bugün

faydasız eylemdir * hadi icat ettiler böyle bi aracı önümüzü göremicez yani seyirlik bişiler çıkmıcak. rota yazılarak güp diye gitcez. oysa öyle mi gördük han solo bi çıkıyodu hiper uzaya tam yol tamamda bi görüyo yani yıldız falan çizgide olsa.
300.000 km/sn. ile giderken tünel etkisinde olacağımız için gereksiz olan eylemdir. zira zaten her şey bulanık görünür. hatta atomlarımıza ayrıldığımız için daha fazla gereksizdir. istesek de ışık düğmesine basacak parmak kadar atomu bir araya getiremeyiz.
ışığın farın içinde kalmasıyla devam eder.
(bkz: baba akü yok)
uzay boşluğunda 30 km/saat hızla süzülen bir amca elindeki meşeyi fırlattığı anda meşenin sıfır noktası 30 km/saat olur. yani meşenin ilk hızı fırlatmanın verdiği momentin kuvveti + 30km/saat olacak...
bu örneğe göre;
havasız ortamda ışık hızı ile giden bir arabadan fırlatacağınız bir meşenin hızı ışık hızını geçmeli...

ama gel gör ki;
ışık hızıyla giden bir araba farını açtığı anda ışık hızı + farın hızı olması gerekirken "ışık hızı aşılamaz teorisi" yüzünden bu eylem paradoksa yol açıyor.. Ancak bu teoride tarihe karışıyor... çünkü ışıktan hızlı hareket edebilen takyonlar mevcut efenim..
arabanın tüplümü yoksa benzinlimi olduğuna göre değişir.
uzunları mı kısaları mı? diye sorulacak hede.

:)
isik hizinda giden arabada nitro basmak gibi bisey herhal.
boşa akü harcamaktır...
turkse farlardan cıkan ısıkla yarısa gırmektır.
sürücünün kadın olma ihtimali %99.9999999'dur.
konu hakkında düşünülen ilk hata teorik olarak mümkün görünse de pratikte mümkün değildir. ışık hızına nasıl ulaştın evladım sen derler adama. sen ulaştıysan farının ışığı daha hızlı ulaşır. önüne gezegen filan çıkar görmez toslarsın filan. maazallah.