bugün

entry'ler (104)

sözlük yazarlarının itirafları

bugün hiç yazasım yok *

murat 124 gibi adam

(bkz: toyota gibi adam)
(bkz: anadol gibi adam)

metalci mal

(bkz: zevkler ve renkler tartışılmaz) *
(bkz: metallica)
(bkz: megadeth)
(bkz: greenday)
(bkz: rammstein)
(bkz: korpiklaani)
(bkz: apocalyptica)
(bkz: iron maiden)

ve daha nicesi..

gun 21

(bkz: greenday)
Greenday in bir şarksıdır.

gun 21

Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away and you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside,you're in ruins

One, 21 Guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass and the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last, you're in ruins

One, 21 Guns
Lay down your arms

Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...

Did you try to live on your own?
When you burned down the house and home?
Did you stand to close to the fire?
Like a liar looking from forgiveness from a stone
When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died,you're in ruins

One, 21 Guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...

ne

çekçe hayır anlamına gelen sözcüktür.

kasar yazar

(bkz: yazar kasa)

karga2

(bkz: karga)
(bkz: boşuna veritabanında yer kaplayan ukteler)

kamyon taşıyan tavuk

(bkz: altın yumurtlayan tavuk)

kadın destanı

--spoiler--
Ayla Kutlu'dan yeni ve çok değişik bir roman: "Kadın Destanı".
Yazarın değerlendirmesiyle, taraflı bir roman: Kadınlar için yazılmış ilk destan.
Beş bin yıl öncesine gidiyor, her dönemde, yaşamın her anına ortak olan kadının mitolojik çağlardaki öyküsünü yazıyor Kutlu. Düşten yaşama, mitolojiden tarihe, doğaldan kurguya, Tanrıların ve insanların bir arada yaşamalarına hızla geçiyor. Kum saatindeki akış kadar doğallıkla oluyor bu.
Öte yandan kimse bu öykünün çağdaş olanla örtüşmediğini, günümüz sorunlarına da ayna tutmadığını söyleyemez.
Ayla Kutlu'nun önceki roman ve öykülerinden bilinen engin duyarlılığı, gözlem ve sentez gücü, bilgisi, sarsıcı ve değişik bir tragedya olarak odaklanıyor "Kadın Destanı"nda. Klasik destan biçimini kullanarak, önceki metinlerde yalnızca bir figür olarak görünen kadının çok eski çağlardaki yaşamıyla yoğun bir atmosfer oluşturuyor, gerçekler ve değerleri çağrıştırarak bu atmosferi günümüze taşıyor. Böylece, evrensel bir durum yazınımıza giriyor...
--spoiler--

kana çiçeği

--spoiler--
KANA ÇiÇEGi (ya da KANNA) (Diğer adı: Tespih çiçeği)

Kanagiller familyasının örnek bitkileridir. Anayurdu Tropikal Amerika olan ve 50 kadar türü bulunan bu yarı dayanıklı, yumrulu otsu bitkinin bilimsel adındaki Canna sözcüğü, Eski Yunanca'da kamış anlamına gelir. Kara renkli sert tohumları tespih tanelerine benzediğinden dilimizde Tespih çiçeği adı da verilen bitkinin kamışı andıran kalın ve güçlü sürgünleri 1,5 - 2 m'ye kadar boylanabilir. Koyu yeşil renkli, şeridimsi biçimli yaprakları iri ve geniş olur. Yaprakları erguvani kırmızı renkte ya da alacalı olan kana çiçeği bitkilerine de rastlanır. Yazın açmaya başlayan ve havaların iyi gittiği yıllarda çiçek açışını kasım ayına kadar sürdüren bitkinin iri ve gösterişli çiçekleri

kırmızı, pembe, sarı ya da portakal rengidir. Bazen noktacıklar halinde renkli olan çiçekleri, sürgünlerin tepesinde tek tek ya da ikili olarak dizilir. Kana çiçeği bitkisi bahçelerdeki tarhlarda grup halinde veya bordürlerde diğer çiçeklerle karışık olarak yetiştirildiğinde çok güzel görünür.

