vergi için yıllık üst seviye olan 24 bin TL’lik kazanç limitini aşmamasını(!) kimse sorgulamaz ve haksız rekabet olarak ele almaz. Yazıyı okuyan yatırımcılar bu hesapla taksi plakasına verilen 1,3 milyon TL’nin geri dönüşünün en az 100 yıl süreceğini hemen hesaplamıştır sanırım.

– Özel olsun, kamu olsun havalimanı işletmesi ”ne güzel bu şirket/şirketler havalimanına yolcu getiriyor, biz de bu yolculardan para kazanıyoruz” demez. Güvenlik komisyonu toplanır, terminalin önünde yolcu indirme/bindirme yasak denir. Yolcu indirilemeyen o yollar niye yapıldı ise artık!

– Bu kadar iş yapılır, devlet girişimciye Bağkur’lu olma zorunluluğu getirir ancak Bağkur ödemeleri ”kanunen kabul edilir gider” olamaz. Girişimcinin SSK’lı olması halinde giderler deftere yazılabilmesine rağmen.

– Hükümet toplanır, bir gecede bir torba yasa ile araçlarınızın statüsünü değiştirir. Otomotiv firmaları dahil kimsenin haberi yoktur. Bir anda araçlara ödediğiniz Motorlu Taşıtlar Vergisi 10 kat artar. Daha da kötüsü yeni tanıma uygun araç üretimi yoktur ancak kimse girişimciyi umursamaz.

– Siz yüzlerce kişiye bordro açarsınız, çalışır didinirsiniz. Kamudan bir Allah’ın kulu işinizi kolaylaştırmazken üzerinde güneş batmayan imparatorluk ingiltere’den defalarca davet alırsınız ”Bu işi bizim ülkemize de getirseniz bu sayede daha az araçla daha çok yolcu taşınmış olur. Hem ekonomiye katkı sağlarsınız hem de çevreye” diye. Üstelik de bu teklifi bakanlar yapar defalarca. Daha dün bağımsızlığını ilan etmiş Kosova’ya gidersiniz yatırım ajansı size ”Yatırım yapmak istiyorsanız bize yazılı olarak taşımacılık kanununda nasıl bir tanımlama istiyorsanız iletin gerekli yasal düzenleme yapılsın” der.

– Türkiye yılda 65 milyar doları (4 tane Uber almıyor olsa da) enerji satın almak için başka ülkelere öder. Şehir içinden yolcu alan bir taksi havalimanına gider ve yolcu alamadan döner. Bu iki araç da, tüketilen yakıt da ithal ediliyor olmasına rağmen havalimanından şehre giden iki araç olur… O taksici, havalimanından yolcu almak istese bile havalimanındaki meslektaşları zor kullanırlar. Lübnanlı bir turistin Bodrum marinasından bindiği taksi ile havalimanına eşini karşılamaya geldiğinde havalimanı taksicileri ve polis zoruyla araçtan indirilip eşini aldıktan sonra havalimanı taksisine binmeye yönlendirildiğini kendi gözlerimle gördüm.

– Ülkenin %7-8’i engelli olduğu halde devlet taşımacılık yapan tüm araçlara engelli donanımı şart koşar. Nüfusun içindeki engelli oranı kadar engelliye uygun araç bulundurmayı kabul etmez.

– Ülkemizde rekabet sadece daha ucuz fiyat teklif etmek sanılır. Piyasaya yeni giren sadece “Ben de filancanın yaptığı işi yapıyorum bir farkla dada ucuzum” der. Böyle olunca kimse sürdürülebilir işler kuramaz.

– Taşımacılık için kullandığınız bir araç için devlet en az 30 bin TL vergiyi alırken, iki yıl çalıştırma süresince en az 6 bin TL, bu sürede aldığınız yakıt için de 30 bin TL vergi ödersiniz. işletmeniz %15 EBITDA için çalışırken sizin bu işiniz sayesinde cironuzun %30’u devlete gider ancak yaranamazsınız.

– ingilizce sözlükte yer almayan SecureDrive ismini bakanlık size tescil etmez. Ancak mahkeme kararı ile 3 yıl uğraşıp tescil ettirebilirsiniz.

– Uber benzeri şehir içi lüks taşımacılık işi Türkiye’de ihtiyaç olmuştur. 1986’dan bu yana nüfusu yaklaşık dört kat büyüyen istanbul’da yeni taksi plakası tahsis edilmemektir. Böylece de yaklaşık 10 bin korsan taksi doğmuştur. istanbul Büyükşehir belediyesi lüks taşımacılık lisansı vermeye karar verir;

