bugün

üniversiteyi tercih edeceklerin niteliğine göre değişebilecek tavsiyelerdir...

öncelikleriniz arasında kız, ortam, boş lakırdılar varsa, siktirip tüm üniversitelere gidebilirsiniz... (bkz: hepsi aynı götün boku)

öncelikleriniz arasında, idealist kırıntılar varsa, vakıf üniversiteleri kısmen tavsiye edilebilir... (bkz: üstatlara çırak olmak) büyük bir lütuf olur...

öncelikleriniz arasında bilmek, bildiğini idrak etmek, idrak ettiğini zikredip neşretmek ve tatbik etmek varsa, yırtın o üniversite tanıtım broşürlerini ve def edin başınızdan üniversiteye girmiş ukala cahilleri...

bir sanatkara bende olmayı gaye edinin...
nereyi tercih ederlerse etsinler 'üniversiteye kapağı bir atalım zaten dersleri geçeriz' mantığını baştan kafalarından silsinler.
istanbul hukuk hariç neresi varsa orayı yazın.

edit:istanbul hukuk öğrencisiyim çalışmaktan ölürsünüz.
Karabük üniversitesine gelmeyin. Biz de gitmiyoruz zaten.
yaz okulu olmayan bir yeri tercih edin.
Öncelikle iyi bir şehir tercih edin, ilk sırada tabiki her üniversitesi olmasada istanbul gelir, ama olmazsa eğer izmir, Bursa ve eskişehir tercihleri yapabilirsiniz. Eğer Bu şehirlerde oturuyorsanız bu şehirlerin dışında herhangi bir yere gitmek size zor gelecektir.

Sonraki adım iyi bir bölüm seçmek, Gerçekten 4 sene boşuna okumayın. Girin kariyer sitelerine işveren ilanlarına en azından bir fikriniz olur. Boş hayallere ve hobilere yer vermeyen akılcı davranın. Sırf mühendis olmak için boş mühendislik bölümlerinde okumayın.

Fen edebiyat tercih edecekseniz eğer sadece kimya okuyun, Bir kimya mezunu olarak iş başvuruda ve iş bulmada pek fazla sıkıntı çekmedim.ortalama altı bir üniversitede kimya mühendisliği okumak yerine belirli üniversitelerde kimya okumak daha iyidir aklınızda olsun. Tercih meselesi tabiki ama Fizik,edebiyat,felsefe,tarih gibi bölüm okuyan öğrenciler için okul sonrası gerçekten zor. Biyoloji biraz daha avantajlı.

Bol şans.
büyük bölüm küçük şehir tercih edebilirsiniz gönül rahatlığıyla.

2011'in türkiye'si kurtlar sofrası yavrum. artık mezun olduğun üniversiteye götünü verip "ben rahatım abi yheaaa, boğaziçi mezununu işe almayacaklar da kimi alacaklar?" diyemiyorsun maalesef. canavar gibi olacaksın, istersen ebesinin amı üniversitesinden mezun ol, yine rahat rahat yer bulursun piyasada.

iş sizde bitiyor yani bunu demeye çalışıyorum. o allı pullu üniversitelerin adlarına, şanlarına ve kampüslerine aldanmayın.
rehber hocalara tercih listenizi emanet etmeyin. valla anlamıyorlar. bir bilene yaptırın. hiç kimseyi bulamıyorsanız getirin ben yapayım.
sakarya üniversitesi inşaat mühendisliği bölümü tercih edecek birileri varsa eğer *
-aklınızı başınıza alın 1.sınıfta ortalama yapmazsanız ilerde ortalama sıkıntısı çekebilirsiniz.
-mümkün olduğu kadar yaz okullarından uzak durun,ama bu zor olacak iş sadece sizde bitmiyor.
-inşaat müh. diğer mühendisliklerinden not bakımından garip garip uygulamalar yüzünden diğer bölümlerden ayrılıyor her sene acayip şeyler oluyor dersler gittikçe zorlaşıyor.
-gene de gelmek istiyorsan atla gel ben buralardayım daha her türlü not yardımım dokunur.*
üniversite ve bölüm tercih edecek kişiler, öncelikli olarak ilgi alanlarını ve eğilimlerini karşılayacak bir bölüm tercih etmelidirler. istemeyerek okuyup mezun olduktan sonra yaptıkları mesleğide isteksiz icra etmek mecburiyetinde kalacaksanız, bu hayat size çekilmez gelir. hemen hemen çoğu bölüm için artık ciddi bir işsizlik riski boy gösterdiğinden dolayı, artık birkaç bölüm dışında geleceği garanti meslek kalmamış gibidir. demek istediğim şudur ki, mezun olduktan sonra sürünecek olsanız bile istediğiniz bölümü okuduktan sonra sürünün. kendinizi geliştirmediğiniz müddetçe, en kral bölümlerden ve okullardan mezun olsanız dahi günümüz şartlarında işsizlik tehdidi ile yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. eğer çok sağlam bir puanınız yoksa, orta ve düşük düzeyde bir tercih yapmak zorunda kalmışsanız, tercihiniz severek okuyabileceğiniz bölümler olsun.

