binbir çeşidi vardır. çok hocam oldu bu eksende. ama bi manyak var ki abi adam hıncal uluçun hipokratla sevişmiş hali. bi insan hem tıp bilip hem her boku eleştirirse o adamdan kaçın. kaçın bilader. hayatınız kararır. şöyle derste dokundurduğu konuları sıralayayım.

-üni
-kampüs
-rektör
-dekan
-ordu
-hükümet
-muhalefet
-berlusconi
-sarcozy
-obama
-saddam [hey rahmetli heyyyy]
-hastaneler
-karakollar.

yeminle abartı yok. hepsini ayrı ayrı irdeliyor herif. bi de bunu latince anlatınca al sana "yandı gülüm helvası"..
yüksek okul düzeyinde derse giren doktora derecesine sahip olmayan akademisyen unvanı. diğerleri için (bkz: öğretim üyesi)
ders vermek ve uygulamalarını yaptırmakla yükümlü, kendilerinde doktora derecesi şartı aranmayan öğretim elemanlarıdır.
fakat nedense sıklıkla öğretim üyeliği kavramıyla karıştırılır ve üniversite hocalarından bahsedilirken öğretim görevlisi denilir. oysaki yardımcı doçent ve üssü ünvanlara sahip hocalar öğretim üyesidir.
sadece yüksek lisans (tezli yada tezsiz fark etmez) yapanlar 2 yıllık myo veya belli başlı akademilerin mesela iibf çeko bölümünde belirli sınıflarda yada kamu yönetimi bölümünün belli sınıflarında hocalık yapabilirler.
ama doktora yapmayanlar için yükselme durumu yoktur mesela doçent, prof gibi ünvanlar alamazlar bunu sadece doktora yapanlar alabilir. sadece yüksek lisans yapanlar öğretim görevlisi olarak kalırlar. yani doçent olamazlar prof olamazlar.
ha maaşları falan kötü müdür? hayır gayet yüksek sayılabilir sanırım (2500 tl civarı olabilir)
Bir tanesinin can düşmanım olduğu meslek grubuna dahil tipler.
(bkz: öğretim görevlisi tişörtü/#22528193)
2 yıllık meslek yüksekokullarında değerli olan, 4 yıllık fakültelerde pek fazla değeri olmayan meslektir. akademik öğretmen de denilebilir bunlara.

özellikle meslek yüksekokullarını ayakta tutan elemanlarıdır. öyleki bazı üniversitelerin meslek yüksekokullarında müdürlük, müdür yardımcılık gibi görevi yaparak senatoya bile girebilirler. ama rektörlük seçimlerinde oy kullanma hakları yoktur (ancak görevde 20 yılını tamamlamış ve idari görevde bulunuyor konumda olanlar, üniversite senatosu onaylar ise seçimde oy kullanma hakkı kazanabilir).

araştırma görevlisi ( asistan ) den daha farklıdır konumları, asistanlar bir hocaya bağlı olarak çalışırlar, belli bir süre sonunda doktoralarını bitirip yrd. doç. dr. olmak zorundalardır, olamazlarsa atılırlar, asistanlar pek derslere girmezler, onlar adı da üstünde araştırma yapmak için varlardır.

ama öğretim görevlisi öyle değildir, öğretim görevlisinin doktora yapıp yapmaması kendi bileceği iştir, doktora yaparsa yrd. doc. dr. olup öğretim görevliliğinden öğretim üyeliği'ne terfi eder (tabi o da kadro gelirse), ama yapmazsa da kimse "niye kariyer yapmıyorsun" diye soramaz(en azından resmi yollarla soramaz, ancak arkadaş arasında "doktora yapsana, yrd. doç. olsana, bazı makamlara gelip bize kıyak yapsana" şeklindeki konuşmaları saymıyorum), çoğu sözleşmelidir aslında ancak yüz kızartıcı, ahlaksız bir suç işlemediği taktirde genelde sözleşmeleri otomatik olarak hep uzatılır yani "kadrolu gibi sözleşmeli" muamelesi görürler, işini doğru dürüst yaparsa kimse öğretim görevlisi'ne birşey demez.
yakın gelecekte hayalimi süsleyen meslek.

guns'n'roses tişörtüyle ve uzun saçlarımla binlik motorumla okula gelerek mesleğimi idame ettirmek istiyorum.

an itibariyle net maaşları 4182 liradır.

ha vergiyle kesilir, evliyse artar orası ayrı mesele.
Hayalim . Amin .
Bir halta yaramayan kesimdir. Hayal aleminde yaşıyorlar bazısı hala karı kız peşinde. Evet.