Önce lisans alacak şirketlerin en az 25 adet 1900 cc ve üzeri motor hacmi olan araç almasını söyler. 6 şirket bu tip ekonomik araç bulur ve filoyu kurar. Ancak sonra bu uygulamadan vazgeçilir ve E segment 25 araç alınması koşulu gelir. 6 şirketin bir yılda ekonomik kaybı yaklaşık 1,5 milyon TL olur.
Lisans alan 12 şirketten 8’i sadece ” taksiden ucuza satarsa yaşayabilecek” şekilde yapılandığından üçüncü kez yapılandırılan kilometre fiyatı, geçerli taksi fiyatının en az 2 katı olmalı koşuluna ayak uyduramaz ve 4 şirket daha çöker gider.
1,5 yıllık uygulama sonrası kalır bize 3 şirket, onlara da seçimler nedeniyle lisans yenileme yapılmaz. Bu işe yatırım yapan 12 şirketin yaptığı 50 milyon TL çöpe gider.
Neyse ki bu uygulama sadece istanbul’da yapıldı. Zira ülke genelinde her belediye yapsa çöpe attığımız kaynak yarım milyar TL’yi geçecekti.
– Yolculuk paylaşımı için bir sürü uygulama veya platform çıkar ancak polis sizin arabanızı durdurur ve yan koltukta oturanın yolculuğa para ödediğini (yakıt maliyetinin altında bile olsa) öğrenirse arabayı 60 günlüğüne bağlar, şoföre ve araç sahibine ikişer bin TL, yolcuya 250 TL ceza yazar.

– Tüm dünya odağını yaşanabilir bir dünya için ”paylaşım ekonomisi” ne çevirmişken biz de yasaktır.

Şimdi siz ne düşünüyorsunuz? Türkiye’den Uber ya da WhatsApp çıkar mı?

not: Bu makale Murat Şahin tarafından kaleme alınmıştır ve yaşanmış hikayelerden derlenmiştir.

yenilen mandalinanın çekirdekli çıkması

biri hüzün nedir dese bunu derdim sanırsam.

bir güzel soyduğun mandalinayı ağzına atarsın ki bir bakarsın o güzelim mandalinanın içinde çekirdek vardır. dişlerinde uyguladığın basınç ile ezilmiştir. ağzındaki lokmayı çıkartırsın hem mandalina mundar olur hemde mandalina yeme zevkin.

allah kimseye böyle bir hüzün yaşatmasın.

biyoloji dersinde kesilen dana gözü

böyle bir şey vardı bizim zamanımızda... hala daha var mı böyle bir şey bilmem ama nasıl etkilemişse beni dün gibi hatırlıyorum... daha körpecik çocuklardık biyoloji dersinde hoca göz keseceğiz önümüzdeki ders demişti hiç unutmuyorum... o dersin gelmesini dört gözle beklemiştim. laboratuvara girmiştik sınıfça, bizi 4 gruba böldü. 4 göz çıkarttı masaya koydu. 4 göz abi 4 tane ya... o zaman anlamıştım 4 gözle beklemek deyiminin nereden geldiğini... nereden buluyorsun bu gözleri hocam? sorusunu sormak istemiştim hep ama bir türlü soramamıştım kendisine. neyse bizim gruba da kirpikli mirpikli bir göz düşmüştü. dana gözü bu dedi hoca. dana gözü müydü bilmiyorum ama bu devirde burger king bile at etini bize kakalıyorsa o gözün ne gözü olduğundan hala daha şüpheliyim.

küçük neşterlerle gözü kesmiştik merceği falan naptımızı pek hatırlamıyorum ama kokusu hala dün gibi burnumda... iğrenç bir kokuydu cidden tam bir leşti... sınıfın manyağı vardı bir de gelip gözünü çıkarcam olm bak şimdi diye lönk diye neşteri vurmuştu gözbebeğine.

ah ulan ah ne günlerdi...

türkiye deki vergiler

Türkiye'de uygulanan vergiler

Gelir üzerinden alınan vergiler: Kişilerin kanunca belirtilen kaynaklardan elde ettikleri vergilerdir. Gelir arttıkça vergi miktarı da artar.
Gelir vergisi
Kurumlar vergisi

Harcamalar üzerinden alınan vergiler: Bir kişinin gelir ve servetinin harcadığı kısımlarından alınan vergidir. Bu verginin amacı kişilerin harcamalarını vergilendirmektir.
Katma değer vergisi (KDV)
Muamele ve satış vergileri
Kısmi istihlak vergileri
Harcamalara dayalı gelir vergisi
Gümrük Vergileri
Özel tüketim vergisi (ÖTV)
Özel iletişim vergisi (ÖiV)

