bugün

ülkemizde öğretmenlere öyle değer verilmez ki yaptıkları tatiller, mesai saatleri birilerinin gözüne batar durur.
çünkü onların gözünde öyle değersiz bir meslektir ki verilen paraya yazıktır. ondan sonra niye geri kaldık!
bugün sözlükte bir çoğumuzun şahit olduğu üzere aslında verilmeyen değerdir.
değer verilimiyor diyen değer kime verilmiyor biliyor musunuz emekçiye, işçiye verilmiyor.

adam okulu bitiriyor sonra ben atanamadım diye ortalıkta dolanıyor, her yerde üniversite var bunların binlerce mezunu var hangi birisi atanacak peki.

konuyu dagıtmadan söylüyeyim, bu ülkede öğretmene yeterince değer veriliyor kimse kusura bakmasın.
Kpss de kusursuza yakın bir puan alamadan atanamayan, bu olmasa bile dandik bir sınavda ortalama bir puan almasının kişi kalitesini gösteremeyeceği bilen özverili insanlara verilen değerdir.
300,000 adet atanamayan öğretmenden değeri anlaşılır.
azdır maalesef. ilkokulda bir öğretmenim vardı kimsenin istemediği engelli öğrenciyi kabul etti onu geçtim afedersin tuvalete bile götürürdü. fakir bir arkadaşın elektrik faturasını ödediğini hiç unutmam. kendi babamdan çok severdim ben o adamı. kötüleri de vardır illaki. ama ne olursa olsun öğretmenlerin hakkı ödenmez.
Önce öğretmen bir şey öğretmeyen hevesli olsun.
Kesinlikle Öğretmenin öğrenciye verdiği degerle paralel değildir.
avrupa ülkelerini kıstas yaparsak az bir değerdir.
Eğitim kalitesinin artmasını istiyorsanız öğretmeni zorlamalısınız, parasını verdiği eğitime ve gösterdiği gelişime göre verirsen eğer hepsi taş gibi eğitimci olur çıkar. Ama bunu yapacak adam göremiyorum meb de.

Böyle bi sistemde yatan öğretmenlere de hak veriyor insan, ama onun vicdanı nasıl rahat bilemiyorum.
ne yazık ki:

(bkz: bir polis değildir)
türk insanının içinde adam olamayan tiplerinin başkasını yererek ve gererek kendini adam sandığını gösterir. oku adam ol, öğretmen ol, öğretmenlerden daha iyi ol. seni alkışlayalım. orda burda sürten ne idüğü belirsiz insanların doktor öğretmen polis asker gibi memurlara karşı acımasızlığı saygısızlığı da bu hükümetin eseri. millet birbirine kafayı taksın biz oy alalım diyorlar.
çok yüksektir. inanmayan kpss puanlarına baksın. amk o puanla girdiğimize göre devlet bize çoook değer veriyor.
ulkemizde ogretmenlerin cogu deger verilmeyi haketmediginden oldukca azdir.
bi ogretmen adayi olarak bakiyorum. bunca yil bizi okutan ogretmenler boş donanimsiz ilgisiz mesleğini sevmeyen çocuklari sevmeyen ego tatminini öğrencileri ezerek gerçekleştiren vs. tiplerdi. vs. dedim çünkü daha pekçok kötü özelliklerini sayabilirim.
böyle olunca da değerlerini kendileri düşürduler sayginliklarini yitirdiler. isterlerse ayda 10 bin kazansinlar yine da saygi gormeyecekler. görmeyeceğiz.
bölgelere göre değişir.
(bkz: 404 not found)
öğretmenin, görev aşkına, öğrencisiyle iletişimine göre değişen değerdir. YAvuz Bülent bakiler, "arif nihat asya ihtişamı" adlı eserinde şöyle anlatır:
Arif nihat asya bir öğrencisinin daveti üzerine o günün şartlarında adana'ya 30 km uzaklıkta bulunan köye, yayan olarak 5 saatte gider ve aynı gün geri dönerek 60 km yol yürümüş olur."
ders ucretiyle beraber iki bin tl civaridir.
ülkemizde öğretmenelere verilen değer, verilen maaşı bile geçmiyor yazık