bugün

o ders den muaf tutulur. her ülkede böyle. almanyada da böyle müslüman birinin orada ki din dersine girmesi gerekmez ve sınavlarına da girmez.
Zulüm çeken ateisttir. Yine de din notu mümin öğrencilerin alayından yüksek olur.
sınavları 80-90 olmasına, yani ortalama olarak 85 yani 5 gelmesi gerekirken, kendisini öğretmen sanan bir adet bedevinin kanaat notu kullanarak karnesinde bu gereksiz dersi 4 olarak gören tarafımdır. yanlış olmasın, karnede kimya ve bu gereksiz ders dışında hepsi 5’di.

bir gün bu mario kılıklı bedevi sınıfta allaha inanmayan var mı diye sormuştu, yalnızca ben inanmadığımı söylemiştim koca sınıfta. neden inanmadığımı sorduğunda ise kuranı okuduğumu ve kafama yatmadığını söylemiştim. nesi kafana yatmadı diye sordu, ben de kader kısmının çok saçma olduğunu, zaten kaderimiz belliyse cennet ve cehennemin çok saçma olduğunu, bu durumun da allahı sadist yaptığını söylemiştim.

bana kelime-i şehadet getirip müslüman olmamı söyledi, ben de inançlarımla dalga geçmemesi konusunda kendisini uyardım. devam edip sınıf içerisinde o kıt zekasıyla beni küçük düşürmeye kalkınca ben de tonumu değiştirdim.

sonuç olarak ahzap suresini okuyup da hala inanan insanın ve müslüman olduğunu söyleyen bir kadının zekasının kıt olduğunu söylemiştim. bunlara ek olarak inançlı insanların manevi boşluklarından ötürü böyle olduklarını, zayıf karakterler oldukları için tutunacak bir dal aradıklarını belirttim. sanırım bu sebeple kanaat notuyla ancak bu kadar düşürebildi notumu.

sonuçta ben türkiye’de ilk 500’e girdim, o bedevi ne yaptı bu hayatta?

boş insan.
Bizim mektepte din dersleri, kimsenin takmadığı, 2-3 sayfa okuyarak genel kültürden pekiyi alabileceğin derslerdi. Ateist olsam işime gelirdi bence. Bedava not.
Dersini görür, dersine çalışır geçer sınavını bakar dalgasına. Bende biyolojiyi sevmezdim zira biyoloji öğretmeni olacak halim yok. Ama zorunlu ne yaparsın.

Hadi zorla gösteriyorsun bari o dersten sınav yapma ver hayat dersini bas git. Yazılım öğrencisini tarihten sınav yapmak gibi bir şey.

Türkiye eğitim sistemi. Dayatma derslerle dolu. din kültürü dersine özel bir şey değil yani.

Ha şimdi biri çıkar kpss'de yks'de soruyorlar ondan diyecek. Sormasınlar o zaman kardeşim derim bende. Adamına bölümüne göre eğitsinler sınasınlar derim.
Ateizmin dinsizlik değil, tanrısızlık olduğunun bilinmediği başlık türüdür. Zira tanrısı olmayan dinlerde vardır.
öğretmene bunu çaktırmamaya çalışır. din öğretmeninin sarfedeceği sözlerden korkmaktadır. bu şekilde sene sonunda bir sürü şey öğrendiğini görür
inanmadığı şeyin ne olduğunu daha net anlaması için iyidir aslında.
biraz bilgiliyse derste anlatılanları diğerlerinden daha iyi bilen kişidir. bir şeye karşı gelmek için de onu iyi bilmek gerekiyor nasıl olsa. tabi sevimli gösterilmesi için basitçe anlatılan hikayelere karşıt olarak din hocasına kıvırmaya çalışırken dansözlük yaptıracak sorular da sorarak köşeye sıkıştırıp oldukça eğlenme şansı da vardır. ya da koyar kafayı sıraya uyur.
iyi bir eğitmene denk geldiğinde ateistin ufkunu açabilecek derstir. ancak günümüz türkiyesinin din dersi öğretmenlerinin din dersi anlayışı müslümanlık odaklı bağnaz bir eğitimdir. bir ateist olarak şu anki eğitmenimden inanılmaz derecede zevk almaktayım. ilk 2 sene ateist olduğunu düşündüğüm bir lise öğretmeninden ders almaktayım ve bu insana çok şey borçluyum. neden dine karşı olduğum konusunda ufkumu genişletmemi sağladı. insanların neden dine, tanrıya ve bir kudretli güce ihtiyacı olduğunu açıkladı ve öğretti. derslerinde din felsefesiyle yoğurdu bizleri. freud'dan girdi, kierkegaard'dan çıktı. saygı gösterdi her sese ve düşün verdi yalnızca. yalnızca islamdan, hıristiyanlıktan, musevilikten bahsetmedi. tanrının ne olduğunu,vicdanı, doğru-yanlış diyalektiğini, insanın özlüğüne giden yolu açıkladı. olması gereken din eğitimi budur. ancak türkiyede bunu yapan kaç eğitimci vardır, bilinmez.