Servetle ya da servet transferi üzerinden vergiler: Menkul ve gayrı menkul serveti oluşturan mallardan alınan vergilerdir. Örnek ; Veraset, intikal, Motorlu taşıt vergisi gibi.
Genel servet vergisi
Emlak ve kısmi servet vergileri
Sermaye vergisi
Veraset ve diğer şekillerdeki servet transferi vergileri.
0001 YILLIK GELiR VERGiSi
0002 ZIRAi KAZANÇ GELiR VERGiSi
0003 GELiR VERGiSi S. (MUHTASAR)
0004 GELiR GÖTÜRÜ TiCARi KAZANÇ
0005 GELiR GÖTÜRÜ SERBEST MESLEK KAZANCI
0006 GELiR GÖTÜRÜ ÜCRET
0007 DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI
0010 KURUMLAR VERGiSi
0011 KURUMLAR VERGiSi STOPAJI (KVKM24)
0012 GELiR VERGiSi (GMSI)
0014 BASIT USULDE TiCARi KAZANC
0015 Gerçek usulde katma değer vergisi
0017 Götürü usulde katma değer vergisi
0020 MEP iŞTiRAKÇiSi KURUMLAR VERGiSi
0021 BANKA MUAMELELERi VERGiSi
0022 SiGORTA MUAMELELERi VERGiSi
0023 5811 YURT DIŞINDA SAHiP OLUNAN VARLIKLAR
0024 5811 TÜRKiYEDE SAHiP OLUNAN VARLIKLAR(GELiR V. MÜK. OLMAYAN)
0027 GELiR VERGiSi GEÇiCi VERGi
0032 GELiR GEÇiCi VERGi
0033 KURUM GEÇiCi VERGi
0040 DAMGA VERGiSi (BEYANNAMELi DAMGA VERGiSi MÜKELLEFi)
0046 AKARYAKIT TÜKETiM VERGiSi
0048 GELiR V. M.TALiH OYUNLARI ASGARi VERGi
0049 HER TÜRLÜ iSPiRTOLAR VE FÜZEL YAĞINDAN ALINAN EK VERGi
0050 KURUMLAR V. M.TALiH OYUNLARI ASGARi VERGi
0051 DiĞER ÜCRETLER
0053 KURUMLAR VERGiSi KURUM GEÇiCi VERGi
0056 OYUN KAĞITLARINDAN ALINAN EK VERGi
0057 RÖNTGEN FiLMLERiNDEN ALINAN EK VERGi
0060 MÜLGA MADEN FONU
0061 KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESiNTiSi
0062 MÜLGA KOOPERATiFÇiLiK TANITMA VE EĞiTiM FONU
0067 G.V.K. GEÇiCi 67/11 MADDESiNE GÖRE YAPILAN iHTiYARi BEYAN
0071 PETROL VE DOĞALGAZ ÜRÜNLERiNE iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0073 KOLALI GAZOZ, ALKOLLÜ iÇEÇEKLER VE TÜTÜN MAMÜLLERiNE iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0074 DAYANIKLI TÜKETiM VE DiĞER MALLARA iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0075 ALKOLLÜ iÇEÇEKLERE iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0076 TÜTÜN MAMÜLLERiNE iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0077 KOLALI GAZOZLARA iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi
0091 TÜTÜN MAMÜLLERiNE iLiŞKiN EK VERGi
0092 HER TÜRLÜ ALKOLLÜ iÇKiLERE iLiŞKiN EK VERGi
0093 SAiR ŞARAP VE BiRALARA iLiŞKiN EK VERGi
0094 HER TÜRLÜ ALKOLSÜZ iÇECEKLERDEN ALINAN EK VERGi
1013 EĞiTiM,GENÇLiK,SPOR VE SAĞLIK HiZMETLERi VERGiSi
1018 MAHSUPLARDAN KESiLEN DAMGA VERGiSi
1020 FON PAYI
1026 5254 SAYILI KANUNA GÖRE MUHTAÇ ÇiFTÇiLERE VERiLEN ÖDÜNÇ TOHUMLUKLARDAN HAZiNE ALACAĞINA DÖNÜŞENLER AiT FAiZ
1027 2004/5682 SAYILI BKK iLE HAZiNE ALACĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDiLERiNE DÖNÜŞENLER AiT FAiZ
1028 5335 SAYILI KANUNA GÖRE DESTEKLEME FiYAT iSTiKRAR FONUNA AiT FAiZ
1030 PiŞMANLIK ZAMMI
1034 iKi iHALE ARASINDAKi FARK iÇiN ALINAN FAiZ
1037 TRAFiK MUAYENESi PARA CEZALARI
1042 E.KATKI PAYI
1043 Özel işlem vergisi
1046 TEVKiFATTAN ALINAN DAMGA VERGiSi
1047 Damga vergisi
1048 5035 SAYILI KANUNA GÖRE DAMGA VERGiSi
1050 VERGi BARIŞI TEFE TUTARI
1051 VERGi BARIŞI GEÇ ÖDEME ZAMMI
1052 5335 SAYILI KANUNA GÖRE HAZiNE ALACAĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDiLERiNE AiT GEÇ ÖDEME ZAMMI
1053 5736 SAYILI KANUN UYARINCA GEÇ ÖDEME ZAMMI
1055 DÜŞÜK OLAN DEĞERLEME TUTARI
1060 6111 YENiDEN YAPILANDIRMA TEFE TUTARI
1061 6111 YENiDEN YAPILANDIRMA GEÇ ÖDEME ZAMMI
1067 VERGi YARGI HARÇLARI
1084 GECiKME FAiZi
1085 PARA CEZASI FAiZi
1086 GECiKME ZAMMI
1087 ERKEN ÖDEME iNDiRiMi
1088 PEŞiN ÖDEME iNDiRiMi
1089 ALINAN DiĞER FAiZLER
1090 KANUNi FAiZ
1091 5736 SAYILI KANUN UYARINCA ALINAN FAiZ
1092 HESAPLANAN FAiZ
1093 6111 KATSAYI TUTARI
1095 SAVUNMA SANAYi DESTEKLEME FONU
1096 KONUT FONU
3024 KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME PRiMi CEZAi FAiZi
3061 CEZAi FAiZ(KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESiNTiLERi)
3073 USULSÜZLÜK CEZASI
3074 ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI
3076 KUSUR CEZASI
3077 AĞIR KUSUR CEZASI
3078 KAÇAKÇILIK CEZASI
3080 VERGi ZiYAI CEZASI
3099 VUK 112/4 Maddesi Gereğince Ödenen Faiz
4001 EK GELiR VERGiSi
4003 EK ÜCRET GELiR VERGiSi
4004 EK GÖTÜRÜ TiCARi KAZANÇ VERGiSi
4005 EK GÖTÜRÜ SERBEST MESLEK KAZANCI VERGiSi
4006 FAiZ VERGiSi
4007 EK EMLAK VERGiSi
4008 GELiR DAHiLi TEVKiFAT
4010 EK KURUMLAR VERGiSi
4011 KURUMLAR VERGiSi ARGE HARCAMALARI
4012 KURUM DAHiLi TEVKiFAT
4014 MÜNFERiT GELiR EKONOMiK DENGE V.
4015 TÜRK HAVA KUVVETLERiNiN GÜÇLENDiRiLMESi VE MiLLi HAVA SANAYi KURULMASI KATILMA PAYI
4016 ÜCRETLERDEN ALINACAK E.D.V.
4021 4705 Sayılı Kanuna Göre Tahsil Edilen Özel işlem Vergisi
4023 5811 YURT DIŞINDA SAHiP OLUNAN VARLIKLAR(BANKA VE ARACI KURUMLAR)
4024 5811 TÜRKiYE DE SAHiP OLUNAN VARLIKLAR
4030 G.V.K. GEÇiCi 67. MADDESiNE GÖRE YAPILAN TEVKiFAT
4034 MOTORLU TAŞITLAR EK VERGiSi
4035 4837 S.K EK MOTORLU TAŞITLAR VERGiSi
4036 4962 S. TAŞIT VERGiSi
4037 TRAFiK MUAYENE ÜCRETi HAZiNE PAYI
4040 MÜLGA TRAFiK HiZMETLERiNi GELiŞTiRME FONU REKLAM GELiRLERi
4041 GELiR VE KURUM EKONOMiK DENGE VERGiSi
4042 5035 RTÜK EĞiTiME KATKI PAYI
4043 GÖTÜRÜ EKONOMiK DENGE VERGiSi
4044 GELiR VE KURUM STOPAJ EKONOMiK DENGE VERGiSi
4046 Akaryakıt Fiyat istikrar Payı
4047 TEK BAŞINA ALINABiLEN DAMGA VERGiSi
4048 ŞANS OYUNLARI VERGiSi
4049 5035 SAYILI KANUNA GÖRE FiNANSAL FAALiYET HARCI
4050 TEKEL SAFi HASILAT
4060 TECiLLi ALACAKLARDAN TAHSiLAT
4061 iTHALATTA KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME FONU KESiNTiSi
4063 NOTER HARÇLARI
4070 G.V.K. GEÇiCi 70. MD KAPSAMINDA MUHTASARV.
4071 ELEKTRiK VE HAVAGAZI TÜKETiM VERGiSi
4072 MOTORLU TAŞIT ARAÇLARINA iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi (TESCiLE TABi OLMAYANLAR)
4073 ERTELENEN GELiR STOPAJ (4325 4.MADDE/4369 GEÇiCi 5.MADDE)
4074 ERTELENEN GELiR STOPAJ (4747 SAYILI KANUNUNUN 2.MADDESi)
4077 MÜNFERiT KURUM E. D. V.
4078 NET AKTiF VERGiSi
4079 KIYMETLi MADEN VE ZIYNET EŞYASINDAN ALINAN VERGi
4080 Özel iletişim vergisi
4081 5035 SAYILI KANUNA GÖRE ÖZEL iLETiŞiM VERGiSi
4101 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI YILLIK GELiR VERGiSi
4103 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GELiR VERGiSi S. (MUHTASAR)
4107 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI DAĞITILMAYAN KAR STOPAJI
4110 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI KURUMLAR VERGiSi
4112 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GELiR VERGiSi (GMSi)
4114 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI BASIT USULDE TiCARi KAZANC
4115 VERGi BARIŞI MATRAH ARTIRIMI GERÇEK USULDE KATMA DEĞER VERGiSi
4121 VERGi BARIŞI KESiNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE 1/AB
4122 VERGi BARIŞI KESiNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE 1/C
4123 VERGi BARIŞI KESiNLEŞEN KAMU ALACAKLARI 2. MADDE/6 MTV
4124 VERGi BARIŞI KESiNLEŞMEYEN KAMU ALACAKLARI 3. MADDE
4125 VERGi BARIŞI iNCELEME VE TARHiYAT 5.MADDE
4126 VERGi BARIŞI PiŞMANLIK 6.MADDE 1/AB
4127 VERGi BARIŞI PiŞMANLIK 6.MADDE 1/DiĞER HÜKÜMLER
4128 VERGi BARIŞI ECRiMiSiL 15.MADDE
4130 VERGi BARIŞI KIYMETLi MADEN VE ZiYNET EŞYASI BEYANI
4140 6183 B/4 TAHSiLAT GENEL TEBLiĞi TAHSiLATI
4150 KURUMLAR VERGiSi (PETROL GELiRLERi)
4151 KURUM PETROL GEÇiCi VERGi
4178 GELiR VERGiSi KANUNU GEÇiCi 78. MADDE KAPSAMINDA MUHTASAR VERGiSi
4201 6111 MADDE 6/1-2 GELiR VERGiSi MATRAH ARTIRIMI
4203 6111 MADDE 8/1-2 MATRAH ARTIRIMI (Ücret)
4204 6111 MADDE 8/3-a, 8/4-a MATRAH ARTIRIMI (Serbest Meslek)
4205 6111 MADDE 8/3-b ve 8/4-c MATRAH ARTIRIMI (Vergiden Muaf Esnaf)
4206 6111 MADDE 8/3-a, 8/4-b MATRAH ARTIRIMI (Kira Stp.)
4207 6111 MADDE 8/3-b ve 8/4-c MATRAH ARTIRIMI (Çiftçiler)
4208 6111 MADDE 8/3-b ve 8/4-c MATRAH ARTIRIMI (Yıllara Sair inşaat)
4210 6111 MADDE 6/1-3 KURUMLAR VERGiSi MATRAH ARTIRIMI
4211 6111 MADDE 6/5-6 KURUMLAR (STOPAJ) VERGiSi MATRAH ARTIRIMI
4215 6111 MADDE 7/1 MATRAH ARTIRIMI
4216 6111 MADDE 7/2a-3 MATRAH ARTIRIMI
4217 6111 MADDE 7/2b-3 MATRAH ARTIRIMI
4218 6111 MADDE 7/2c MATRAH ARTIRIMI
4220 6111 Sayılı Kanunun 10. Maddesine Göre Verilecek KDV Beyannamesi
4222 6111 Sayılı Kanunun 11/2 maddesine göre beyan
4811 4811 VERGi BARIŞI TECiLLi TAHSiLAT
5030 G.V.K. GEÇiCi 67. MADDESiNE GÖRE YAPILAN TEVKiFAT EK2 EK3
5228 5228 TECiLLi TAHSiLAT
5569 5569 SAYILI KANUN UYARINCA KOBi TECiLLi TAHSiLAT
5766 5766 KANUNA iSTiNADEN TECiL
6100 6111 MADDE 2/1 Kesinleşmiş alacaklar
6101 6111 MADDE 2/3 Kesinleşmiş alacaklar (Geçici Vergi)
6102 6111 MADDE 2/4 Kesinleşmiş alacaklar (Plaka bazında)
6103 6111 MADDE 2/1Ç Kesinleşmiş alacaklar (Özel tahakkuklar)
6104 6111 Geçici Madde 3 /2 5811 Sayılı Kanun
6105 6111 MADDE 3 Kesinleşmemiş veya dava safhasında bulunan amme alacakları
6106 6111 MADDE 4 inceleme ve tarhiyat safhasında bulunan
6107 6111 MADDE 5 Pişmanlıkla ya da kendiliğinden yapılan beyanlar
6183 6183 TECiLLi TAHSiLAT
9000 iDARi PARA CEZASI (4703 SK)
9001 EMANETEN YAPILAN TAHSiLAT
9002 NÜFUS PARA CEZASI
9003 SEÇiM PARA CEZASI
9004 ASKERLiK PARA CEZASI
9005 ADLi MAHKEME PARA CEZASI
9006 1475 SAYILI iŞ KANUNUNA BAĞLI PARA CEZASI
9007 3516 SAYILI KANUNA GÖRE ÖLÇÜ AYAR PARA CEZASI
9008 TRAFiK ZABITASI TESPiTiNE DAYALI ÖZEL USULSÜZLÜK CEZASI
9009 TURiZM PARA CEZASI
9010 TÜKETiCiYi KORUMA KANUNUNA GÖRE KESiLEN PARA CEZASI
9011 ÇEVRE KiRLiLiĞi PARA CEZASI
9012 ESNAF S.HARÇ
9013 Gümrük vergisi
9014 Yurt Dışı Çıkış Harcı
9015 KATMA DEĞER VERGiSi TEVKiFATI
9016 BiLiRKiŞi ÜCRETi
9017 TÜRK ULUSLARARASI GEMi SiCiL KAYIT HARCI
9018 YILLIK TONAJ HARCI
9019 ELEKTRiK PiYASASI KANUNU PARA CEZASI
9020 MÜKELLEFLERiN VERGi BORCUNA MAHSUBEN YAPILAN TEVKiFATLAR
9021 4961 BANKA SiGORTA MUAMELELERi VERGiSi
9022 KUR FARKI HESABI
9023 YÜKSEK ÖĞRENiM KREDi BORCU HESABI
9024 KAYNAK KULLANIMI DESTEKLEME PRiMi HESABI
9025 iHRACATTA VERGi iADESi HESABI
9026 GELiŞTiRME VE DESTEKLEME FONU HESABI
9027 ÇALIŞMA iZiN ÜCRETi
9028 DESTEKLEME VE FiYAT iSTiKRAR FONU HESABI
9029 DiPLOMA HARCI
9030 EK MOTORLU TAŞITLAR VERGiSi
9031 VERASET VE iNTiKAL VERGiSi
9032 EK TAŞIT ALIM VERGiSi
9033 TDPK iDARi PARA CEZASI(Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü içkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kurulu)
9034 Motorlu taşıtlar vergisi
9035 TAŞIT ALIM VERGiSi
9036 YiYECEK BEDELLERi
9037 TEMiNAT O. YAPILAN THS.
9038 iADELERDEN ALACAKLILAR
9039 HESAP KART VE DEFTERLERiNE iŞLENMEYEN TAHSiLATLAR
9040 MERA FONU
9041 MERA FONU PARA CEZASI
9042 MÜLGA TRAFiK HiZMETLERiNi GELiŞTiRME FONU TiCARi PLAKA GELiRLERi
9043 MÜLGA YATIRIM TEŞViK FONU
9044 4961 S.K. GEÇiCi 2. MAD. 3.FIKRASINA GÖRE TAHSILAT
9045 TAHSiLATI HIZLANDIRMA TEBLiĞiNE GÖRE VERiLEN TAHAKKUK
9046 ÖZEL HESAP GELiRLERi
9047 TEK BAŞINA ALINABiLEN DAMGA VERGiSi
9048 5035 SAYILI KANUNA GÖRE HARÇ
