bugün

her sınava girenin bizim girdiğimiz yıl çok zordu deyip kendini aklamaya çalıştığı garip sınav.
allah var bizim yıl kolaydı.*
gerçi bi bana kolay değildi , kolay olması hoş bişey değil herkes çözdü.
stresli bir maratonun sonucunda, bir kaç saatlik sınava tabi tutularak hayata yön veren bir sınavdır.
artık var olmayan, 2009 itibariyle son bulmuş olan sınavdır.
"artık var olmayan, 2009 itibariyle son bulmuş olan sınavdır."

sınava hazırlanan öğrencilerin yavaş yavaş delirdiğini anlamamıza neden olmuş sınavdır aynı zamanda.
Öncesinde, üniversitelerde piknik havasında geçen geziler düzenlenen sınavdır. Ayrıca bu gezilerin lise ve üniversite öğrencilerini kaynaştırma gibi gizli bir yönü de vardır. Öküzün trene baktığı misal etrafı seyreden liseliler ve kızlara sarkmak amacıyla liselilerin etrafında tavaf eden abazan üniversite gençliğinden kupleler görmek de mümkündür.
insanın kültürel kafasının açılmaya başladığı, kendini en geliştirmesi gereken, izlemesi, okuması, irdelemesi, sosyal etkinliklere katılması, spor yapması; film, müzik, tiyatro festivallerine katılması ve kendini bulması gereken zamanını, başka hiçbir şey düşünmeye izin vermemecesine kaplayan ve bunlar yerine; sabır, sinir, dengesizlik, stres, kendine ara verme süresi ve en önemlisi belirsizlik katsayılarının; gitmek istenilen üniversite, üniversite bölümü ve lisede seçilen bölümün aynı noktada kesişebilme yüzdesiyle çarpılarak puanı elde edilen direnç sınamasıdır.
Öğrenciyi öğrendiklerinden çok sınav sistemini ne kadar öğrenip öğrenmediğiyle ölçer. bu yüzden öğrenci okulda ya da dersanede ders kitaplarından ve konu anlatımlı dersane kitaplarından öğrendiklerini ek kaynaklar, kitaplar, kültürler, haritalar, yerine test kitaplarındaki yalnız(3), (2)ve(3), hepsi, hiçbirisi, bazıları gibi şıkların arasındaki ali cengiz oyununu ortaya çıkarmakla pekiştirmek zorunda bırakılır. Diğer yöntem bilgiyi sindirmeyi ve bir şeyler hakkında düşünmeyi doğuracaktır ki, öğrencinin buna vakti''bırakılmamaıştır''. Bu sayede daha az düşünüp daha çok çalışan, üretmeye değil eleman olmaya alışan beyinler, ileride sistemin tercih edeceği bireylerde vuku bulacaktır.
(bkz: östrojen salgılama sistemi)
(bkz: öküz sandım sümbülü)
*
üss(üniversite seçme sınavı)'den öss(öğrenci seçme sınavına)'ye dönmüş sistemin parçası.
şimdilerde ygs ve lys diye birsürü sınav var..
(bkz: heey öss girsin gözüne kalemlerim, silgilerim, dersane masrafları da cabası.)
çoğu insan için önemlidir bu sınav. çünkü ya kendisi, ya ailesinden biri, ya bir akrabası girer bu sınava. elbette önemlidir bu sınav ama kazanılmaması durumunda hayatın bitmesi gibi şeyler söyleyenlere katılmak mümkün değildir. bakın! nefes alabiliyoruz hala.
şöyle bir şeydir:

http://www.timsah.com/kon...ublajlari-oss/ndvddslpay1
sıçarken geviş getirmeye benzeyen sınavdır. sefil ve devinimselliği vurgusal bir süreçten geçirip gömücü taktiklerini iriteye uğratarak sunar.
geçen gün amerika'nın össsine girdim fulle yakın çıkardım, oradaki matematikteki yegane zor soru x+y=5 x-y=3 x2+y2=? idi. sonra döndüm bizim össmize baktım küfrettim, parçalıyoruz kendimizi, orada tıp okuyan vatandaş iki sene boyunca bizim lise2den itibaren gördüğümüz biyolojiyi görüyor. Boşu boşuna bize çok yükleniyorlar, durmadan bilgiler yükleniyor.
ne denilse boştur. düşünülen çok şey vardır ancak söylenecek söz pek azdır.
öğrencileri lise birinci sınıftan strese sokan bir dönüm noktasıdır.
(bkz: bir öss vardı ne oldu ona)
Öğrenciyi Sıkıntısa Sokma.
matemetiğiyle, fiziğiyle, kimyasıyla, geometrisiyle normal bir lise öğretmenine rahatlıkla kafa tutabileceğim kadar çalışmama vesile olan, ancak girdiğim fakültede sadece biyolojisini kullandığım - onun da sadece insanı ilgilendireni - sınavdır. bu sınav aklıma gelince bir anlık siyasete atılıp eğitim sisteminde reform yapmak isteği doğmaktadır. ancak siyasete sınavla almıyorlar, ben alışmışım sınavla bir yerlere girmeye.
ösym başkanlığı için açılımı "öyle sikicemki sizi" olan sınavdı.
3 farklı şekildeykende girdiğim sınav öss-öss(2.bölüm dahil)-lys,ygs
bazıları ilk sene puanı düşük olanlar bir sene kasıp uçsunlar falan diyor lan ben bu sınava 5 kere girdim 2 kere üni kazandım kastığım sene aldığım puan ilk sınavda aldığım puandan max.20-25 puan yukarıda hiç bakmadan laylaylom için girdiğim sınavdaysa max.20-25 puan aşşağıda kafaya takmaya değmez kasıcaksan üni.ye geldikten sonra kas kardeşim.
Son olarak olgunluk sınavı olarak değişmiştir. Ancak olgun kelimesinin agustosta yasaklanması ile sonuçların internetten nasıl öğrenileceği merak konusudur.
kazanmanın sırrı çözülmüştür.

http://capsverlan.com/sho...1da4079b9d7ab95d0a82979b5
şu sınav bizim ufkumuz köreltmekten başka bir işe yaramıyor.
http://www.beyinegzersizi...nindan-oss-itirafi-6.html
öğrenci sıyırma sınavı da denilebilir. öyle ki sınav esnasında bazı öğrencilerde tırnak kemirme, kalem silgi vb. yeme, kendi kendine aptal aptal gülümseme görülebilir. kafayı bir süre kaşıdıktan sonra "dank" eder bir görünüş sergileyerek mutluluktan uçarcasına cvbı işaretleyen tiplemeler de vardır. bazılarında ise genç yaşta hipertansiyona sebebiyet verebilir. 17 yaşından küçüklerde kullanılması durumunda çocukta psikopatik, agresifijenik, nörolojik, kardiyolojik problemlere sebebiyet verebilir. ztn son versiyonlarında doz aşımı yüksek olduğu için çoğu gencin apışıp kalmasında da büyük rol oynayan sistemdir.
sanırsam tez anti tez olayıyla özletilen sınav.

--spoiler--

http://birkibrityak.blogs...akikati-tez-anti-tez.html

--spoiler--