ışınlama eski devirlerde biliniyor ise biz şu anda teknoloji çağındayız diyebilir miyiz? yada ışınlama teknoloji ile alakalı bir şey mi?

hz. sülayman, sebe melikesi belkıs'ın tahtını o gelmeden önce bulunduğu yere getirilmesini istedi. halkından 2 kişi cevap verdi. ikiside ben bu işi hemen yapabileceklerini (tahtı ışınlayabileceklerini) söyledi. bu iki kişiden biri cinlerden bir ifrit idi. (ifritt, şeytanın cinlerden olduğu gibi bir cin türüdür.) (bkz: şeytan cinlerdendir)

''cinlerden bir ifrit , "sen yerinden kalkmadan ben onu sana getiririm ve şüphesiz ben, buna güç yetirecek güvenilir biriyim" dedi._neml39.ayet

''kitaptan bilgisi olan biri, "ben onu, gözünü kapayıp açmadan önce sana getiririm" dedi. süleyman, tahtı yanında yerleşmiş hâlde görünce şöyle dedi: "bu, şükür mü, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni denemek için, rabbimin bana bir lütfudur. kim şükrederse ancak kendisi için şükretmiş olur. kim de nankörlük ederse (bilsin ki) rabbim her bakımdan sınırsız zengindir, cömerttir."_neml40.ayet
(bkz: kopyalamışsın ama tam yapışmamış)
Saçma bir düşünce. Eskiden icat edilip sonradan formülü unutulan bir çok şey var. Bilinmeyenden bilinen bir şey doğuyosa sonuçta o da icattır. Şu an ışınlanma formülünü biliyor muyuz? Hayır.

milattan önce pil örneği bulundu. Bu durum böyle diye elektriğin mucidi iptal mi edilecekti?

Dondurma ilk olarak şu anki kıvamıyla -sanırsam roma'da- üretildi, fakat formülü unutulunca eskilerin meybuz'u gibi buz kıvamında yapıldı sonra tekrar şu anki kıvamına dönüldü.
Bilimsel manada tam cozumlenmemis bir konunun teknolojik icerigi suphelidir.

Ayrica; (bkz: inovasyon)
buna ayet, hadislerle gelen adama salaksınız efendim demek istediğim sorunsal. teknolojiktir. tahminim buna yöneliktir.
matematik ; doğal bilgi.
bilim ; politika - ticaret.
teknoloji ; ürün.

ışınlama ; bir konu.

açayım;

tolstoy matematiği (fizik, kimya vs.) süs bilimi olarak görür, ona göre gerçek bilim (sonradan fikirleri değişti) düşünceden başka bir şey değildir (descartes'a benzer fikirler).
şimdi siz ışınlama konusunu ele alıp matematikle ona ulaşmaya çalışır sonunda teknolojik bir ürün elde edebilirsiniz. yada (eğer mümkünse) başka bir bilgiyi işleyerek (matematik harici - süs bilimi olmayan) teknolojik bir ürün olmadan ışınlama (amaç) ulaşmış olabilirsiniz.

birincisine teknoloji dersiniz, ikincisine mucize veya yaratıcının lütfu vs. dersiniz onu bilemem. birincisi kesin sonuca gider, ikincisinde çok başka muhabbetler vardır.

anladınız mı? belki evet, belki hayır.