9049 4749 KAMU FINANS BORC YÖN. DÜZEN. HAK. KANUN HAZiNE ALACAKLARI
9050 KARAYOLLARI TAŞIMA KANUNU iDARi PARA CEZASI
9051 DIŞ SEYAHAT HARCAMALARI VERGiSi
9052 TAŞINMAZ MALLAR SATIŞ GELiRLERi
9053 ECRiMiSiL GELiRLERi
9054 DiĞER TAŞINMAZ MALLAR iDARE GELiRLERi
9055 TAŞINIR MALLAR SATIŞ GELiRLERi
9056 DOGALGAZ PiYASASI KANUNU PARA CEZASI
9057 DOĞRUDAN GELiR DESTEĞi ÖDEMELERi
9058 PETROLDEN DEVLET HAKKI
9059 TiCARET SiCiL HARCI
9060 MADENLERDEN DEVLET HAKKI
9061 OYUN KAĞIDI GELiRLERi
9062 TAPU HARÇLARI
9063 YENiDEN iNŞA OLUNACAK BiNA VESAiR TESiSLERi TESCiL HARCI
9064 PASAPORT VE KONSOLOSLUK HARÇLARI
9065 TRAFiK HARÇLARI
9066 YARGI HARÇLARI
9067 iTHAL VE iMAL RUHSAT VE TEMDiT ÜCRETi
9068 GEMi VE LiMAN HARÇLARI
9069 DiĞER HARÇLAR
9070 NOTER KAĞITLARI SATIŞ BEDELi
9071 TAViZLERDEN GERi ALINANLAR
9072 iKRAZLARDAN GERi ALINANLAR
9073 YEM ANALiZ ÜCRETi
9074 ŞEKER FiYAT FARKI
9075 AKARYAKIT FiYAT FARKI
9076 BAŞKA MUHASEBE BiRiMi ADINA YAPILAN TAHSiLAT
9077 MOTORLU TAŞIT ARAÇLARINA iLiŞKiN ÖZEL TÜKETiM VERGiSi (TESCiLE TABi OLANLAR)
9078 GÜBRE DENEY VE ANALiZ ÜCRETi
9079 4961 S.K. GEÇiCi 1. MAD. GÖRE PARA CEZASI
9080 DiĞER PARA CEZALARI
9081 ZiMMETLERE GEÇiRiLEN PARA VE DEĞERLERDEN BORÇLULAR
9082 FAZLA VE YERSiZ YAPILAN ÖDEMELERDEN BORÇLULAR
9083 SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMAYI TEŞViK FONU
9084 iSTiHSAL VERGiSi
9085 TRAFiK CEZALARI
9086 HESAPLANAN GECiKME ZAMMI
9087 TAKiP GiDERLERi KARŞILIĞI ALINAN
9088 ÇIRAKLIK FONU
9089 2000/266 SAYILI BKK GEREĞiNCE YATIRIMLARI TEŞViK FONUNA AKTIRILACAK TUTARLAR
9090 ÇEŞiTLi GELiRLER
9091 PETROLDEN DEVLET HiSSESi
9092 YÜKSEK ÖĞRENiM HARÇ KREDiSi
9093 RESMi ARABULUCULUK ÜCRETi
9094 EM.SAN. 17 MAD. GELiRLERiN THK EDiLMEMESi CEZASI
9095 4961 S.K. GEÇiCi 2. MAD. 1.FIKRAYA GÖRE TAHSiLAT
9096 4369/15 SUÇA iŞTiRAK EDEN KiŞiLER
9097 HAKSIZ ALINAN VERGi iADESi
9098 HAKSIZ ALINAN VERGi iADESi CEZASI
9099 KALDIRILAN VERGi ARTIKLARI
9101 ŞEKER KANUNU iDARi PARA CEZASI
9102 GEÇiŞ ÜÇRETi VE iDARi PARA CEZASI
9103 5188 SK. GÖRE GÜVENLiK RUHSATI HARCI
9104 TELGRAF VE TELEFON KANUNU 2. MADDE iDARi PARA CEZASI
9105 SPOR MÜSABAKALRINDA ŞiDDET VE DÜZENSiZLiĞiN ÖNLENMESi KAN. UYARINCA iPC
9106 4857 S.K. 101. MAD. KAP. iDARi PARA CEZALARI
9107 ENERJi DESTEĞi ÖDEMELERiNDEN GERi ALINANLAR
9108 4857 SAYILI KANUNA GÖRE GELiR KAYDEDiLECEK PARA CEZALARI
9109 5326 S. KABAHATLER KANUNU iDARi PARA CEZASI
9110 93/4000 SAYILI YATIRIMLARIN, DÖViZ. KAZ. HiZ. TEŞViKiNE iLiŞKiN B.K.K.`NCA HAKSIZ ÖDENEN ENERJi TEŞViK GERi ÖDEMESi
9111 ORKÖY FONU GELiRLERi
9112 2762 SAYILI KANUNA GÖRE ALINAN TAViZ BEDELi
9113 GELiR VERGiSi TEVKiFATI
9114 YABANCI ÜLKEDE GÜÇ VE MUHTAÇ DURUMA DÜŞENLERE YURDA DÖNÜŞ iÇiN ÖDÜNÇ VERiLEN PARALAR
9115 SORUMLU SIFATIYLA VERiLEN KDV.
9116 HAZiNE ZARARININ GERi ALINMASI
9117 EVRENSEL HiZMETiN GELiRLERi KATKI PAYI
9118 TELEKOMiNiKASYON KURUMU TARAFINDAN YATIRILAN TELGRAF VE TELEFON KANUNU iDARi PARA CEZALARI
9119 SiViL HAVA ARAÇLARI ÜÇÜNCÜ ŞAHIS MALi MESULiYET DEVLET GARANTiSi BEDELi
9120 TELSiZ, TELEFON VE TELGRAF KANUNU iDARi PARA CEZASI %20 Si
9121 5015 SAYILI PETROL PiYASASI KANUNU iPC
9122 5307 SAYILI SIVILAŞTIRILMIŞ PETROL GAZLARI PiYASASI KANUNU iPC
9123 ENERJi PiYASASI DÜZENLEME KURULUNCA ÖDENEN ANALiZ ÜCRETiNiN GERi ALINMASI
9124 KiŞiLERDEN ALACAK FAiZLERi
9125 AĞAÇLANDIRMA FONU YÖNETMELiĞiNE GÖRE VERiLEN KREDiLERDEN GERi ALINANLAR
9126 5254 SAYILI KANUNA GÖRE MUHTAÇ ÇiFTÇiLERE VERiLEN ÖDÜNÇ TOHUMLUKLARDAN HAZiNE ALACAĞINA DÖNÜŞENLER
9127 2004/5682 SAYILI BKK iLE HAZiNE ALACĞINA DÖNÜŞEN TOHUMLUK KREDiLERi
9128 4447 SAYILI iŞSiZLiK SiGORTASI KANUNU UYARINCA KESiLEN i.P.C