kendinizi geliştirebileceğiniz ve çevre edinebileceğiniz bir üniversite tercihi yapmakta ayrıca önemlidir. üniversite hayatı insana çok şey katar. bu durum ancak üniversite ortamını tanıdıktan sonra anlaşılır. ortamdan kastım; arkadaş, karı, kız, gezme, tozma olayları değildir. farklı çevrelerden, şehirlerden, görüşlerden insanlar tanımaktan tutun da, içinde ki kültürüyle, siyasetiyle, bakış açısıyla bambaşka bir durumdur.
hatay yazarsanız kilo alırsınız. üstelik yeni yeni gelişen bi üniversitedir. lakin tıp fakültesi ve hastanesi fena değildir. kampüsün karşısındaki öğrenci evleriyle güzel bi ortam oluşmuştur.
(bkz: okumasınlar)
celal bayarı yazmayın.tek tavsiyem budur.
kızlar mühendislik fakültelerini tercih edin.*
Ege üniversitesini yazın, dokuz eylülden daha güzeldir.

ha yok illa izmirde hukuk okuyacağım diyorsanız, buyrun gelin. alt dönemimiz olun.
hukuk yazmayın oğluum. hayatınızı, gençliğinizi, yıllarınızı yakarsınız. o koca kitaplara günlerce haftalarca çalışıp yine de geçemezsiniz. (bkz: tercih ettiğim güne lanet olsun)
marmara iletişime hiç bulaşmayın her şey çok yavaş işlemekte ve hocalar notları çok geç açıklamaktadır. yaz tatili geldi hala vize notu açıklanmadı arkadaş.
bölümü tercih ederken öncesinde okutulan dersleri araştırsınlar.
önce sakin olun. sonra adam gibi oturun bakın haritadan nerede kalıcam hergün nereye gidicem. unutmayın program bi kere kaçarsa gerçekten toplamak zor olur. seçiminizi yaptıgınızda hala karnınız ağrıyorsa sakın ama sakın boşvermeyin üzerine gidip detaylıca öğrenmek sizi o konuda rahatlatır. bide gideceğiniz yerin yerel dergi gazetelerine bi göz atın. sonuçta bi yerde vaktin artık orada geçicek ve kolay degildir. 7/24 batak sonuca ulaştırmıcak sizi.
üniversiteye de bölüme de takılmayın. orada tanışacağınız insanlar hayatınız boyunca sizinle beraber olacak. hazırlanın bekleniyorsunuz..

ve mezun böyle dedi.
üniversitede hakim olan siyasi görüşü mutlaka araştırın ve ona göre tercih yapın. belki benim kadar şanslı olamayabilirsiniz.
sakın iki yıllık deyipte burun kivirmayin.. zira 4 yillik mezunlardan cok cabuk is bulma imkaniniz var. *
(bkz: harita ve kadastro)
(bkz: optisyenlik)
(bkz: acil tıp teknikerliği)
(bkz: anestezi)
(bkz: radyoloji)
3. sınıfa kadar hayatınızı yaşayın. 3 ve 4. sınıflarda sistem, hayat, kapitalizm gibi kavramlar üzerinde kafa yormaya başlayın. sistemi algılayın.
gideceğiniz anadolu şehrinin köklü ve taraftar desteği olan bir takımı varsa, o şehirde 3 büyüklerden birinin formasıyla dolaşmayın. şırıngayla kan alırlar.
Tercihlerini yazarken dikkat etsin. En büyük tavsiyem de Özyeğin Üniversitesini tercihleri arasında değerlendirsin. En azından girişimci bir yanı bulunuyorsa ciddi ciddi incelesin. Onun dışında bişi yapmasına gerek yok. Sadece sabretsin.
güncel Önemli Başlıklar