bugün

Evet. Devlet okullarının eğitim düzeyi ortada bir şey yapamazsa özel okulda dil öğrenir. Ben çektim dilin problemini sen çekme yavrum derim. Yeğenime diyorum aman sende sanki ingilizce konuşuyoruz diyor ama olsun.
Okutuyorum. Aksi mümkün değil.

Göçmen olmayan bir muhitte dahi yaşasanız, devlet okulu hem kalabalık, hem dil eğitimi yok, hem yoğun dini müfredat var -ben tercih etmiyorum- hem de erken bitiyor.
Çalışan biri iseniz zaten aksi söz konusu değil. Devlet okulları 2-3 gibi kapanıyor.

Uzun uzun yazmışlar, yurt dışına yollardım vs. O minimum lisede olabilir. El kadar çocuk zorunlu haller dışında, şu devirde ebeveyninden ayrı kalamamalı. Lise dahi iddialı.

Üniversite için ben de yurt dışı seçeneklerini mantıklı buluyorum. Bu kurda ne olur, ne biter bilinmez tabi. En azından Niyetim çocuğun yetenek ve isteğine göre yurt dışında bir yerlere yollamak da Daha 8-9 senem var. Bakıciiz.
Ben size bisey soyliimmi kartal imam hatip üstüne okul tanimıyorum cıkanlar hemen iş buluyor. Devlet bakanları imam hatipler oluyor.
Sttir et eğitimi falan markası yeter.
Zaten mecbursun.

Şuanki Devlet okuluna göndereceğine hiç gönderme.
Zannetmiyorum. Çocuğumun kendi istemediği sürece doktor avukat vs olma gibi bi zorunluluğu yok. isterse desteklerim. Yani ilkokulda kendi çabasıyla iyi bir lise kazanırsa zaten okumak istiyor diyebiliriz. Çabalamıyorsa demek başarılı ve mutlu olacağı alan akademi değildir. Oraya vereceğim paraları 18ine kadar yatırım yaparak biriktiririm. O yaşa geldiğinde üniversiteye mi harcayacak ne yapacak kendisi bilir.
Biz solcuyuz fakir olalim zengin olalim özelde okutmam.
yüzde 60 zam geliyormuş. ortalama 200 bin lira deniyor. ve bunda servis ücreti felan yok ha.
Çocuğuma bağlı.

Çocuğum gerçekten sayısal veya sözel alanda olağanın üzerinde yetenekli bir çocuksa yeteneklerini fırsata çevirmesi adına, iyi eğitim veren özel bir eğitim kurumunda okuturum.

Ancak çocuğum okula gidip gelmekte zorlanan, dersleri sevmeyen, sayısal ya da sözel alanlarda olağanın altında yeteneği olan bir çocuksa, üzgünüm çocuğum, ben bugünlerde kolumu kaldıracak gücüm olmadığı halde çalışıyorum, seni özel okula yollayamam.
Okutamam. O yüzden doğurmayı düşünmüyorum, tşk.
Kesinlikle evet derdim.ta ki geçen bir tanıdığımızın çocuğunu izmir amerikan kolejine 322.000 tl karşılığında yazdırdığını duyana dek.ama nakit ödersen 316.000’e düşüyorlarmış.
Servis hariç 200 bin onumuzdeki yılın okul ücreti
(okul+yemek+kıyafet+kırtasiye).
inanılmaz rakamlar bunlar.
Araba tamiri öğrensin ne okulu.
Okutmam.
Okutmam gitsin tırek serseriler grubuyla gezsin.
Sosyalist adamız bizi özel okul bozar.
Bulunduğum ilde devlet okullarında sınıflar 40 kişi. 40 kişilik bir sınıfta öğrenci birşey öğrenemez. O yüzden iki oğlum da özel okula gidiyor. 14 kişilik sınıflarda okuyorlar.