9129 4904 SAYILI iŞ KURUMU KANUNU UYARINCA KESiLEN i.P.C.
9130 YABANCILARA VERiLECEK ÇALIŞMA iZiN BELGESi HARCI
9131 VERASET VE iNTiKAL VERGiSi (SAiR iVAZSIZ iNTiKALLER)
9132 KLAVUZLUK VE ROMÖRKÖRCÜLÜK HiZMET PAYI
9133 MAHALLi iDARELERDEN ALINAN PAYLAR
9134 iKi iHALE ARASINDAKi FARK (MENKULMALLAR iÇiN)
9135 iKi iHALE ARASINDAKi FARK (GAYRiMENKULMALLAR iÇiN)
9136 ENERJi PiYASASI DÜZENLEME KURUMU PETROL KATILIM PAYI
9137 GELiR VERGiSi MÜNFERiT BEYAN
9138 KURUMLAR VERGiSi ÖZEL BEYANI
9139 YABANCI DEVLETLERE AiT VERGi ALACAĞI
9140 DENiZ ARAÇLARI BAĞLAMA KÜTÜĞÜ RUHSATNAMELERiNDEN VE ViZELERiNDEN ALINACAK HARÇLAR-DENiZCiLiK MÜSTEŞARLIĞI
9141 DENiZ ARAÇLARI BAĞLAMA KÜTÜĞÜ RUHSAT VE ViZE iDARi PARA CEZASI
9142 BELEDiYELERCE TAHSiL EDiLEN EĞLENCE VERGiSi %75 LiK KÜLTÜR BAKANLIĞI PAYI
9143 TEDAVi MASRAFLARININ TAHSiLi
9145 SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA VAKFI ALACAKLARI
9146 MOTORLU ARAÇ TRAFiK BELGESi BEDELi
9147 MOTORLU ARAÇ TESCiL BELGESi BEDELi
9148 4915 ve 5035 SK. GÖRE AVCILIK RUHSATI HARCI
9149 KiRLETiLEN ÇEVRENiNiYiLEŞTiRiLMESi iÇiNGENEL BÜTÇE KAPS.iD.YAPILAN HARCAMALARIN TAHSiLATI
9152 5602 SAYILI ŞANS OYUNLARI HASILATINDAN ALINAN VERGi,FON VE PAYLAR
9153 5736 SAYILI KANUN UYARINCA TAHSiL EDiLECEK ECRiMiSiL GELiRLERi
9154 K?ML?K ADRES PAYLA?IM S?STEM?NDEN ALINAN KAYIT KATILIM PAYI
9155 KARAYOLLARI GEÇiŞ ÜCRETi
9159 SPK TARAFINDAN VERiLEN iPC LERiN %50 BÜTÇEYE GELiR KAYDEDiLECEK KISMI
9160 MADENLERDEN ALINAN DEVLET HAKKINDAN %50 iL ÖZEL iDARE PAYI
9161 MADENLERDEN ALINAN DEVLET HAKKININ %30 FAZLALARI(ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PAYI)
9162 KADASTRO HARÇLARI
9164 PASAPORT SATIŞ BEDELi
9166 KARAR VE iLAM HARCI
9169 MADEN RUHSAT HARCI
9170 BANKA KURULUŞ FAALiYET HARCI
9171 SORUMLU SIFATIYLA VERiLEN ÖTV 1. LiSTE
9172 ASKER? KANT?N VE SOSYAL TES?SLERDE VER?LEN AÇI?IN GER? ALINMASI
9173 ECRiMiSiL 6009 S.K 24. MADDESi BÜTÇE GELiRi
9174 ECRiMiSiL 6009 S.K 24. MADDESi KÖY PAYI
9175 SURiYE UYRUKLULARA AiT TAŞINIR VE TAŞINMAZ MAL GELiRLERi
9180 TELSiZ, TELEFON VE TELGRAF KANUNU iDARi PARA CEZASI %80 i
9181 6111 Sayılı Kanunun 10. Maddesine Göre Verilecek ÖTV Beyannamesi
9190 ÇEŞiTLi GELiRLER(GECiKME ZAMMI HESAPLANAN)
9198 MUAYENE DENETiM VE KONTROL ÜCRETLERi
9200 DSi SULAMA TESiSLERi iŞLETME VE BAKIM ÜCRETi
9201 DSi SULAMA TESiSLERi YATIRIM BEDELi
9202 DSi iÇME-KULLANMA, SANAYi SUYU ORTAK TESiS iŞLETME VE BAKIM MASRAFI
9203 DSi HES LERE SU SAĞLAYAN TESiSLERE YAPILAN iŞLETME VE BAKIM MASRAFLARI
9220 6200 SAYILI KANUNA GÖRE ALINAN ZAM
9221 DiĞER HiZMET GELiRLERi
9301 GENEL BÜTÇE DIŞINDA KALAN KURUMLAR TARAFINDAN YAPILAN ˜i.P.C
9302 KARAYOLLARI GEÇiŞ ÜCRETi/iDARi PARA CEZASI
9303 6183 S.K. 22/A MADDESiNE GÖRE i.P.C.
9304 TELGRAF VE TELEFON KANUNU 2.MADDE iDARi PARA CEZASI
9305 SPOR MÜSABAKALARINDA ŞiDDET VE DÜZENSiZLiĞiN ÖNLENMESi KANUNU UYARINCA iPC
9306 1475 SAYILI iŞ KANUNUNA BAĞLI PARA CEZASI
9307 3516 SAYILI KANUNA GÖRE ÖLÇÜ AYAR PARA CEZASI
9309 TURiZM PARA CEZASI
9310 5549 SAYILI SUÇ GELiRLERiNiN AKLANMASININ ÖNLENMESi i.P.C
9311 TÜTÜN MAMULLERiNiN ZARARLARININ ÖNLENMESiNE DAiR KANUN UYARINCA AL.i.P.C(4207 S.K.)
9312 ELEKTRONiK HABERLEŞME KANUNU iDARi PARA CEZASI
9315 ŞEKER KANUNU iDARi PARA CEZASI
9316 4054 SAYILI REKABET KANUNUNUN 55. MADDE KAPSAMINDA iPC
9317 5326 SAYILI KANUN UYARINCA CUMHURiYET SAVCILIKLARINCA VERiLEN i.P.C.
9318 5326 SAYILI KANUN UYARINCA MAHKEMELER TARAFINDAN VERiLEN i.P.C.
9319 SPK TARAFINDAN VERiLEN iPC.’LERiN %50 YATIRIMCILARI KORUMA FONU PAYI
9341 MERA FONU PARA CEZASI(5326 S.KABAHATLER)

kavimler göçünü başlatan ilk cümle

-pff aşkım burası çok baydı hiç gezdirmiyorsun beni.

en büyük hayali ajan olmak

çocukluk hayalleri insanların hayatlarını süsleyen bir gerçek. küçükken iki büyük hayalim vardı biri nasa'da çalışmak diğeri ise ajan olmak... belki filmlerin etkisi midir bilinmez ama çok istiyordum ajan olmayı. tipimde ajan olmak için müsaitti. yakışıklıydım, yani yüzümde ben falan yoktu, gözler atmaca gibiydi, atletik ve sportif bir vücuda sahiptim. sonra büyüdük işte önce tipimiz kaydı sonra gözlerimiz okumaktan bozuldu derken bizim hayallerde yalan oldu.

güzel hayaldi hala daha ara sıra tozlanmış hayalimi tazelerim beynimde... hayaller kurmaya devam ederim, küçük ajancılık oyunlar oynarım beynimde kendimce...

bir insan hiç uyumadan kaç saat durabilir

ölene kadar.

insanın en güzel yaşı

0-1 yaş.

sonra her şey boka sarıyor

insan da bulunan 10 körelmiş organ

göt kılları...

geçmişte yaprakla kapattığımız yerlerin temiz ve korunaklı kalmasını sağlamıştır. şimdilerde ise bi boka yaramamaktadır.