istekleri ve Üretimi
Kana çiçeği bitkisi bol güneşli ya da yarıgölge ortamları; organik madde yönünden zengin bitek bahçe toprağını sever. Sık gübrelenmeyi, özellikle çiçekliyken sıcak ve kurak havalarda bol bol sulanmayı ister. Soğuk havalara karşı pek duyarlıdır, ilk don olayıyla birlikte bitkinin tüm sürgün ve yaprakları donar. Kana çiçeği bitkisi tohumlarıyla ya da kök yumrularıyla üretilir. Bitkinin tohumuyla üretimi ayrıntılı çabalar gerektiren bir iş olduğu için onu profesyonellere bırakmak doğru olur. Kök yumrularıyla üretiminde, önce bu yumrular parçalanıp temizlenir. Mart ayında kök yumruları bahçede bitek toprakta hazırlanmış yerlerine 60'ar cm. aralıklarla ekilip bolca sulanır. Son olarak şunu da eklememiz gerekir: Kışı ılık geçiren yörelerde kök yumruları toprakta bırakılabilir. Ertesi yıl bu yumrulardan süren bitkiler daha da güçlü olur ve daha da bol çiçek açar.

--spoiler--

flamingo çiçeği

Flamingo çiçeği (Anthurium scherzerianum), yılanyastığıgiller (Araceae) familyasından uzun sapları ve belirgin damarlı koyu yeşil yaprakları ile kırmızı, turuncu, ve beyaz renkli büyük çiçek tablaları olan bitki türü.

Amerika'nın tropik bölgelerine özgü olan bu türün çok gösterişli yaprakları vardır. Uzun ömürlü, göz alıcı çiçeklerinin olması yetiştirilme nedenidir. Her zaman yeşil olan bitkilerdendir. Dekoratif yaprak ve çiçekleriyle sera ve salonlarda kullanılır. Ayrıca çiçekleri kesme çiçek olarak da kullanılır.

Ekolojik özellikleri
Sıcak ve gölge aynı zamanda nemli ortamları severler. Kış aylarında en düşük sıcaklık 16 derece , yaz aylarında optimum 21-27 derece arasında olmalıdır. Gelişme döneminde ise yarı aydınlık nisbi nemi yüksek ortam ister.

Yetiştirme ve bakım
Saksı toprağı, geçirgen ve mineral maddece zengin olmalıdır. Toprak harcında mineralce zengin bahçe toprağı, yarı çürümüş yaprak ve gübre karışımı, torf, az miktarda nehir kumu, bir miktar saksı kırığı ve çam ağaçlarının ibrelerinin ilavesiyle hazırlanır.

Gübreleme çiçeklenme zamanında haftada bir kere yapılır. Sulamaya suyu kireçsiz olmalıdır (yağmur suyu). Salonda yetiştiriliyorsa nisbi nemi korumak için yapraklara sık sık kireçsiz su püskürtülmelidir. Saksının dibinde su birikmemelidir. Mart ayından Kasım ayına kadar bol sulama yapılmalıdır. Sulama kış aylarında az yapılmalı ancak saksı toprağı hiçbir zaman kuru olmamalıdır.

Üretimi
Tohum veya sürgünlerle üretilir. Tohumla üretimde ilkbaharda kum ve sphagnum yosununa kasalara ekilir. 27 derece sıcaklık ister. Kasa üzeri cam ile kapatılır. Sürgünle üretimde bitkinin yanında meydana gelen sürgünlerin köklendikten sonra ayrılması ile Mart ve Nisan aylarında yapılır. Kök oluşturan yavru bitkiler keskin bir bıçakla alınır.

çam fıstığı kabuğu

(bkz: çam fıstığı)

--spoiler--
Çam fıstığı, fıstık çamının (Pinus pinea) kozalaklarından çıkarılan sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukca yüksek bir besin maddesidir. Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi 20 yaşından sonra başlar.

Yenilebilir ve yüksek ticari değeri olan bir tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla ile izmir ili Bergama ilçesine bağlı Kozak yöresinde üretimi yapılmaktadır.

Türk mutfağında pilav, dolma ve helvanın bir malzemesi olarak kullanılır.

