bugün

Alternatif enerji kaynakları olarak da bilinen, bugün bulunabilen miktarını koruyarak yarın da miktarında herhangi bir azalma olmadan elde edilebilen enerji kaynaklarıdır. Genellikle bu tip enerjilerin karbondioksit emisyonları, fosil yakıtlarına nazaran daha düşüktür, dolayısıyla da çevreye daha az zarar verirler.
enerji sektöründe temiz enerji kaynakları olarak da bilinirler. cevreye zarar vermeyen enerji çeşididir. rüzgar,güneş,biokütle bu enerji kaynaklarındandır.
küresel iklim değişikliğinin önüne geçmek için bir an önce fosil yakıtların bırakılıp yerine konulması gereken enerji kaynaklarıdır. özellikle türkiye'yi ele alacak olursak, güneş, rüzgar ve sudan acilen etkin şekilde yararlanmaya başlamamız gerekir. dünyadaki yıllardır süren kavganın önemli nedenlerinden biri olan enerji ihtiyacı neden aklın yoluyla** elde edilmiyor da, hırsızlıkla* ve yanlış kararlarla** ediniliyor saçmalık bu.
(bkz: yenilebilir enerji kaynakları) * *
çevreye zararsız oldukları düşünülen enerji kaynaklarıdır. halbuki en az diğerleri kadar zararlıdırlar. şöyleki baraj kurulan bir bölgede eskisi gibi akmaz, o suda yaşan balıkların ekosistemi bozulur, ve baraj kurulan yerlerin doğal yapısı bozulur. rüzgar enerjisinde ise rüzgar'ın esmesini engelleyen türbinler rüzgarın esme hızını düşürerek bölgede zaman içinde kuraklığa sebep olurlar. güneş enerjisi sağlamak için kullanılan tabletler ise çevre için en zararlı olan maddeleri içerir. o tabletlerin üretimi ve atılması sürecinde çevreye geri dönüşü olmayan zararlar verir. yani burda görüldüğü üzere çevreye zarar vermeyen enerji üretim yolu yoktur.
Öncelikle şu bilinmelidir ki çevreye zarar vermeden enerji üretilmez.

Bununla beraber şuanki teknolojilerle yüksek maliyetli ve uzun yıllar daha yüksek maliyetli olarak kalmaya mahkum düşük potansiyelli enerjilerdir.

Bir Rüzgar gülü tesisi bakım masrafları da dahil olmak üzere maliyetini çıkarması çok ama çok zordur. Birkaç ülkenin bu enerjiye abanmasının nedeni de Rüzgar gülü üreticisi olup gülleri satmaları haliyle bir taşla iki-üç kuş vurarak ar-ge, reklam ve ürettikleri güllerin maliyetini karşılamalarıyla alakalıdır. bununla beraber bir rüzgar gülü maksimum yılın yüzde 50sinde verimle falan çalışır.

elektrik, jeotermal, dalga malga da keza böyle.

En verimlisi hidroelektriktir, Onun da yol açtığı çevre felaketlerinin yoğunluğu ve potansiyelinin günümüz enerji ihtiyaçlarına göre düşük olması diğerleri kadar olumsuz olarak durmasa da onu da Tamamen Fosil yakıtlı santrallerin yerini alabilmesini sağlamıyor.

Ama enerji politikasında maliyetleri yüksek olsa da çeşitlilik önemlidir. Yani Maliyeti yüksek yeaa deyip Rüzgar gülü yapmamak olmaz, keza güneş enerjisi de, keza jeotermal de, hidro zaten yapıyoruz, (tayyip çiş kadar su akan yerlere bile hidro yapacak bazı çakal hesapları yüzünden o başka mesele) ama bununla beraber Başta termik, Akabinde nükleer, sonrasında (ki bizim gibi ithal eden ülkeler için en son tercih ama türkiye'de malesef en yaygını) doğal gaz santralleri kesinlikle ve kesinlikle ana güç olması lazımdır. Kimse Bu santrallerden kaçamaz. Yapılmasın, yıkılsın, şöyle zararlı böyle zararlı yarrak kürek diyen insan kullandığı ampülden, giydiği kıyafete, oradan okuduğu kitaba kadar herşeyi kendisi yapacak, kendisi bilek gücüyle üretecek ki ondan sonra saçmasapan idealistçe konuşma hakkı olacak.

ayrıca (bkz: hibrid otomobil/#10739064)
gelişmiş ülkelerin yavaş yavaş geçiş yaptığı, geleceğin doğa dostu enerji kaynakları. tüm bunlara rağmen 25 km ötesinden fay hattı geçen akkuyu'ya nükleer santral yapmaya kalkanın aklına şaşarım.
(bkz: renewable energy)
doğal kaynaklardan elde edilen ve kaynağın tükenme hızından daha cabuk bir şekilde kendini yenileyebilen enerjidir. en önemli yenilebilir eneji kaynakları güneş rüzgar akan su ve jeotermal enerjidir.
rüzgar enerjisi, su enerjisi, güneş enerjisi gibi doğa dostu enerji kaynaklarıdır.
elma, armut, muz vs.
bunlardır

http://www.facebook.com/v...700087804332&comments
Şu aralar en çok ihtiyacımız olan enerji kaynaklarıdır.
okyanus akıntılarından elektrik enerjisi elde edilebilmesi bunlardan biridir. adamlar basitçe düşünmüş. akıntı hareket eden ve ettirebilen bir şey. neden bundan büyük ölçekte faydalanmayalım ki demişler. üstelik gelecek az da olsa bilindiği için bu tip projelere büyük paralar aktarılıyor. tabii hiç düşünmeden direkt nükleer santraller de kullanılabilir o da ayrı bir konu ya neyse.

http://www.limitsizenerji...tli-suya-donusuyor-ceto-5-

http://www.limitsizenerji...anc-haberler/1568-siemens
dolayısıyla şuan çok düşük puanla yerleşilen yenilenebilir enerji müh. geleceğin mesleğidir.
yeni türkiyede önemsenmeyen kaynaklardır.

ne de olsa bizim enerji kaynaklarımız beleş ve sınırsız.
jeotermal kaynaklar, rüzgar enerjisi, dalga enerjisi, akarsu enerjisi, güneş enerjisi.
Fındık.
Hem yenilinir hem de enerji veriyor. Yalan mı ?
K*rtler için pek de düşünülmeyen kaynaklardır. Onlar için hepsi bedava zaten....
yenilir yutulur cinsten değildir.
yenilenen enerji kaynaklarıdır.

benim hayat enerjim yenilenebilir enerji kaynağıdır her şeye rağmen mutluyum.
tüketip tüketip yeniden hayat doluyorum.