çoğu ateistin dinden nefret etmesini sağlar çoğu din öğretmeni. bağnaz düşünceleriyle, ezberci yöntemleriyle kafa sıkıştırır ve karıştırır. iyi ki şimdiki hocama sahibim, iyi ki dini ve felsefesini biliyorum. bilmediğiniz bir şeye karşı olamazsınız, bu saçmalıktır.

teşekkürler alman lisesi, teşekkürler ismail coşkun.
her anlamda sınavı kaybeden insandır. din derslerinin zorunlu değilde seçmeli olması makuldur.
devletimiz sayesinde bu derse mecbur bırakıldığı için giren ama dersle alakadar olmayan öğrencidir.
Türk asıllı olmayıp eğitimini türkiye'de gören insanlara osmanlı - türk tarihi de öğretiliyor.
ben ileride sözel okuyacağım diyip matematik dersine girmek istememekle aynı şeydir.
herşey için belli bir temel öğretilmelidir. sonrasında izleyip - uygulayıp uygulamayağı şahsa kalmıştır.
(bkz: sorunlu din dersi)
din hocasına değişik sorular soruğ din hocasının fitilini ateşler.
zorunlu din dersi söylenişi bile zulümdür. ama din dersinin toptan kaldırılması yanlıştır.

istemeyen bu derse girmemelidir.
dinimizde zorunluluk yoktur. lakin hak yolunu bulmak için iyi bir fırsattır onlar için.
ilahiyat fakültesine giderek bu derse girmek zorunda kalmış ateisttir.
bu durum zorunlu din dersinin olması nedeniyle değil, din dersinde sünni müslümanlık öğretilerinin öğretilmesi nedeniyle eleştirilirse daha doğru bir düzleme oturabilir diye düşünüyorum. evet adam ateist, hristiyan, musevi, budist vs. olabilir ama bu bişeyler öğrenmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez. zira bu mantık doğru olsaydı mesela rum kökenli vatandaşların da inkılap tarihi dersinden muaf olması gerektiği, ne bileyim anarşizm (bilimsel anlamıyla) taraftarı arkadaşların vatandaşlık dersinden muaf olması gerektiği gibi komik durumlar ortaya çıkabilirdi. konuyla ilgili olarak şunu da belirtmek isterim, ankara siyasal bilgiler fakültesinde islam ve dış politika derslerini yıllarca türkkaya ataöv gibi bir ateist vermiş, konuyla ilgili olarak da nüfusunun %99'unun müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede bu kitlenin inandığı dini bilmemek gerçek bir ayıptır söylemiyle bizi silkinip kendimize getirmiştir.
ayakları yere basan, sağlam bir ateist olabilmenin birinci şartı, dini müminlerden de daha iyi bilmektir. bir şeye karşı iseniz, neden karşı olduğunuzun sebeplerini, dayanaklarını oluşturmanız ve bunun için de karşı olduğunuz şeyin ayrıntılarını bilmeniz gerekir. bu nedenle, zorunlu olmaktan çok gereklidir.
din kültürü ve ahlak bilgisi isimli dersin benim dönemimde mi sadece seçime bağlı verildiğinden şüphe etmeme sebep veren durumdur.

not: ilkokul-ortaokul-lise yıllarımda gayette bu ders seçime bağlıydı. yani nüfuz cüzdanında hristiyan yazan biri bu dersi almıyordu.
dini bilmeyen insan ateist olamayacağı için derste kalır veya kaçar çünkü zaten dini biliyordur.
(bkz: ateist gören din dersi hocası)
sınavlarından tam puan alarak geçen ateisttir, çünkü neyi reddettiğini iyi bilir.
zorunlu din dersi, insan haklarına aykırıdır kesinlikle.pekçok din kültürü hocasının cami hocalarından farksız olduğunu da belirtmeliyim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar