bugün

zamane çocuklarının büyümüş versiyonudur.
dinlediğimiz bangır bangır müzikle, öss telaşıyla, okul maceralarımızla, kariyer planlarımızla, aşka inancımız ya da inançsızlığımla, siyasi görüşlerimiz ya da görüşsüzlüğümüzle, hayata takındığımız tavırla, mükemmeliyetçi ebeveynlerimizi memnun edemememizle kısaca bizleriz.
eski zamane cocuklarına gıpta ile, yeni zamane cocuklarına üzüntü ile bakan gencler.
içlerinden bazılarının kendi jenerasyonuna bakıpta gelecekten pek umutlu olmayan,bu duruma nasıl getirildi gençlik diye isyan eden gençler.
5000 yıl önce de zamane çocukları vardı, şimdi de var, değişen zaman değil, biziz.
yaptıkları her seferinde bir önceki kuşak tarafından yanlış bulunan, sürekli gereksiz işlerle uğraştığı düşünülen nesil. kısacası bizleriz.
çok gereksiz işlerle uğrasan, saç uzatan ve bitli bitli gezip, gusul aptestini bile bilmeyen beynamaz gençlik. hepsinin saçlarını 3 numara olması gereken, atalarından örnek almayı bir an önce öğrenmesi gereken nesil.
kimseye yaranamayan, hayatının en sorunsuz günlerini eğlenerek geçiren yaş gurubu
Çeşitli sözlüklerde kendilerine yapılan yorumları yorumlayan k-rock'da yayımlanan bir program.
(bkz: otobüsteki teyzelere yaranamayan gençlerdir)
http://www.zamanegencleri.com
başinda herdayim kavakyelleri esen, evle kavgali okulla dertli geçliktir.
(bkz: yeni jenerasyon)
içinde bulunulan zamana ait genç nesili ifade ederler. yıllar yılı bir önce ki nesil, bir sonraki nesile bok atmılştır. benim gördüklerim;

seksenler de çocukluk yaşayanlar, doksanlar da çocukluk yaşayanları beğenmezdi, "bizim zamanımız da.." diye başlarlardı konuşmaya. seksen ortası ve doksanların ilk yıllarında doğanlar ise, doksanların sonunda, milenyum un başında doğanları eleştirirdi.

nedir bu bok atma eğiliminin sebebi?
sebep bilinmez, kime ne kanıtlanmaya çalışılır biinmez ama özellikle; "biz zamanın da okurduk, vay şunu okumayan adam, bu müziği dinlemeyen bir gençlik..." laaaannn!!! bu laflara illet oluyorum artık.

elimizden edebiyat kitaplarını düşürmezken , internetten bok atar mı olduk yani millete?

abi aramızda taş çatlasa 10, bilemedin 15 yaş var adamlarla, amk sanki kağnılarla kurtuluş savaşına gidiyormuşuz, mum ışığında ince memed'in iki cildini de bitiriyormuşuz...

aslında boklu da sidikliyi beğenmiyor durumu var bu 80 li yıllardan sonra...

peder 1950 doğumlu valide 63, onların anlattıkları beni inanılmaz cezbediyor. gerçekten fakirliği görenlerin, darbelere birebir şahit olanların ve bu güne nazaran ziyadesiyle bilinçli insanların zamanıymış sonra amcamlar olmuş, onlarda imrenileck cinsten fakat biz ve şu son 30 yıl içinde çocukluğunu yaşayanlar hep aynı.

sadece fark teknoloji.

"bizim zamanımızda fesbookmu vardı? nede güzel kitaplar okurduk, arkadaşlarımızla sinemaya giderdik" diyen dostlara bakıyorum da; twitter sayfalarını paylaşıyorlar artık sözlüklerde orda burda..

hele 55 inden sonra facebook u zorlayanlar var *. hele bi dur bana, benim yok facebook um sana ne oluyor? hani sizin zamanınızda mektup vardı?
telefon gelmişti de çok şaşırmıştınız?
şimdi bizim doksanlarda çocuk olanlarda aynı bizim çocuk olduğumuz yıllarda doğan arkadaşlara bok atma eğilimindeyiz. gerek liseli, gerek yoz, gerek asosyal!

e bunlara bide internet üzerinden laf atılınca insanın canı sıkılıyor, ulan bok attığın mecra beğenmediğin interneet!!? mantıksız değil mi şimdi yani bu ...

bizde farkındayız zamanın değişip insanların farklı uğraşlar bulduğunu ama bokunu çıkarmayın, farklı bişeler bulmuş, atomu parçalamış gibi yeni nesile bok atarak prim yapmaya çalışmayın. ne yapacak adam ? zamanında o dap dar pantolonları giydiğin için hiç mi annenden fırça yemedin? oğlum o ayakkabı bez yahu, o kadar para verilir mi dediğin de " yaa anne sen ne anlarsın moda bu, bi karışma" diye iğrenç sesinle bağırıp çemkirmedin mi anaya? ee şimdi bebeler saçlarını yana yatırıp cahit sıtkı okumadıkları için mi canınız sıkılıyor?

bende sevmiyorum, beğenime ters ama ne yapacaksın zamanın şartları onlar için bunu gerektiriyor. parası olmayan bu çocuklar genelde "emo"
diye tabir edilen şekle giriyorlar sebebi ise gerçekten maddi eksiklik, bir şekilde kendilerini kanıtlamak ve ortamda kabul görmek için en masrafsızca dikkat çekme, arkadaş ortamında saygınlık görme yoluna gidiyorlar. aslında toplu bi şekilde bırakılsa fena olmaz ama onların gözünden göremeyiz tabi. insan hayatında 1 yılın bile çok önemli yeri varken olgunlaşma açısından nerde kaldı 10 küsur yıl!

belki de onlar haklıdır. olamaz mı?
"Bugünkü gençlerin çoğu etrafa hava basma derdinde." diyor kapıcı.

"Çok fazla para harcıyorlar."

"Bugünkü gençlerin çoğu ne istediklerini bilmiyor."

"Bu gençler var ya, bütün dünya onların olsun istiyorlar."
...

"Eğer ne istediğini bilmezsen." diyor kapıcı, "bir bakarsın istemediğin bir sürü şeyin olmuş."
topsu.
travestimsi.
la delikanlı.
götümsü.
istisnalar kaideyi bozmaz.
görsel
Aslında bu bir yakarış..

Yahu gerçekten, hiç utanma yok mu? Hiç mi terbiye kalmadı? Erkeği bilmem ne peşin de kızı ise ayrı..

Ulan tiksiniyorum erkeklerin karı kız muhabbetinden, yattığınız kızları anlatacak kadar gavat mısınız oğlum?

iki günlük tanıdığın erkekle aynı evi paylaşmaktan utanmıyor musun kızım?

Zamane gençleri deniyor öyle değil mi bu duruma..

Yazık..
Benimde aralarında olduğum zorluğa göğüs veremeyen gençliktir. Her şey laylaylom gelir ve hazıra alışmışlardır. Küçücük bir zoru görünce topuk yaparlar. Hepsi öyle değildir ama geneli böyle maalesef.
uluorta öpüşmeyi özgürlük diye savunanları vardır, ha birde eleştirirsen onları kıskanmış oluyormuşuz, çünkü bu devirde sevgili yapmak çok zor ya.