Üretimi
Fıstık çamının kozalakları olgunlaşınca ağaçtan bir sopa yardımıyla düşürülür ve güneş alan bir yerde serilir. Kozalaklar sıcağın yardımıyla açılarak içindeki tohumlar dışarı çıkarılır. Tohumlar suda yumuşatılarak içindeki fıstığın ayrılması sağlanır. Tohumu kaplayan ince zar temizlenir ve son olarak fıstık kurutulur. Kurutulan fıstıktan çıkan fıstıklar çuvallanıp satışa hazır hale getirilir.

Çeşitler
Türkiye'de çam fıstığı Türk Standartları Enstitüsü tarafından 3 tipe ayrılmıştır.

* Kozak tipi, yumuşak, iri ve dolgun gövdeli
* Aydın tipi, iri-ufak ve az dolgun gövdeli
* Maraş tipi, uzun ince ve gevrek

--spoiler--

bilecik pomem

(bkz: pomem)

--spoiler--
Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM); Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olup yapılacak sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim-öğretim kurumlarıdır.
istanbul Arnavutköy, istanbul Etiler, istanbul Adile Sadullah Mermerci, izmir Bornova, Eskisehir, Çankırı, Merzifon, Aydın ve Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü olmak üzere 9 okulda polis meslek eğitimi verilmektedir. Eğitim kurumlarına 4 yıllık üniversite mezunları alınmaktadır.
--spoiler--

beşiz çiçeği

--spoiler--
Beşiz Çiçeği (Pentas Lanceolata)

Kökboyasıgillerdendir. Anavatanı Tropikal Afrika ve Madagaskar adasıdır. Bitkinin mızrak biçimli, uzun ve yeşil yaprakları tüylüdür. Yalancı şemsiye şeklinde bitkinin tepesinde toplanmış yıldız biçimli, küçük çiçekleri beyaz, pembe veya leylak renginde, 10 cm eninde kümeler oluşturarak, aslında kış mevsiminde ama bazen yılın herhangi bir zamanında tüm güzelliğiyle açarlar. 45 cm kadar uzayabilir ve çevresine 30 cm kadar yayılabilirler. Tohumlarıyla veya gövde çelikleri ile üretimi sağlanır.

Beşiz Çiçeğinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Humusça zengin bahçe toprağına biraz kil, yaprak çürüntüsü ve yanmış çiftlik gübresi karıştırılarak bitki için uygun toprak hazırlanır.

Su: Çiçeği açtığı etkin dönemde bolca sulanır. Dinlenme dönemi ve kış mevsiminde çiçeksizken suyu biraz azaltılır.

Işık: Güneşli ve çok aydınlık ortamları sever.

Sıcaklık: Ilık ve havadar ortamları sever.

Gübre: Çiçekli olduğu dönemlerde bitkiye ayda iki kez standart sıvı gübre verilir.

Saksı Değiştirme: Çiçeğin kökleri saksısını doldurduğunda, ilkbahar mevsiminde uygun toprak ilave edilerek saksısı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Şayet saksı değiştirilmek istenmiyorsa, ilkbahar mevsiminde bitki özenle sökülüp ,kökleri kırpılır, uygun toprak ilave edilerek aynı saksıya geri dikilir.
--spoiler--

çocuklar duymasın

--spoiler--
Çocuklar Duymasın, 2001-2005 yılları arasında yayınlanmış, Mint (Made in Turkey) adlı yapım şirketinin hazırlamış olduğu bir Türk televizyon dizisidir. Birbirine katlanamayan, ayrılığın eşinde yaşayan karı koca ve bu evliliğin devamını zorunlu hale getiren iki çocuklu bir ailenin birbirleri ve dostlarıyla olan ilişkilerini anlatmıştır.

Çocuklar Duymasın, Eylül 2001 yılından itibaren TGRT'de 13 bölüm yayınlandı.1 Haziran'da Atv'ye geçerek 2003 haziran ayına kadar Atv'de yayımlandı. Ardından 2003 yılı Eylül ayında Star TV'ye transfer oldu. ve bu sezonun ortasında dizinin harika gidişatı başrol oyuncularından biri olan Pınar Altuğ'un ayrılmasıyla birden bozuldu. 9 Ocak 2004 gününde ayrılma sebebi ise dizi yazarının "Bu bir aile dizisi olduğundan oyuncularımızın özel yaşamındaki olumsuz bir gelişme, diziyi olumsuz yönde etkileyeceğinden o oyuncunun ayrılması en uygun davranış olacaktır" demiş olması ve gazetecilerin bu olayı gündeme getirmeleri oldu. Aynı durum Tamer Karadağlı'nın başına da gelince diziden ayrılmak zorunda kaldı. 2004-2005 sezonunda Çocuklar Ne Olacak adıyla devam etti ve dizi 2005 Mayıs'ında Tamer Karadağlı'nın dönüşü ile final yaptı. 5 Ağustos 2010'da yeniden başladı.
--spoiler--

avize çiçeği

--spoiler--
* Bilimsel Sınıflandırma
o Alem: Plantea
+ Şube: Magnoliophyta
# Sınıf: Liliopsida
* Takım: Liliales
o Familya: Agavaceae
+ Botanik Adı: Yucca
# Türkçe Adı: Avize

Her dem yeşil, çalı formunda olan bitkilerdir. Yaprakları 60-70 cm uzunluğunda şerit
biçiminde, ucu sivri ve koyu yeşil renklidir. Çiçekleri bitkinin ortasından gelen bir çiçek sapının dallanması ve bu dalların üzerinde aşağıya bakan çan şeklinde ve çok sayıdadır. Çiçekler beyaz-krem renkli olup yaz aylarında çiçek açar.

Üretimi
Üretimleri çelikle yapılır. Birçok tür kök çelikleri ile kolaylıkla çoğaltılabilir. Ana bitkiler nisan ayında sökülür. Ana bitkinin köklerinden hazırlanan kök çelikleri 8 lik saksılara ve yüzlek olarak dikilir. Üzerleri hafifçe toprakla örtüldükten sonra seralara alınır ve 18 derecede muhafaza edilir. Dikimden 15 gün sonra yeni sürgünler meydana gelir. Sonbaharda 10-12 yapraklı ve 10-15 cm boya ulaşır.

Ekolojik istekleri
Zayıf, kumsal topraklarda yetişebilir. Deniz kenarlarında kullanılmaya elverişli bitkilerdir.

Peyzajda Kullanımı
Çim alanları üzerinde soliter ya da küçük gruplar halinde kullanılır. Ayrıca süs bitkisi olarak da değerlidir.

Önemli Türleri
Yucca filamentosa (Avize çiçeği);

Ülkemizde en çok tanınan türüdür. 100-180 cm boyunda, her dem yeşil çalılardır. Yaprakları 50-60 cm uzunluğunda, dar uzun, ucu sivri, koyu yeşil renklidir. Çiçekleri 60-70 cm uzunluğunda ki bir çiçek sapı üzerinde aşağı bakan çan şeklinde bir çok çiçeğin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Çiçekler beyaz-krem renklidir ve temmuz-ağustos aylarında çiçek açar. Önemli kültür formu Y. filamentosa Variegata, yaprakları sarı-beyaz alacalı formudur.

Yucca gloriosa;

Hep yeşil yaprakları, 30-70 cm uzunluğunda, 7-8 cm genişliğinde uzunca mızrak görünüşünde, sivri uçlu, dik, sert ve mavimsi renktedir. Yaz ve sonbahar ortasında açan çiçekler 1-1,5 cm uzunluğunda, başak biçimli çiçek kuruluşuna sahiptir. Sarımsı beyaz renkli çiçekleri geniş bir çan biçiminde ve aşağı sarkık şeklindedir.

Karşılaşılan Önemli Hastalık ve Zararlılar
Salyangoz, örümcekler ve toprak zararlılarında görülür.
--spoiler--

yapılmış en aptalca dalgınlık

sınavda kaydırma yapmak *

dünyanın en mükemmel internet sitesi

http://www.google.com.tr içinde her şey var. **

mr noyan

hoşbulduk demek x ay ağır çaylak cezası getirdiğini okumuştum bir başlıkta ne kadarı doğru bilmiyorum * ama nolur nolmaz hoşbulduk demiyorum , umarım önemli değilin bir cezası yoktur ; önemli değil , sözlüğe katldığım için mutluyum.

sözlük yazarlarının itirafları

bugün hep ukte doldurdum.