Bir başka husus devlet okuluna gitselerdi ikisine de mecburen matematik, ingilizce vb. özel ders aldıracaktım. Bir sanat ve spor kursuna gönderecektim ve ayrıca kültürlensinler diye bir sürü yeri gezdirip göstermek zorunda kalacaktım. Bunlar için harcayacağım para ve zaman da cabası.

Özel okul sayesinde Büyük oğlum bağlama küçüğü piyano çalabiliyor. Çalabiliyor derken büyüğü radyoda duyduğu türküleri notası önüne yazılı konmasa da solfejini çıkartabiliyor. Yine özel okul sayesinde yüzmede ilde ilk 3’e giriyor, küçüğü de çocuk şarkılarının klavyede solfejini gösterdiğinde aynısını çalabiliyor. Gençlik sporda lisanslı ve gelecek vaat eden bir güreşçi.

Her haftasonu öğretmenleriyle bir etkinlikleri oluyor. Geçen hafta bowling oynadılar. Lan bowlingi siktiret ben onun yaşındayken öğretmenimi dışarda görsem kaçardım amk!

El kadar bebe valiyle röportaj yapıyor lan! Ahan da konduk göçüyoz Ben bak daha dünya gözüyle vali görmedim! Bekara karı boşamak kolay, yarın öbürgün çoluk çocuğa karış, yarısı Suriyeli 40 kişilik devlet okuluna gönder alnından öpeyim!
ST. Joseph, Robert Koleji, Notre Dome de Sion, italyan Lisesi veya Ankara TED Koleji gibi önde gelen özel okullarda öğrenci okutulabilir. Ama belli özel liselerin dışında, eşşek yüküyle para ödeyip adı özel olan ama niteliği güçlü olmayan liselere öğrenciyi gönderme yerine, özel öğretmen tutup bilgi eksikliğini tamamlamak daha mantıklı olabilir. Hatta özel ders yanında, uygun fiyata spor ya da sanat dersi de aldırılabilir öğrencinin sağlıklı gelişimi açısından. Ben Türkiye genelinde ismi bilinen özel liseden mezun olup, sıfat,zamir ve isim tamlaması ya da matematiğin temel kavramları gibi ortaokul seviyesindeki konuları dahi bilmeyen öğrenci de tanıdım. bir alternatif olarak, öğrenciye kariyer ve maddi anlamda güzel bir gelecek sunacak, hatta yurt dışında çalışma imkanı sağlayacak meslek lisesi bölümleri de değerlendirilebilir.
Doğru önerme bence;

Çocuğunuzu ilkokuldan sonra ve fen lisesi ayarında olmayan bir devlet okulunda okutur musunuz;

Olmalı..
okutmam bence ya. okutmam. bence.
Param olsa okuturdum. imkan varsa neden okutulmasın.
hayır, o paraya kenara hisse senedi koyarım, çocuk büyüdüğünde bana duacı olur.
liseye kadar özel okulda okumuş birisi olarak söylüyorum kesinlikle hayır. özel okullar tamamen küçük esnaf gibi vatandaş sikme odaklı artık. hiçbir ayrıcalıklı durumu da yok birkaç bilinen okul hariç.
-maddi durumunuz iyi ise- çocuğu özel okulda okutmuyorsanız insanlar çocuğunuza değer vermiyormussunuz yaklaşımına girmeye başladı. Çocuğumun iyi bir semtte kaliteli bir devlet okulunda tecrübeli bir öğretmende okuması hayalim ama bu da kolay bişey değil.
Özel okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı için erken kayıt dönemi başladı. Özel okulların zam oranı ise yüzde 57 olarak belirlendi. Eğitim ücretine yemek, kırtasiye ve diğer ücretler eklenince orta düzeyde özel bir okulun fiyatı 500 bin TL’ye yaklaştı.

https://www.posta.com.tr/...larda-zam-cikmazi-2688995
okutmam. gitsin afgan çocukları ile büyüsün. büyüsünki güçlü olsun. zayıf olmasın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar