bugün

sevdiği entry'ler

doların 3 tl olması

Skkıntı yok ruslar hala 200 dolardır.

eski sevgilinin evinizin önündeyim mesaji

"inşallah eski evimizin önünde değildir"

düşüncesi uyandıran mesajdır.

esrarın kanser hücrelerini öldürmesi

bok yoluna gitti bizim kenevir.

çok faydası olduğu defalarca kez yazılsa da kullanım şekli yüzünden yasaklanmış guya. e allasen içen bilmiyo mu neyin ne olduğunu. alkol legal esrar illegal. ama alkol esrardan daha zararlı. böle boktan bi düzen var işte.

esrar yasallaşsın diyen kardeşlerimiz gelin bi sarılalım. gelirken folyo almayı unutmayın.

sözlükte aşık olunacak erkek gibi erkek yazarlar

(bkz: ortalıkta sevecek adam gibi adam bulamayan kız)

zall

online mıymış yazarı.

her zaman söylediğim gibi,

sözlüğün en yahuşuhlu, en karizmatik, en sempatik insanıdır.

gitti mi lan.

bırakın gitsin,

zaten hiç sevmem tipsizi.

ekşi sözlükte gördüğü başlığı burada açan yazar

yurtdisinda gordugu guzel bir dukkan veya urun mantigini "ulan bu turkiye'de ne gider bee" diyerek ulkesine getiren girisimci, heyecanli ama az bilen ve global dunyada bilginin hizli hareket edebildigini cakamamis isadami hareketinin sozluk versiyonudur.

son 20 lirayı prezervatife vermek

olum naylon torba felan sarardın 20 lirayla 3 tane bira alırsın paranı güzel harca delikanlı...

sevgiliyi evlat gibi sevmek

(bkz: neden terkedildim)

Anne/baba aramıyorlar zira.

sözlükteki kızlar 1 mesajdan sonra konuşmuyo

sözlükte kız mı varmış? bak sen şu işe.

dünya nın en mükemmel markası hangisidir

suan kfc ya da burger king diye cevaplarim ama muhtemelen yemek yedikten sonra dunyanin en iyi markasi marlboro diycem.

reklam sektöründe stajyer olmak

Staj için başvurduğum günün üzerinden 2 aydan daha uzun bi zaman dilimi geçti. Halâ staj için başvuruyorum. ilk başvurduğum yer Medina Turgul DDB’ydi ve başvuruma geri dönüşlerinin, olumsuz bir feedback dahi olsa diğer başvurularım için itici güç olduğunu belirtmeliyim. Tabii başvurduğum ajansların DDB kadar nazik olmayışları, bir feedback’i çok görmeleri, hevesle açan yaprakları teker teker solan, kökleri böceklenmiş, kuruyan yeni bir fidan psikolojisi yarattı mezun bünyemde. Olsun. Toprağa tohum olarak karışıp, yeniden doğarız başladığımız yerden.

Eğitim diye tabir ettiğimiz yağlanmamış, kırık çarkları olan makinanın dişleri arasında bunca yıl iğdiş edilmiş olmamın nedenlerini Cv çöplüğüne yolladığım her bir “hayat” suretinden sonra sorgulamaya başladım. Kim bilir bu yazıyı okuyan herhangi bir işveren bile ne kadar çok “rarlanmış hayat” biriktirmiştir e-mailinin gelen kutusunda.

Yazık… Yılların emeğinin insan gibi ilişki kuran, sıcak bir varlığın, 24 yıl sonra “para” gibi soğuk bir meta için mücadele ettiğini görmek, ilişkilerimizi zedelemesine ve düzenlemesine izin vermek, ilişkilerimizin kontrolünü bu stabil metaya bırakmak, gerçekten çok yazık…

Bir çok insanında bireysel olarak benim gibi düşünmeseler de benim gibi hissettiklerinin farkındayım. Aslında toplumsal olarak derin bir ızdırap yaşıyoruz, bu kişisel bir problem değil. Bağırıyoruz, şikayetçiyiz, hepimiz çıldırdık! Çoğumuz şişmanlıyoruz, yoğun beslenme bozuklukları - obezite, anorexia- gibi, giderek genelleşiyor; aşırı stres had safhada, panikten ve tedirginlikten kaynaklanan saldırı vakâları bunalımı sollayarak, en genel psikolojik hastalığımız olma noktasına gelmiş; yalıtılmışlık ve anlamsızlık duygusu en saçma tarikatların; Adnan Oktar’ın, Cübbeli Ahmet Hoca’nın televizyondaki vaazlarını bile pek çok kişi için çekici hale getirmeye devam ediyor.

Saatlere, dakikalara, saniyelere ve hatta saliselere bölünmüş hayatlarımızın içinde geçen zamanın baskısını üzerinde hisseden büyük ihtimalle bizimle aynı taşlı topraklı yollardan topuklu ayakkabılarıyla lastiği patlamış bisiklet gibi yalpalaya yalpalaya geçmiş iK yöneticisinin, kaale alıp bir geri dönüş mesajını bile yollamaması, 1976 yapımı Network filminin “Pencerelere çıkıp bağırmanızı istiyorum. Lanet olsun ben bir insanım ve benim hayatımın bir değeri var” parodisini acı acı zihnimde canlandırması nedendir? Beklemek en zorudur, biliyorsunuz.

Neden tüm insanlar hiç zamanlarının olmadığını hisseder? Zaman skalasının baskısı altında bir yerlere yetişmeye çalışan, sürekli ilerleme ve hız manyaklığına kapılmış görece “hasta” bireyler; zamanın nefesini enselerinde hissetmeden önce hangi döneme sürekli özlem duyduklarına bir baksınlar. Çocukluklarına misal. Zamanı hissetmedikleri anlara… Ben gülücükleri hatırlıyorum, o kadar. Ne zaman şimdiki kadar somurtkan olduk ki?

Kitlesel psikolojimizi bu denli yaralayan, kişisel maddi ve manevi iflas ve buhranla sonuçlanan tasarlanmış ve disipline edilmiş bu “insan” modeli para karşılığı tüketemediğinde entegre olamadığı sistemin “error” vermiş bir kodu olmaktan öteye gidemiyor. Bu kişiler sisteme göre zaten ya “deli” olarak nitelendiriliyor ya da “işsiz”. Adını hatırlamadığım bir yazar deliliği, “pasif bir direniş biçimi” olarak tanımlamıştı da, işsizlik için acaba ne derdi çok merak ediyorum. Deliliğin bir adım öncesi...

Farkettiyseniz, bir adım öncesindeyim. bulaşmayın.

Saygılar.

radyo tv sinema vs gazetecilik

ikisinde de tanıdık yoksa ikisi de bir sike yaramayacak olandır.

öğretmenlere takmış yazarlar

Öğretmenlerin kazandığı paraya kafayı takmıs tüm erkeklerin en büyük hayali bir öğretmen hatun bulup ona kapağı atıp evlenmektir. Kel kör farketmez öğretmen olsun affetmez bunlar.